25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5723
EURO35.0394
ALTIN2432.5
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Kaşımaya çalışan tırnaklar!

Yaraların kaşınması halinde, cerrahi müdahale edilmesi bile zor sıkıntıların yaşanabileceği bilinir.

Yaraları kaşımaya çalışan tırnakların, boy ölçülerini de düşündüğümüzde; “keskin tırnaklar fazla acıtır!” Bir halk deyimi vardır; “Keskin sirke küpüne zarar verir!”diye.

Aynı topraklar üzerinde, hatta aynı vatan bilinen ülke sınırları içerisinde birlikte yaşayanlar arasındaki farklı yaşantıların net olarak görülmesi halinde, ortaya çıkan tablonun sosyal ve toplumsal açıdan olumsuz sonuçları da beraberinde getirebileceğini hesaplamak gerekir.

Bu ülke de denizi görmeyenlerimiz vardır, deniz suyuna ayağı değmeden ölen vatandaşlarımız vardır. Deniz görüntülerini ve oradaki insanları sadece televizyon ekranlarında görüp imrenen vatandaşlarımızın sayısını bilemiyoruz.

Bir ülkede sadece emekli maaşı veya çalıştığı işyerinden tek asgari ücretle aldığı para ile geçinenler ay sonunu nasıl getireceğini düşünürken, televizyon ekranlarında; “Kamu görevlilerinin bazılarının 4-5 ayrı yerden maaş aldıkları…” haberleri vatandaşlar arasında değişik tepkilere neden olur!

Bir ülkede  bürokratların aldığı maaş; asgari ücretlilerin kat kat üzerinde ise, bununla yetinmeyip birkaç kurumdan daha maaş aldığı kamuoyunda duyulursa asgari ücretli veya emekli vatandaş hangi psikoloji içerisinde yaşantısını sürdürebilir!?

Türk Telekom yönetimindeki bir bürokratın, ek maaş olarak aldığı 36 bin lira parayı öğrenen ve ayda 1.500 Tl maaş alan emeklinin o anki halini gözlerinizin önüne getirebiliyor musunuz!?

Emekli bir vatandaşın bir yılda aldığı maaşın iki katını, bir aylık ek maaşı ile alan bir bürokratın bulunduğu ülkedeki yaşananların öğrenilmesi halinde, insanlar ülkenin yöneticilerine hangi gözler bakmaya çalışırlar!?

Muğla Marmaris’teki  halk plajına  helikopterle inen, “hatırı sayılır” konuğu gören vatandaşların o anki hallerini düşünebiliyor musunuz!?

Soma’daki maden faciasında yaşamını yitiren  301 maden işçisinin davası 7 yıldır sürüyor. Bir ülkede çalışırken yaşamını yitiren emekçilerin davasının 7 yıl da sonuçlanamadığına tanık olduğunuzda; “Böyle bir ülkede Adalet…” arayışı içerisinde olan insanların çoğaldığını da görebilirsiniz.

Nevşehir’in Ürgüp ilçesine bağlı Ortahisar Belde Belediye Başkanı Mustafa Ateş’in, kendince neyi kaşımaya çalıştığını veya tartışma oluşturmaya çalıştığını merak ettim doğrusu!

Bu belediye başkanı Ortahisar Kalesi’ne 3 hilalli, yeşil renkli Osmanlı bayrağı asıldığını sosyal medya hesabından paylaşıyor. Başkan Ateş’in neye ve kime hizmet ettiğini, amacının ne olduğunu bilemeyiz ama; böylesi bir eylemi yaparken tarihte yaşananları da okuyarak bilgi sahibi olmasını beklerdim!

İnsanların bilgi ve belge sahibi olmadan yorum yapmaları veya tepki vermelerinin gelecekte toplumsal yaralar açacağını düşünürüm.

Osmanlı’nın toprakları işgal edilip, kalelerine emperyalistlerin bayrakları dikilirken, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının verdiği kurtuluş savaşı sonrasında, yeniden kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nde, Ay yıldızlı Türk bayrağı, işgalden kurtarılan Camilerdeki namazların kılınabilmesi gibi olayları tarihini okumayarak bilmeyenlerin Belediye Başkanı seçilebildiğini düşünüyorum.

 Sadece yerel yönetimlerde değil, ülkemiz yönetiminde bile kendilerinin unutulmaması için tırnaklarını yoranlar olduğunu görür gibiyim.

Unutulmamak, ülkedeki halk ile barışık yaşayarak olabilir. Dün parlayan yarım ay gökyüzündeydi, bu gün akşam denizin üzerinde bana el sallarken gördüm…

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar