26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5688
EURO34.952
ALTIN2443.5
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Kedi evden çıkarmıyor!

   Bazı olayları yaşarken üzüldüğünüz anlar olduğu gibi, gülümseme ile birlikte heyecanlı anları da yaşadığınız olmuştur.

Doğayı, kısacası doğadaki tüm canlıları seviyorsanız bu sevginizi onların varlıklarını sürdürmesi için uğraş vererek gösterirsiniz.

Koronavirüs nedeniyle özellikle sokak hayvanlarının aç ve susuz kalması olayları karşısında hayvanseverler ile bazı yerel yönetimler harekete geçti. Sokak hayvanlarına yiyecek ve içecekler bıraktı. Olumsuz hava koşullarında ormanlık alanlarda kar altında yiyecek bulamayan hayvanlar için hayvanseverlerin bu alanlarda yiyecek bıraktıklarına tanık olmuşsunuzdur.

Hayvanların içgüdüleri ile hareket ettiğini biliyoruz. Özellikle aramızda dolaşan kedi ve köpekler ne kadar sevimli görünseler de yeri geldiğinde aniden öfkelerini göstermek için dişlerini göstererek insanlara savunma hareketine geçebiliyorlar.

Sabah saatlerinde evinizin dış kapısını açtığımız anda bir kedinin saldırısına uğrayıp, dışarıya çıkmakta zorlandığınızı düşünün. Bir kedi kapınızın önünde ve sizin dışarıya, yola çıkmanıza engel olmaya çalışıyor. Saat:09.00 olmuş, işinize geleceksiniz ama kedi sizi evden çıkarmıyor ve çıkış yollarını arıyorsunuz.

Böylesi bir olay karşısında ne yapacağınızı düşünürken, hem düşünüyor, hem gülüyor, hem de evden çıkabilmenin yöntemlerini arıyorsunuz.

Kedi sizi eve hapsetmiş durumda, dış kapının arkasında beklemeye başlıyorsunuz, kedinin sokak arasına gitmesini sağlamaya çalışıyorsunuz. Hele de bir hayvansever biriyseniz ona zarar vermekten de kaçınıyorsunuz.

Gazeteye gelmek üzere evin dış kapısını açtığımda iki yavru kedinin üzerinde onları emziren sarı renkli bir ana kedi ile karşılaştım.

Anne kedinin bir anda üzerime saldırdığını gördüğümde dışarı çıkmaktan vazgeçtim. Yavrularını koruma uğruna dişlerini çıkararak ses çıkaran ve bana saldırmak için fırsat kollayan kedi ile bakışmaya başladım.

El hareketlerimde kediyi uzaklaştırmak istiyorum, hatta konuşuyorum onunla, evden çıkmak istediğimi, yavrularına zarar vermeyeceğimi söylüyorum. Ama bir türlü ikna edemiyorum.

Dış kapı duvarının üzerine çıktım, buradan atlayıp gideceğim ama kedi duvarın altında başını kaldırmış bana bakıyor, sesler çıkarıyor. Bu arada sokakta iki kedi daha ortaya çıktı. Sanki yardıma geliyorlardı, ne yapacağımı şaşırmış durumdaydım. Komşular pencereden benim bu halime gülüyor, “sen çık dışarı, bir şey yapmaz. Analık içgüdüsü ile yapıyor”diyorlardı.

Bir kez daha kapıyı açıp çıkmak istedim, ama kedi beni dışarı çıkarmıyordu, miyavlayıp bağırıyordu.

Bir yandan gülüyor, bir yandan da nasıl evden çakacağımı düşünüyordum. Elime bir çubuk aldım, uzaklaştırmak için kapıya vurmaya başladım, bu kez kedi daha da hırçınlaştı. Bu olay tam 30 dakika kadar sürdü, evden çıkamıyordum.

Evin önünde bir otomobil durdu, sürücü adres soruyordu. Kornaya basmasını rica ettim, merak ederek dediğimi yaptı.

Anne kedi korna sesi üzerine kapının önünden uzaklaştığı anda koşarak evden uzaklaşırken, kedi arkamdan koşmaya başladı. Bir süre sonra da geri dönüp yavrularının yanına gitti.

Kedi bile “evde kalmamı istiyor” diyerek, yoluma devam ettim. Esenlikle…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar