26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.4959
EURO34.9776
ALTIN2437.4
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Kitap fuarı

Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde ilk kez düzenlenen 1. Karacoğlan kitap fuarı 6 gün sürenin ardından dün sona erdi.

Düziçi ilçe Beledisi tarafından ilk kez düzenlenmek istenilen Kitap fuarı için bir tıkım sıkıntılar önceden yaşanmadı değil!

İlçenin tanıtımı, kültür ve sanat insanlarının buluşması adına, ilçe halkının ve özellikle de öğrencilerin yazarları yakından görebilmelerine olanak sağlayacak olan bu etkinlikle ilgili bazı kişilerin “karşı tavır” aldıkları yönünde duyumlar aldım.

Kitap fuarı süresince Düziçi ilçesindeydim, stantlardaki yazarlarla ve sanatçılarla görüştüm, sohbet ettim. İl dışından gelenler bekledikleri gibi kitaplarını satamasalar bile Düziçi ilçesine gelmek ve görmekten hoşnut olduklarını gördüm.

Ancak, bazı art niyetli olduklarını sandığım kişilerin kitap fuarının gereksizliği veya yazarlara yemek ve çay ikramlarının yetersiz olduğu yönündeki sözleri ilçemiz adına beni üzdü.

Kim veya kimlerdi bunlar diye elbette düşünebilirsiniz, ben de önceleri düşündüm ancak böylesi kişilerin halkın oyları ile görevlendirdikleri belediye Meclis üyeleri olduğunu öğrendim.

Üzüldüm böyle düşünen kişilere, bu insanlar ilçelerinin tanıtılmasına neden karşı geliyorlardı? Onlar ki Meclis üyelerinin oturum haklarının artırılması gündeme geldiğinde böyle hareket ederler miydi?

Bu üzücü olayların bundan sonra devam etmemesi gerektiğini düşünüyorum. Önemli olan 6 gün boyunca Düziçi ilçemizde kitap fuarının açık tutulması ve yazar-okur buluşmasının sağlanmasıydı.

Kitap okumak insanın dünyaya açılmasını sağlar, en iyi sırdaşın kitap olduğunu bilir ve söyleriz. Kültürlü bir toplumun barış içerisinde yaşamasını sağlayan kitapların okurları ile buluşmasına karşı tavır almak kadar yanlış bir düşünce olabilir mi?

Aralık ayının ilk haftasında Osmaniye’de 4. kez kitap fuarı açılacak, bu konudaki çalışmalar devam ediyor. Osmaniye ilk kez kitap fuarı açılması yönündeki çalışmalarımı anımsıyorum. Önceleri sıcak bakılmayan kitap fuarının ardından yaklaşık 45 bin kişinin stantları ziyaret ettiğinin öğrenilmesini ardından bir sonraki yıllarda yeniden açılmaya başlandı.

Bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilecek olan kitap fuarı kentimizin tanıtımı açısından önemliydi. Yurdun belli yörelerinden gelen yazar ve sanatçıların Osmaniye’ye gelmesi, tanıması, halkın da o insanları yakından görüş tanışma olanakları bulmasının neresinde farklı anlayışlar düşünülebilirdi?

Yeniden Düziçi ilçemizdeki kitap fuarına dönmek gerekirse, eksik veya aksaklıkları olsa da ilk olması nedeniyle bence başarılıydı. Stantların arasında kitapları inceleyen bir tavuğun görüntüleri çekerken aklımdan farklı düşünceler geçiyordu. Kitap-insan ve diğer canlılar.

Bir akşam üstü 4 atlı stantların arasından geçerken yazarlarımız bu güzel anı görüntülemeye çalışıyordu.

Düziçi Belediyesi Cumhuriyet bayramı anısına Atatürk ve Türk bayrağı posterlerini fuara gelenlere hediye ediyordu. Yeni kitap fuarlarına doğru derken, kitapları yazanlar ile okuyanlara selam olsun diyorum. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar