25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.4959
EURO34.9259
ALTIN2437.2
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Karmakarışık Kavşak!..

Osmaniye’de İl Trafik Komisyonu toplantılarında  yaptıkları görüşmelerin hayata geçirilmesi noktasında, sonuçları nasıl izlediklerini merak ediyorum.

Yıllardır çözümlenemeyen, şu anda da katlanarak sorunu büyüyen bir kavşaktan sözetmek istiyorum.

Musa Şahin Bulvarı üzerindeki, yeni Belediye binası karşısındaki kavşakta yıllardır kazasız günler yaşanmıyordu.

Bu kavşakta seyreden araçlar ve insanların hareketleri izleyenler Osmaniye ili adına parmaklarını ısırıyor ve yürekleri sızlıyor.

Yeni Belediye binasının hizmete girmesiyle bina önüne, yani Musa Şahin Bulvarı üzerinde araçlar parkediyor.

Buradan karşıya geçelim, çarşı merkezine doğru giden Cevdet Sunay caddesi, onun tam karşısında Bulvarın altında Salı pazarı yolu üzerinde araçlar çift yönlü olarak parkediyorlar.

Şimdi gelelim buradaki trafik akışına; Gaziantep yönünden gelen araçlar Adana yönüne doğru seyrederken, Salı pazarı yolu ile Cevdet Sunay caddelerinin birleştiği kavşakta (Musa Şahin Bulvarı), Salı pazarı yönünden gelen araçlar da sağa dönüş yaparak Adana yönüne seyrediyor. Aynı zamanda çarşı merkezinden gelip, Cevdet Sunay Caddesi üzerinden sola dönüş yapan araçlar da Adana yönüne seyrediyor.

Daha bitmedi; Adana yönünden gelip u dönüşü yapan araçlar bu kavşakta sola dönerek yeniden Adana yönüne seyrediyor.

Burada böylesine bir trafik karmaşası yaşanırken, yayalar için ayrı sıkıntılar yaşanıyor.

Osmaniye’de yaşanan böylesi bir trafik kargaşasının bir başka il veya ilçede olup olmadığını merak ediyorum.

Bir Bulvara (yola), 4 ayrı yönden giriş yapılıyor, burada sağlıklı bir trafik akışından nasıl sözedilebilir?

Musa Şahin Bulvarındaki orta refüjün ana yol olarak kullanılması ve alttan gitmesi, sağ ve sol yanda kalan yolların da kent içerisine giden yollar olarak kullanılması uygulaması yapılamaz mı?

Şu anda bir yöne 4 ayrı yoldan giriş yapılması olayının yaşandığı kavşakta, Adana yönünden gelen araçların U dönüşü yapmaları engellenerek, Cevdet Sunay caddesi üzerinden gelenlerin de sola dönüşleri engellenerek bir başka kavşaktan yön verilmesi sağlandığında, bu yöne sadece Gaziantep yönünden gelen araçlar ile Salı pazarı yönünden gelen araçlar seyredecekleri için trafik karmaşasının önüne biraz olsun geçilebilir.

Belediye hizmet binası önündeki sorunun günün birinde mutlaka çözümleneceğine inanıyoruz. Bu konuda Belediye Başkanı’nın çalışmalarının olduğunu biliyoruz, ancak bir an önce buradaki sorunun çözümlenmesi için çalışmalara başlanmasını bekliyoruz.

Kent merkezine giriş ve çıkışlar ile çarşı içerisindeki trafik seyrinin de yeniden planlanarak düzenlenmesinde yarar olduğunu belirtmek istiyorum.

Otopark olaylarına ve sağlıklı otopark yapım ve işletmelerine yerel yönetim önem vermeli, özendirmeli ve kent içerisindeki trafik akışlarının da düzenlenmesi ile karmaşanın önüne geçilmelidir.

Kaldırımlarda seyreden bisiklet ve elektrikli bisikletler için de seyirci kalınmamalı, görevlilerin rastlaması halinde gereken işlemler uygulanmalıdır. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar