29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3776
EURO35.0442
ALTIN2325.4
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Kenti su mu bastı!?

Önceki gün öğle saatlerinde başlayan sağanak yağışlar sonunda şehir merkezindeki bazı işyerleri sular altında kaldı, hatta alt geçit bir süre trafiğe kapatıldı.

Alt geçit olayının kısa mesafeli ve Mühendislik ile proje hatalarını bir kenara bırakıyorum. Aslında bırakmıyorum! Bu inşaat çalışmaları sırasında firmaların, bir başka deyimle yüklenici firmaların birbirlerine ihale etme olaylarını burada uzun uzun anlatmaya sütunum yetmeyeceği için biraz da okurlarımın araştırmalarını istiyorum.

Osmaniye Belediyesi, iyi niyetli olarak ‘alt geçit’ ihalesini yaptı ve hayata geçirmeye çalıştı. Kurumun başında iki dönemdir Osmaniye Belediye Başkanlığını yürüten, aynı zamanda 15 yıl Osmaniye Belediyesi Teknik işler Başkan yardımcılığı görevinde bulunan, geçmişinde de bir başka ilde yine Belediye’nin önemli görevinde bulunan Kadir Kara vardı.

Kendi memleketine Belediye Başkanı seçilen ve partisi MHP tarafından  önerilip desteklenerek, kapı kapı kadın kolları, Ülkü ocakları ile birlikte  parti yönetiminin yerelde iktidara getirdiği, bunu da iki  kez koltukta tuttuğu bir siyasal anlayış vardı.

Ayrıca, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli gibi bir hemşehrimizin kendi partisi ve yine kendi ilinde belirleyeceği bir adaya MHP seçmeni koşulsuz oy verecek veya verirdi! Başkan Kadir Kara’nın adaylığını onaylayan Bahçeli, Osmaniye yerel seçimlerinde de iki kez üst üste aynı partiden Başkan seçilen bir adayının adını tarihe yazdırıyordu. 

Önceki gün kentte sağanak yağış sonrası cadde ve sokaklarda olumsuz olaylar yaşandı. Esnafın işyerleri sel suları altında kaldı. Bu istenmeyen ve beklenmeyen olaylardan sorumlu olarak elbette yerel yönetim gösterilecekti!

Ancak, bunu siyasi malzeme yapmak yerine, eleştiri yapan kişiler iğneyi kendilerine batırma zahmetinde bulundular mı!?

Siyasal görüşleri veya partileri beni ilgilendirmiyor ama, kendilerince eleştiri yapanların çoğunluğunun MHP kökenli, hatta Başkan Kadir Kara’ya oy verdiğini söyleyenlerden olduğunu öğrendiğimde çok, ama çok düşüncelere daldım!

Neden derseniz!? Bu kişilerin oy verirken altında beklentileri olduğu, beklentilerine karşılık alamayınca da böylesi bir olumsuzluk karşısında oy vermeyenler kişilerden daha fazla tepki gösterdikleri için!..

Siyasetle uğraşmak, içerisinde olmak, en çok ta beklentiler için siyaset yapma olaylarını iyi izlemek gerekiyor.

Osmaniye’de CHP’nin tek belediye Başkanı Toprakkale ilçesinden seçilmişti. İlçeler ve beldeler arasında bu partinin Tek de olsa bir Belediye başkanı vardı. CHP’nin Toprakkale Belediye Başkanı İbrahim Demirci ile aralarında ne yaşandı ise yeniden aday göstermek yerine, adını bile tanımadığım bir ismi önümüzdeki seçimde aday gösterdiğini bazı gazetelerde okudum.

Okudum diyorum, şu anki CHP yöneticilerinin siyasi yaşantılarının iki katında benim gazetecilik mesleğim var ama, onlar başka yerleri tercih ettikleri için yenilerine ilgi gösteriyorlar!

Osmaniye sele teslim oldu, gözlerimle gördüm! Bunun sorumlusu “sadece Belediye Başkanı Kadir Kara mı!?” Diye sormak istiyorum! Parti yöneticilerinin, MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin bu konuda payı var mı, yok mudur!?

Ak Parti’den Belediye Başkan Aday Adayı olduğunu söyleyen biri, alt geçitte otomobili ile boğulmaktan zor anda kurtulduğunu sosyal paylaşım sitesinde paylaşmış. 

Ne yani; Ankara’yı 23 yıl yöneten Melih Gökçek Başkan’ın alt geçitleri, İstanbul da yağmur suları yolları geçit vermez hale getirdiğini  göremediniz mi!?

Aklını kullanamayıp, başka akıllarla hareket eden insanların başına gelebilecek olayları da kabullenmeleri gerekir diye düşünüyorum. Saygılarımla…
 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar