29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3677
EURO34.9763
ALTIN2325.0
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Kelime oyunları ile olmuyor!

Bir halk hikmeti vardır; “Hayvan terli gitmez!”diye konuşulup sohbetler sırasında.

Halk hikmetleri aslında birer ibretlik olaylar veya anekdotlar olarak değerlendirilmelidir.

Allah, insanları yaratırken diğer canlılardan farklı olarak ‘akıl’ vererek yaşama gönderdiğine inancımız gereği inanmıyor muyuz!? Doğru olanı da buysa eğer, insanların havanlardan ayrı özelliği ‘akıl yetisi’ olduğuna göre, bazılarımız neden ‘akıl’ ile değil de; ‘içgüdüleri ile’ hareket etmeyi tercih ediyorlar!?

Akıl, irade, düşünce ve düşüncenin tepkiye dönüşmesi, olumlu veya olumsuzluklar karşısında görüşlerin çekinmeden anlatılabilmesidir. 

İnsan aklındaki tepkilerin dışa vurulmamasına kim engel olabilir? Dinimizde bile; “haksızlıklar karşısında susan dilsiz şeytandır!”tümcesinin varolduğunu inkar edebilir misiniz? Öyleyse son yıllarda yaşanan bunca olumsuz olaylar karşısında neden ‘Allah’ın akıl vererek yarattığı insanlar’ haksızlıklar karşısında susmaya yeğliyorlar dersiniz!?

Kelime oyunları ile yerlerini korumak isteyenler, çevresindekileri bazı sözlerle uyanmamaları için çeşitli olayları ortaya koyanların ne yapmak istediklerini anlamayan veya anladığı halde susmayı yeğleyenler olumsuz olayların da ‘suç ortağı’konumunda olup olamayacaklarını kutsal kitabın sayfalarını okuduklarında daha iyi anlayacaklardır.

Okuma eylemini başkalarının okuyup anlattıklarına göre uygulayanlar, dinlediklerini Allahn’ın verdiği ‘akıl süzgecinden’ geçirmeden hayata geçirenler, her sarıklı, sakallı ve cübbeliyi ‘hoca’ sanıp sözlerini tartmadan inanlara, dün söylediklerini, bugün yerine getiremeyenlerin hatalarını göremeyenlerin sayesinde yıllar gelip geçiyor.

Ülkemiz zor bir süreçten geçiyor, ülkemizi yönetenlerin neyi, nasıl yapmak isteyerek ülkeyi düzlüğe çıkarabilme planlarının olduğunu bilemiyorum, ama iyiye gitmediğimizin farkındayım. 

Eğitim alanındaki kargaşa, yani Lise’ye kayıtlar konusunda tartışmalar ve sınav sonuçları tartışılırken, başımıza ABD’nin son günlerdeki yaptırım, istek ve uygulamaları geldi.

Osmaniye’nin Kadirli ilçemiz turp yetiştirmesi ile ünlüdür. ABD’nin başına Trump seçildiğinde Kadirli’deki bazı vatandaşların sevinç haberlerini anımsayın.

Yine Trump’un seçilmesinin ardından ilk kutlayan ülkemiz yetkilisinin mesajını anımsayın!

ABD’nin sadece bir Papaz için bu kadar çirkeflik yaptığını sanmayın, onunla birlikte ülkemizde tutukla 15 ABD vatandaşının serbest bırakılması olayı veya istemini de düşünmeyin! Olayın perde arkasını aralayın, inceleyin ve Allah’ın verdiği ‘aklı’ kullanarak kendiniz bir yorum yapın, başkalarının değerlendirmesine kuru kuruya inanmayın!

“Bir Türk dünyaya bedel!” diye bağırıp çağırmak yetmiyor, Türkiye Cumhuriyeti’nin milli parası TL. diğer ülke parası karşısında ne durumda ona bakmak gerekiyor.

Bazı ülkelerin ekonomik gelişmemize sekte vurmak için çeşitli oyunlar oynadığı yönündeki yönetimin sözlerini nasıl değerlendiriyorsunuz? Allah aşkına; aynı kaldırımdaki iki esnaf bile rekabet yapma adına aynı ürünü farklı satarken, esnafların da bir planları olması gerekmez mi?

Her yabancı devlet elbette bizi öpmek zorunda değil, her öpücüğün bedeli ayrı olur tabii ki! Her devlet yöneticisi kendi halkını ve devlet kurumunu koruma ve kollama adına yemin etmiştir. Ülkesi çıkarlarını gözetmek zorundadır. Böyle bir durumda “bazı ülkeler ekonomimizle uğraşıyorlar” demek yerine, önlemini almak, yani bir yerde ‘inancımıza göre-tevekkül’ eylemi gündeme geliyor!

Dün saat:11.00 haberlerini TRT’den dinlerken, Dolar’ın Tl karşılığının 6.88 krş. Olduğunu öğrendim. Doların yükselişi 10 Tl.’ye gelirse paramızdan bir sıfır atarak mı çözüm bulunacak diye aklım karışmaya başladı.

Dip notum: Bu ülkeyi yine Atatürk ilke ve devrimlerinin uygulanması kurtaracaktır, mevcut yönetim sisteminin başka çözüm yolunu bulacağını sanmıyorum. Saygılarımla…
 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar