20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5095
EURO34.7826
ALTIN2499.5
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Kentim insanı okuyor!..

Kimsenin  bundan sonra Osmaniye’de yaşayanlar kitap okumuyor demeye hakkı yok! Şu veya bu şekilde bu kentte yaşayan insanların kitap okuduklarını Osmaniye Belediyesi 3. kitap fuarı sonunda  gözlemledim.

Kitap fuarının açık bulunduğu 10 günlük sürenin yarısında olumsuz hava koşullarına rağmen izleyici sayısı tahmin ettiğim 100 bin rakamını görmesi ayrı bir sevinç oldu.

Pazar günü saatler 18.00’i gösterirken fuardaki il dışından gelen yazarlar ile yayınevi sahiplerinin alandan ayrılırken gözlerine baktım, ışıl ışıldı. Görüşüp konuştum, memnun ayrılıyorlardı.

Bu yılki kitap fuarına iki kitabımla katıldım. Stanta belli saatlerde gelip, diğer zamanımda ise gazeteme haber yazmak için bulunmadığım saatler oldu.

Osmaniyeli Şair ve Yazarlar stantının, sadece OŞYAD’ın bulunduğu  bölümde 79 kitabımı okurlarıma imzaladım.

OŞYAD üyesi 10 arkadaşım ile yan yana bulunduğumuz Osmaniyeli şair ve yazarların da memnun olabilecekleri sayıda kitaplarına imza attıklarına tanık oldum.

Kitaplarını il dışındaki yayınevlerinde bastıran ve o yayınevlerinin stantlarında imza günleri düzenleyen Osmaniyelilerin sayılarını da buna eklediğimizde, kentim şair ve yazarlarından oluşan 50 kişi bu fuarda kitaplarını okurları ile buluşturdu. 

Osmaniye dışından gelen  edebiyatcılar kentimizde konakladı, yedi-içti ve giderken evlerine hediyeler aldı. 

Kitap fuarı etkinlikleri kapsamında TRT dahil olmak üzere çok sayıda özel TV kanalında kentimizin haberleri yayınlandı, yaygın ve yerel medyada  haberi yapıldı.

Bu fuarda beni en çok duygulandıran bir olayı sizlerle paylaşmadan yapamam! Stantta oturuyorum, 8-9 yaşlarında bir çocuk geldi, avuçlarını açarak; “Amca, Allah rızası için benim okuyabileceğim bir kitabı hayrına bana verir misin!”diye konuştuğunda gözlerim doldu, yerimden kalkarken zorlandım.

Okumak için kitap dilenen bir çocuk beni böylesine duygulandırırken, yanımdaki sandalyede oturan Andırınlı şair-yazar Zahide Eskici’de  bu sözler karşısında hareketsiz halde kalmıştı. Kısacası her ikimizde bu çocuğun “kitap dilenmesi” bizi etkilemişti.

Kitap fuarı, eksikliği veya aksaklığı ile bu yıl da 3. kez kitapseverleri ağırladı. Bu olaya sahip çıkmak ve yerel yönetimin bu etkinliğine destek vererek geleneksel hale getirilmesini sağlamak kentim insanına düşmektedir.

Şu veya bu şekilde eğitimci yazarlarımızın kitaplarının öğrencileri veya velileri tarafından “Not alabilme(!) adına” bol kitap sattıklarını da doğal görüyorum. Önemli olan kitap almak ve kitabın yazarına destek olabilmektir!

Kitap fuarı anıları ile ilgili olayları günlerce, haftalarca değil, birkaç ay yazsam bu sütunlarda sizleri sıkabilirim. O nedenlerle yarından sonra gündemi takip etme adına yazmaya başlayacağım.

Bu etkinliğin kalıcı olmasını yerel yönetimimizden isterken, sabit Fuar alanı açılmasını da öneriyoruz!  Kentimizdeki kitap fuarı etkinliğinin düzenlenmesindeki organizyon VAV fuarcılık şirketi işletmecisi ve fuarı renklendiren yayınevi sahipleri ile şair-yazarlarımıza teşekkür ediyoruz. Saygılarımla…
 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar