23 Nisan, 2024, Salı
DOLAR32.5754
EURO34.9194
ALTIN2440.2
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Kaynayan mı kaynatılan mı?

1 Kasım seçimleri sonunda Mecliste Milletvekili sayısı düşen MHP’de Bahçeli’nin Genel Başkanlıktan ayrılması yönünde bir takım konuşmalar gündeme gelmeye başladı.

Siyasi partilerde böylesi olaylarda, “Parti içi muhalefet” sözü kullanılır. MHP içerisinde Genel Başkan değişikliği veya kurultay tartışmaları açıktan yapılmasa da içten içe yapıldığı basına sızan haberler arasında yeralıyor.

7 Haziran seçimlerine göre 2 Milletvekili artıran CHP’de de Kurultay yapılması yönünde açıktan isimlerini ortaya koyanlar, adaylıklarını açıklayanlar oldu.

Kaldı ki CHP 5 ay sonunda yapılan seçimlerde 2 Milletvekili artırmış olduğu halde, yeterince sayıya ulaşılamadığı için Genel Başkan değişikliği gibi konular tartışılmaya başlandı.

MHP’ye gelince, 7 Haziran seçimlerine göre Milletvekilinin yarısını kaybetmiş olarak 1 Kasım seçim sonuçlarını görmekteyiz.

Genel Başkan Bahçeli, kurultay yapılmayacağını belirtirken 2018 yılını işaret ediyor.

Bu olayları da bir kenara bırakalım ve geçelim MHP içerisindeki değişik gelişmelere.

Devlet Bahçeli hemşehrimiz ve Osmaniye Milletvekili, MHP’nin de genel Başkanı. 1 Kasım seçimlerindeki yenilginin tartışılması olaylarına MHP eski Milletvekili Hasan Hüseyin Türkoğlu’nun bir gazetede yayınlanan söyleşisi gündeme damga vurdu.

Türkoğlu, Bahçeli’yi çocukluk yıllarından beri tanıdığını belirtirken, 2. sıra Milletvekili listesinden Meclis’e giren bir isimdi. 1 kasım seçim sonuçlarını gazeteci ile değerlendiren Türkoğlu, Bahçeli’nin bir kenara çekilmesi, ağabeylik yapması taraftarı olması yönünde sözler kullanmıştı

. Yani seçim sonuçlarının ardından Bahçeli’yi bir noktada yetersiz bulurcasına bir deyim kullanıyordu.

Türkoğlu’nun anlatmak istediklerini iyi okumak gerekiyor aslında. Türkoğlu, alınan sonuçların ardından hem Bahçeli’nin, hem de partinin yıpranmakta olduğunun bir işareti olarak değerlendiriyordu.

Bu sözlere kızanlar, tepki gösterenler oldu. Parti içerisinde böylesi olayların yaşanabilirliğini düşünerek bu kadar olayların ayrıntılarına girmek istemiyorum.

Türkoğlu’nun bu sözleri tartışılırken, basında bu kez farklı bir haber daha sıcağı sıcağına yayınlandı.

Bahçeli, yerine Osmaniye Milletvekili Ruhi Ersoy’u  hazırladığı yönündeki haber siyasi alanda gündeme yerleşti.  Bahçeli’nin kendisinden sonra yerine gelecek Genel Başkan tercihine saygı duyulması gerekirdi, ancak parti içerisindeki bazı muhalif kişiler buna nasıl bakıyorlardı?

Ruhi Ersoy ise bu haber üzerine hemen bir basın açıklaması yaparak, olay hakkında kamuoyunu bilgilendirme yaptı.

İki gün içerisinde MHP’de Genel Başkanlık tartışmaları, Kurultay istenmesi yönündeki sözler, Bahçeli’nin 2018 yılını işaret etmesi olaylarını kamu oyu merakla izliyordu.

Yaşanan bu gelişmelere baktığımızda, bir kaynama mı vardı, yoksa bir kaynatma olayını mı gündeme taşımak isteyenler vardı diye akla geliyor?

YSK resmi sonuçları açıkladı, bundan sonraki süreçte yaşanan ve yaşanacak olan gelişmeleri izliyoruz. Hayırlısı diyelim. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar