24 Nisan, 2024, Çarşamba
DOLAR32.5671
EURO34.8565
ALTIN2434.1
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Kenti dinlemek…

Bugün, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ilimizde olacak.

Bakan Eroğlu Osmaniye’ye sık gelen ve kentin sorunlarını yakından bilen bir Bakan. Özellikle yerel seçimler öncesinde Ak Parti Seçim bürosu önünde yapacağı konuşma öncesi Osmaniyeliler Yayla evlerinin sorunları ile ilgili neler konuşacağını merak ediyorlardı.

Bakan Eroğlu o günkü konuşmasında yayla evlerinin durumları ile ilgili yaptığı konuşmasında yayla sakinlerinin yüreklerini biraz rahatlatmıştı.

Ancak süreç içerisinde Osmaniye ve çevresindeki yaylalardaki baraka veya diğer evlerin kiralanması olayında çeşitli sorunlar ortaya çıkmıştı.

Kira sözleşmesi yapan insanlar ücretin fazlalığından yakınırken, bazı evlere numara verilmemesi ve kayıtlara geçilmemesi sorunu ise hala çözümlenmiş değil.

Bakan Eroğlu bugün yine Osmaniye’de olacak. Yayla evlerinin sorunları ile ilgili vatandaşlar Bakan’a yaklaşamayacak ama, bu sorunu Osmaniye milletvekilleri veya Ak Parti yöneticileri iletecekler mi bu merak ediliyor.

Bugün 8 ayrı temel atma töreni aynı anda yapılacak. İlimiz açısından atılan her temel önemlidir. Bundan sonrası ise atılan temellerin tamamlanabilmesi için takipçi olmak gerekiyor.

Özellikle DSİ’nin çalışmalarını kapsayan projelerin hayata geçirilecek olması, Karaçay vadisi üzerinde yapılacak olan ve şu anda devam eden çalışmalara yenilerinin eklenecek olması kentin geleceği açısından önem taşıyor.

Osmaniye merkeze en yakın köy olan Dereobası’nın 1982 yılında yıkılan Karaçay dere yatağı üzerindeki köprüsünün de bugün temelinin atılacağını öğrendik.

Uzun yıllardır köy sakinlerinin kent ile en yakın yerden ulaşımının sağlanabilmesi için yapılmayan köprünün yapılması önemli bir sorunu da çözüme kavuşturacaktır.

Yapılacak olan bu hizmetlerin kısa sürede tamamlanması halkımızın ve kent sakinlerin tek dileğidir.

Bu tür projelerin temellerinin atılması veya yeni projelerin halka müjdelenmesi olaylarının halkın önüne sandık konulmasına kısa bir süre kala yapılması ise yıllardır Hükümetlerin ve siyasilerin değerlendirdiği günler olarak dikkatimi çekiyor.

Bazı zamanlarda seçimlerin daha sık aralıklarla yapılmasını yazmışımdır. Bunu istememdeki amaç ise, seçimler gündeme geldiğinde, halkın önüne sandık konulmasının tarihi belirlendiğinde muhalefetin de iktidarın da çalışmalarında hareketlilik gözleniyor, halkın sorunları daha sık gündeme taşınıyor.

Bakan Eroğlu’nun bugün Osmaniye ziyareti sadece temel atma töreni ile kalmamalı, kentimizde yaşanan diğer sorunların da iletilmesi görevi ise iktidar partisinin yöneticilerine düşüyor.

Teleferik projesi gündeme gelmişken Orman ve Su İşleri Bakanlığı bu projenin neresinde bulunuyor ve ne gibi katkılarda bulunacak. Belediye tarafından Karaçay vadisi üzerinde yapılması düşünülen ve son yerel seçimler öncesinde projeleri basın mensuplarına gösterilen oyun alanları, mesire yeri ve diğer güzelliklerle ilgili Bakanlığın bir katkı çalışmasının bulunup bulunmadığı da yine merak edilen konular arasında yeralıyor. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar