29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3926
EURO35.0917
ALTIN2324.3
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Kaybettiğinde üzül, bulunca sevin

İki gündür ülke genelinde döviz kurunun düşmesi ile birlikte vatandaşlarımızda sevinç gösterileri görmekteyiz.

Bazı illerimizde döviz kurundaki ani düşüş nedeniyle davul-zurnalı gösteriler yapılmaya başlandı.

Bu arada iktidar partisi yanlılarının bazı sözlerindeki yakışıksız sosyal medya paylaşımlarını doğru bulmuyorum!

İktidar partisi yanlıları döviz kurundaki sevinci paylaşırken, muhalif görüşlülere kendilerince mesajlar veriyorlar.

Doların yükselmesine bu ülkede yaşayan hiçbir sade vatandaşımız sevinmemiştir bu olayın öncelikle bilinmesini isterim.

Bu ülkede dövizle maaş almayan, alış verişini dövizle yapmayan vatandaşlarımız her zaman üzülmüşlerdir.

Sevinenler ise  iktidarın yaptıkları ve geleceğe dönük yapacaklarından önceden haberdar olup Türk lirasını dövize yatıranlar olmuştur.

Kendi yandaşlarını eleştirdiklerinin farkına varmayanlar, muhalif görüştekileri insanları hedefe koymaya çalışmaya başladılar.

İki tabak yemeği 10 Tl’den yiyen sade vatandaş, doların yükselmesi ile aynı yemeği 20 Tl’ye yediği için mi sevinecek?

Nasrettin Hoca’nın hikmetlerini bilirsiniz. Gariban insan eşeğini kaybettiğinde üzülür, bulduğunda da sevinirmiş! Şimdiki durumu ben buna benzetiyorum.

Bir gecede 5 Tl birden dövizin düşürülmesi hünerini gösterenlerin, daha önce böylesi bir olayı neden yapmadıkları akla geliyor.

Dünkü rakamlara baktığımızda 12 Tl’lere kadar doların düştüğünü gördük. Artan akaryakıt,  evlerde kullanılan tüpgaz, sobalarda yaktığımız kömür ve benzerlerinin   dolar bahane edilerek hızla yükseltilen fiyatlarında düşme olup olmayacağını vatandaşlarımız bekliyor.

Yeni yıla döviz kurunun frenlenmesi ile girilmesi olayı hem ülkemiz, hem de vatandaşlarımız açısından sevindirici olarak tanımlanıyor.

Yandaş medyanın ekranlara çıkardıkları bazı konuşmacıların, vatandaşlar arasında “bölücülük-ayrımcılık” yaparcasına konuşmalarını hiç hoş karşılamıyorum.

Bir kez daha anımsatmak isterim ki, bu ülkede dövizle işi olmayan kimse artışlar karşısında sevinmez. Ama iktidara yaranma adına ekranlara çıkıp ta; “Dövizin yükselmesine sevinen vatan hainleri” gibi tümceler kuranların ise neyi anlatmak istediklerinin farkına varmalarını düşünmelerini öneriyorum.

Bu gemi de hep birlikteyiz, kaptan gemiyi batırırsa birlikte batarız. Ama kaptan gemiyi iyi kullanabilirse yine hep birlikte karaya ulaşabiliriz.

Olayı böyle düşünmeyenler, ayranlarının ekşimekte olduğunu göremeyenlere neler anlatıp anlayabilecekleri ise gerçekten zor olmaya başlandı.

Muhalif medya sözcülerinin yararlandıkları ekonomik gelirlerin, kendilerini sadece sağlıkta yaşatabileceğini, ancak gerçekleri saptırmakla bu ülkede yaşayan milyonlarca insanın gözlerinin içine baka baka yaşananları inkar etme olaylarının ise “Halkın sesi, gözü, dili, kulağı” olmaktan uzaklaştıklarını başlarını ellerinin arasına koyup düşünerek ferketmelerini bekliyorum.

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar