24 Nisan, 2024, Çarşamba
DOLAR32.5487
EURO34.8259
ALTIN2437.6
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Kavgayı büyütmeyelim!

Osmaniye’de şehir içi toplu taşıma hizmeti veren iki kooperatifin şoförleri arasında tatsız olaylar yaşandı.

Yaşanan bu olayların daha tatsız ve üzücü sonuçlar oluşturmaması sevindirici olsa da, soruna bir çözüm bulunmasının ivediliğinden sözetmek istiyorum.

Toplu taşıma hizmetindeki ‘hat kavgası’ olarak değerlendirilen olayların gelişiminde değişik yorumlar duymaktayız. Sabah saatlerinde iki kooperatif üyesi şoförlerin kavgaları sonunda olaya polisin müdahalesi ile birlikte çarşı içinde duraklarda otobüs bekleyen insanları düşünün. Hastanede randevusu olan yolcu durakta dolmuş beklerken olaylardan habersizdi.

Tartışma ve kavgaların ardından Devlet Hastanesi ek binası önüne konuşlandırılan Çevik kuvvet polisleri otobüslerin kente girişlerini engelliyorlardı. Güvenlik önlemi adı ile yapılan bu uygulamalar, doğal olarak yeni olayların yaşanmasını da engelliyordu.

Şu anda belli hatlarda hizmet veren 106 Nolu şehriçi Birlik Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi olayların yaşanmasında Osmaniye Belediye başkanı Kadir Kara’nın olduğunu vurgularken, burada bazı Belediye Meclis üyelerinin isimlerinden de sözediliyordu.

2011 yılında 10 yıllık ihale ile hat alındığını belirten şoförler 2012 yılına kadar ihale üzerinde kendilerinin hak sahibi olduklarını söylerken, haklarının gasp edildiğini söylüyorlardı.

Yapılan konuşmalarda, bazı isimlerden sözedilirken, olayın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye kadar götürüldüğü, ancak olayla ilgilenilmediği yönünde de iddialar yeralıyordu.

Olayla ilgili sadece Devlet Bahçeli veya Belediye Başkanı Kadir Kara değil, İlimizin Vali’sinin de sorunların üzerine gitmesi bekleniyordu.

Burada adı geçen isimler içerisinde Belediye Meclis üyeleri ile ilgili iddiaların incelenmesi önem taşıyordu.

Olaylar iddia edildiği şekilde bu günlere gelmişse, Valimizin Belediye Başkanı Kadir Kara’yı çağırarak yeni olayların oluşmaması için bir görüşme yapması ivediliği ortaya çıkıyor.

Şimdilik olaylar polis müdahalesi ile önlenmiş gibi de olsa, yeni olayların yaşanmamasını Osmaniye ve bu kentte yaşayan halkımız adına endişe ile izlemekteyiz.

Şehir içi toplu taşıma olayında ‘hat’ olayı ile ilgili yapılması gerekenler, yasaların gerektirdiği şekilde olmasından yana, haksız bir uygulama varsa eğer, burada isimlerinden sözedilen Belediye Meclis üyelerinin de ne gibi yöntem izledikleri incelenip araştırılmak suretiyle çözüm yollarının aranması önem taşımaktadır.

Bu işi en sağlıklı şekilde çözümleyecek olanın da Belediye Başkanı olduğunu düşündüğümüzde, sanırım Valimizin de olayın ayrıntılarını öğrenmek üzere Belediye Başkanı ile bir görüşmeyi en kısa zamanda yapacağını ümit ediyoruz.

Halk otobüs şoförleri ‘hat kavgası’ yaparken, halkımızın da otobüs duraklarında kuyruklar oluşturmaları, şoförlerin kendi arasındaki kavgaları neticesinde yaralanma veya karakollarda gözaltına alınmaları bu kentte yaşayanlar için “mutlu şehir” yerine, farklı şehir konumuna düşeceğimiz unutulmamalıdır. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar