23 Nisan, 2024, Salı
DOLAR32.5588
EURO34.8955
ALTIN2437.0
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Kentin sorunları ve Konseyi…

Dün Osmaniye Kent Konseyi’nin 2. Olağan genel kurul toplantısı gerçekleşti. Kumu kurumları, siyasi parti ve sivil toplum temsilcilerinden oluşan Konsey üyelerinin katılımı yoğun olması sevindiriciydi. Konsey üyeleri bu işin ciddiyetini anlamışlar, bu nedenle de katılımları yoğun olmuştu. Keşke her konuda böylesine yoğun katılım gerçekleşse diye aklımdan geçti.

Kent Konseyi Genel Sekreteri Hayrettin Aslan yapılan çalışmalarla ilgili olarak slayt gösterileriyle birlikte bilgiler verdi. Hepsi güzeldi bilgilerin. Özellikle hazırlanan projeler ve hayata geçirilmesi. Verilen kurslar ve alınan destekleri duyduğumuzda Osmaniye adına sevindirici çalışma olarak gördüm.

Anlatılanlar verilen bilgiler güzeldi ama, bu güne kadar bu konular kamuoyu ile yeterince paylaşılmadığını düşündüm. Bunun da nedenini basından kopuk bir çalışma yapılması olarak değerlendirdim. Bundan sonraki yürütme kurulunun basınla daha sıkı ilişkiler içinde bir çalışma yapmasını ümit ediyorum.

Kent Konseyi yürütme kurulu ve oluşturulan Meclis Başkanlarının sadece projeler hazırladıkları, bunlarında ilgililerce incelenmekte olduğu anlaşılıyordu. Kamu kurum ve kuruluşların ziyaret edilmesi ile birkaç projenin kurslarla hayata geçirilmesi ile yeterli görülmüş gibi izlenim ortaya çıkıyordu.

Kentin önemli sorunlarını hazırlayan Meclis yöneticilerinin güzel projeleri bizlere verilen bilgilerde bulunduğu halde, bunlardan kaçının çözümlenmesi noktasına baktığımızda ise yeterli bir çalışma yapılmadığını, ancak bol proje üretilmesine karşın, henüz hayata geçirilmeyenlerin de çoğunlukta olduğunu görüyorduk.

Belediye Başkanı Kadir Kara, Osmaniye’nin tanıtılmaya ihtiyacının olduğunu, sivil insiyatif olarak Kent Konseyi’nin önemli bir güç olduğunu vurgulaması yerinde bir görüştü. Ancak, Osmaniye’nin tanıtılmasına yönelik olarak yapılan çalışmaların yetersizliğinin nedeninin de araştırılması önem taşıyordu.

Osmaniye’de gerçekleşen etkinliklerin Toprakkale’den öteye gitmeyenlerine harcanan paraları da iyi incelemek gerektiğini düşünüyorum. Osmaniye’de yapılan hangi etkinlik yurt geneline duyurulabiliyor, bunları da iyi görebilmek gerekiyor.
 
Kent Konseyi bu konularda bir rapor hazırlayarak, bundan sonraki hangi etkinliklerin Osmaniye’yi iyi tanıttığını bilmeli ve ona göre gereken desteği vermelidir.

Kent Konseyi kentin sorunlarına çözüm bulmak, araştırmak ve öncelikli sorunların çözümü için yetkili yöneticilerle görüşüp sorunların çözümünü istemekse eğer görevi, bu konuda aktif çalışma yapılmalıdır.

Toplantı sonrası büroma gelip haberi yazmaya başladığım sırada yeni otogar önündeki kavşakta bir kaza olduğunu telefonla bildirdiler bana. Bu kavşakla ilgili yazdığım köşe yazıları aklıma geldi.
 
Otogar önündeki kavşağın ve yol güzergahlarının kazalara davetiye çıkardığını gündeme getirmiştim. İşte size sıcağı sıcağına bir önemli sorun. Kent konseyi bu konuda gidip olay yerinde inceleme yapmalı, raporlarını ve projelerini de yetkililere göndermede geç kalmamalıdır. Saygılarımla…
Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar