26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5555
EURO34.963
ALTIN2445.5
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Kim daha nasıl?

Osmaniye’de yaşıyoruz, yaşamaya çalışıyoruz ve yaşama isteğimizi sürdürmek istiyorsak eğer, gelin bir inceleme yapalım.


Okurlarımla farklı bir düşünceyi paylaşmak istedim. Osmaniye’de ‘kim daha nasıl?’diye sorsalar nasıl yanıtlardınız?


Sizin bakış açınızdan demek istiyoruz, sizin gözlemlerinize göre anlatabileceklerinizi kamuoyu ile paylaşabilirim bu sütunlarda.


Örneğin; kendin en babayiğit kamu kurumu Müdürü kim sizce? En karizmatik yöneticisi kim? En yalaka olanı kim? En beceriksiz olanı kim? En öfkeli yöneticisi kim? Hangi Okulun Müdürü kentte çok dikkat çekiyor ve hangi yönleriyle? Hangi partinin il veya ilçe başkanının adını duyduğunuzda onu hangi haliyle anımsıyorsunuz? Hangi partinin Belediye Başkanı veya milletvekili Adayı veya Aday adayının adını duyduğunuzda onu nasıl anımsıyorsunuz? Kimi nasıl tanıyorsunuz?


Hangi kurumun müdürünün adını duyduğunuzda yüz ifadeleriniz nasıl oluyor, dudaklarınızın arasından nasıl sözcükler çıkıyor?


Osmaniye İl genelinde, adını duyduğunuzda küfür edip, öfkelerinizin doruğa tırmandığı bir belediye Başkanı var mı? Adını duyduğunuzda, kendinizden geçip en yakınına bile küfür ettiğiniz Belediye Başkanı, Belediye Başkan adayı, Aday adayı var mı?


Müşterisini terslediği için tepki gösterdiğiniz, adını duyduğunuzda öfkelendiğiniz esnaf var mı?


Bir isteğiniz için yanına gidip görüşmek istediğinizde günlerce sizi oyalayıp görüştürmek istetmeyenler ile, sizinle görüşmeden kaçınan yöneticiler var mı?


Olması olası olduğu halde, işlerinizi yapmamak için sizden dolaylı yöntemlerle rüşvet isteyen, işlerinizi erteleyen kamu yöneticileri var mı?


Bir işyerinde çalışmak için başvuru yapan genç kızları işe başlatmadan önce, ‘dost hayatı yaşama önerisi yapanlar’ var mı?


İşyerinde sigorta masraflarından kaçınmak için, günlük 8-10 liraya Suriyeli gençleri çalıştırıp, yerli gençlerin iş isteği durumunda  kapıdan  kovanlar var mı?


Suriye’deki iç savaştan kaçarak ülkemize sığınan insanların genç kızları veya eşleri ölmüş kadınlarla farklı ilişkiler kurmak üzere evlerini ucuz, ya da bedava verenler var mı?


Kurumunda çalıştırdığı evli kadınlardan ‘hoşuna gidenleri’ gözlerine kestirip, onlarla farklı ilişkilerde bulunanlar var mı? İşten çıkarılma korkusu ile evli kadınları kullanıp, görüntülerini çekerek onları tehdit ederek isteklerini sürdürenler var mı?


Bu kentte; uyuşturucunun ve fuhuşun 13 yaşına kadar indiğinin bilinmesine rağmen, yerel yönetim ile genelde çözüm önerilerinin bulunmaması neden sorgulan mıyor?


İş başvurusu yapan genç kızlar ne gibi sorunlarla karşılaşıyor? İşyerlerinde ne gibi tacizler yaşanıyor, neler isteniyor? Masa başında 8 saat çalışan bir sekretere bin liranın üzerinde maaş teklif edilirken, 12 saat ter dökerek makine başında çalışanlar nasıl 800 tl maaşla çalıştırılıyor?


Osmaniye nereye gidiyor beyler demiyorum. Çünkü; Türkiye’mizde Konya ilinden sonra Osmaniye’mizin farklı özellikleri var. Bu özelliklerin neler olduğunu ve güzel özellikler olmadığı için sizlerle paylaşmıyorum. Onu da kafanızı yorup sizler öğrenirseniz, biraz beyninize yardımcı olmuş olursunuz. Saygılarımla…

 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar