26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.4901
EURO34.9541
ALTIN2435.9
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Kazanan-kaybeden…

Hiçte şaka olarak değerlendirmeyelim veya dünkü seçimlerin sonuçları karşısında duygusal, siyasal veya kişisel  davranış göstermeden halkın tercihlerine saygı duyalım!..

Ülkemiz genelindeki siyasal, ekonomik ve diğer olumlu-olumsuz olaylar karşısında mevcut yönetime karşı seçmenin vermiş olduğu bir tercih oylaması dünkü sandıkta yaşandı. 

Şu veya bu siyasi partinin adayı Belediye seçimleri kazandı ya da kaybetti. Bunun tartışmasına girmiyoruz.

Kazananlar ile kaybeden adayların seçmen arasındaki tercihlerini kendi terazilerinde, birde mevcut siyasilerin mevcut seçimlerdeki yaşanan olaylara bakış açılarını değerlendirmek gerekiyor!

Kazanan ülkemiz, insanlarımız olmalıdır. Herhangi bir siyasi partiden aday olarak aday olarak ortaya çıkabilirsiniz, dünkü seçimlerde de sandıktan galip olarak çıkmışsanız bundan sonrası için sizi zor günlerin beklediğini bilmelisiniz.

Üzerinizde yaşadığınız kentin yükünü taşıyacaksınız. Sokakta gördüğünüz insanların mutlu ve huzurlu yaşaması için uğraş vermek için kendinizi ortaya koydunuz.

Aday olduğunuz siyasi partinin değil, Meclis üyelerinizin, danışmanlarınızın ve halkın ortak görüşlerine başvurmak sureti ile  yönetiminizi kurmalısınız.

Partiniz sizi elbette yönlendirmeye çalışacaktır, parti yöneticileri  günlük olarak makamınıza gelecek değişik isteklerde bulunacaktır. Özellikle işsiz gençlerimiz için sizden iş isteyenlerin sayıları 5 yıllık görev süreniz boyunca eksilmeyecektir.

Yeniden bu göreve seçilmişseniz işiniz daha zor olacaktır. Önceki dönemde yapamadıklarınızı mutlaka yeni dönemde yapmalısınız, çünkü halka verdiğiniz sözlerde aksaklıkları vatandaşımız kabullenemez. Yeni seçilmişseniz yine işiniz zor olabilir.

Sizden önceki Başkan boş bir kasa bırakmışsa eğer bu kasayı doldurmak zorunda  kalacaksınız.

Eğer sizden önceki Başkan dolu kasa bırakmışsa eğer; bu parayı iyi hizmetlerde harcamak için yeni projelerin hayata geçirmek için kafa yormanız gerekecek.

Bir belediye Başkanı tek başına, korumasız şekilde cadde ve sokakta dolaşabiliyorsa, bakkaldan, fırından veya kasaptan alış veriş yapabiliyorsa rahat bir yönetim sergiliyor demektir.

Yeni seçilen Başkanlar bu yöntemi uygulayabilmelidir. Halkın oyları ile yönetime gelenlerin halkın arasında koruma ile dolaşmasını doğru bulmuyorum.

Eğer halkın arasında korumalarla gezen bir Başkan varsa, halktan çekindiği taraf var anlamına gelir.

Huzur ve güven içerisinde yaşayan topluluk kendisini yönetenlere olumsuz tepki göstermediği gibi, onu kucaklar ve baş tacı eder.

Bugünden itibaren yeni bir dönem, yeni bir süreç başlıyor yerel yönetimlerde. Önceki günlere kadar siyasiler televizyon ekranları ile meydanlardaki kükreyen sözleri bugünden sonrası geleceğimize bakmak olmalıdır.

Kazandınız veya kaybettiniz, bu hayatın sonu anlamına gelmemelidir. Halkın karşısına çıktınız, tercihlerine inanmalısınız.

Kazandı iseniz; projelerinizi inandırmışsınız demektir, kazanamadı iseniz halka güven vermediğiniz anlamına gelir. Bunu kabullenmekten başka çare yoktur.

Rakiplerinizi küçümsemeden, size oy vermeyenleri ötelemeden kentinizde herkesi kucaklayarak sağlıklı ve yaşanabilir kent için uğraş verme erdemliliğini gösterdiğiniz zaman akşam yastığa başınızı koyduğunuzda huzur içerisinde uyuyabilirsiniz.

Gerisi ise uykusuz geceler demektir. Saygılarımla…
 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar