26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5639
EURO34.9395
ALTIN2442.0
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Kentin kaderi ile oynamayın?

Siyasi ahlak açısından, sosyal ve toplumsal açıdan hem ayıp, çirkin ve bir o kadar da Osmaniye’miz adına üzüntü verici bir hareket olarak değerlendirmek gerekiyor.

Nedir bu olay, doğruluk derecesi ne kadardır, gerçekten böyle bir olay yaşanmış mıdır? Anlatılanlara bakıldığında ortaya atılan olaylar üzüncü verici ve bir o kadar da yakışıksız hareket olarak tanımlanır.

Şunun şurasında güzellikler ve iyi niyet içerisinde Osmaniye Belediye başkanlığı için kollarınızı sıvayıp, tanıtımlarını yapmaya başlamıştınız. 13 insanın Osmaniye belediye başkan aday adaylığında kentteki insanlar aranızdan kimin aday gösterileceğini sabırla ve merakla bekliyordu.

Tercih yoklaması yapıldı, yoklamayı izlemeye ve yönetmeye gelen milletvekilleri sonuçları alıp parti genel merkezine götürdü. Tercih yoklaması öncesinde gerekli anketlerin sonuçları da parti genel merkezine ulaştırıldı. Kayıtlar alındı, değerlendirmelere başlandı. Tüm bu çalışmaların ardından değer miydi şimdi ortalıkta dolaşan söylentilere meydan bırakmak.

Bu sözlerimi Ak Parti’deki aday adayları arasından bazılarının yaptığı söylenti halinde kentte dolaşan olaylarla ilgili.

Olmaması gereken bir hareketin kentimizde yaşandığının konuşulması gerçekten üzücü bir durum.

İktidar doğal olarak elindeki iktidarı bırakmak istemez, bu nedenle de önümüzdeki yerel seçimlerde göstereceği adaylar için kılı kırk yararak seçimini yapacaktır. Böylesi bir durumda anketleri yanıltmak, işi uzatmak ve kentimiz adına bir takım olumsuzluklara meydan vermek siyasi ahlak etiğine yakışmaz diye düşünüyorum.

Ne oldu şimdi, iyi mi oldu? Son olarak parti genel merkezinden gönderilen anketörlerle bir takım ilişkiler kurulduğu, bir yerlerde buluşulduğu ve yönlendirme yapıldığı yolundaki söylentilere adı karışanlar veya karışacak olanlar önce kendilerine, sonrasında da partilerine yara vermiş olmadılar mı?

Böylesine yakışıksız bir olay gerçekten yaşanmış ise eğer, bu durumda İl ve Merkez ilçe örgütüne önemli görevler düşüyor. Örneğin, bu isimlerin belirlenmesi durumunda aday adaylıklarının önüne birer çizgi çekilebilir, bundan sonraki aday adaylıklarında da şüphe ile bakılabilir.

Bu olayla ilgili Osmaniye’de adayın açıklanması bugün veya yarın yapılması gerekirken, işin uzamasına ve insanların da merakının yoğunlaşmasına neden olundu. Şimdi partili partisiz Osmaniye’de herkes, özellikle de aday adayları Perşembe veya Cuma gününü iple çekmeye başladılar.

Son günlerdeki söylentiler nedeniyle Ak Parti Genel Merkezi ve Başbakan Erdoğan bu söylentiler karşısında Osmaniye’deki 13 aday adayının dışında bir adayı Osmaniye’den gösterirse bunun sorumluları kim olacaktır?

Diline ve beline sahip olabilmek her babayiğidin karı olmasa gerek. Bu söylentilere adı karışan aday adayları da, gelen anketörler de şimdi ne durumuna düştüklerini şimdi kendiniz yorumlayın.

Osmaniye’miz adına, aday adayları adına, parti adına olmaması gereken bir olayın aslının da olmamasını isterken, böylesi konularda siyaset yapanların önce siyasi ahlak etiğini akıllarından çıkarmadan halk arasında siyaset yapmaları en güzel olanıdır diye düşünüyorum. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar