19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5883
EURO34.8256
ALTIN2507.4
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Keşke O Şakayı yapmasaydım!..

Geçtiğimiz günlerde bir tanıdığım oğlu 80 FG ile başlayan otomobilini parkediyordu. Otomobili yeni aldığını tahmin ettiğim için, aklıma plakadaki harfler takılmıştı.

Şaka yollu; “Kazım, otomobilin hayırlı olsun diyeceğim ama, plakadaki FG sana trafikte sıkıntı yaşatmasın. Malüm bu harfler darbeci faşist birinin isminin baş harflerini taşıyor, buna dikkat ettin mi!?”diye konuşmuştum.

Kazım’ın verdiği yanıt ilginçti; “Abi, plakayı özellikle bu harflerden seçtim. Çünkü eşimin adı Fatma, soyadımızı da ikinci harf olarak ekleyip plakanın harflerini yazdırıp eşime sürpriz yapmak istedim. Bunda ne var ki Mustafa abi!?”dedi.

Kazım, eşine sürpriz yapma adına otomobilin plakasına FG harflerini yazdırmıştı ama, diğer yanı aklına bile gelmemişti.

Caddede yürüyorum, Osmaniye Belediyesi’ne ait bir araç yanımdan geçti. “Hoş geldin bebek” yazıyor otomobilin üzerinde.

Plakası dikkatimi çekti; 80 FG 076 olarak yazıyordu. ‘Osmaniye Belediyesi’nin bu seride başka plakaları da varsa eğer, günün birinde bu harfleri taşıyan plakalar kaldırılırsa veya suçlanma olayları ile karşı karşıya kalırlarsa işler iyice karışabilir’diye düşünerek yolumda yürümeye başladım.

Dünkü ajans bültenlerine düşen haberi okuduğumda şaşkınlık yaşadım. Fetullah Gülen’in adının baş harflerinden oluşan plakaların toplatılması ve iptal edileceği yönündeki  bir kararı öğrendim.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından verilen bütün FG harflerinin bulunduğu plakalarının iptal edilip toplatılması ile ilgili ilk operasyon Denizli Adliyesi’nde başlamış. Denizli Adliyesi’ne ait araçlardaki FG harfleri bulunan plakalar sökülmüş.

Buraya kadar Emniyet Genel Müdürlüğü’nün uygulamasına ‘doğru’diyelim!.Bir de geçmişe dönmek istiyorum.

Denizli Adliyesi’ne 2013 yılında “Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı” tarafından bu araçların tahsis edildiği ve plakalarının da o günlerde verildiğini öğreniyoruz.

Denizli Adliyesi’ne 2013 yılında alınan bu araçların plakalarının seçiminde “Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı” Başkanının kim olduğu, bu harfleri seçerken bilinçli olarak mı seçip seçmediği de araştırılıp sorgulanmalıdır.

Alınan karara göre anlaşılan o ki, FG ile başlayan harfleri taşıyan plakalar değiştirilecek.

Böyle bir uygulamanın doğru olmadığını düşünüyorum. Harflerle uğraşmak yerine, olayların olumsuzlukları ile uğraşmak gerektiğine inanıyorum. 

Şimdi sormak isterim; Bir terör örgütünün başı olarak şu anda tutuklu bulunan (Abdullah Öcalan) ile ilgili de araçlardaki AÖ harflerinin kaldırılmasını istiyoruz diyenlere  ne yanıt vereceksiniz?

Anımsayın, Bölücü terör örgütü’nün ‘kırmızı-yeşil-sarı’ renkli bayrağı var diye trafikteki yeşil rengi Mavi’ye yakın dönüştürenler oldu. Oysa Trafikteki o renklerin işaretleri o örgütünün bayrağına renk yapmasından öncesinde de vardı. Ama, birileri çıkıp o örgütü tanırcasına trafik ışıklarındaki renkleri bile değiştirmeye kalktı.

Bugünlere gelindiğinde “Faşist Gülen”in isminin baş harfleri diye plakalarda FG harflerinin kaldırılması, yıllar sonrasında tarihimize farklı yansıyacak ve Fetö’nün hak etmediği şekilde onun adının anımsanması sağlanacaktır.

Harflerimiz üzerinden plakaların kaldırılması olayını doğru bulmuyorum, çünkü terör örgütlerinin belli bir yaşam süreci vardır, günün birinde görevlerini tamamlayıp ortadan kalkarlar. Ama onların adlarını yaşatmak veya gelecek kuşaklara anımsatmak adına  birtakım soru işaretleri oluşturacak kararları da almamak gerekir.  Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar