25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5628
EURO35.0408
ALTIN2425.3
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Karaoğlanoğlu koşusu

Karaoğlanoğlu koşusu etkinliği Zorkun-Osmaniye arasında yeniden yapılamaz mı?


Kıbrıs Barış Harekatının 39.’ncu yıldönümü nedeniyle Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara bir mesaj yayınlayarak, barış harekatında şehit olanlara rahmet dileyerek andığını belirten sözcükler kullandı.


Medya gazete olarak, Osmaniye’nin sorunlarını gündeme taşıma ve sorunları yetkililere iletme noktasında öncü basın olma özelliğimizle gurur duyuyoruz.


Bugünkü sayımızda da, gündeme bomba gibi etki oluşturacak görüntüleri okurlarımızla paylaşarak, Osmaniye’deki yerel yönetimleri bir kez daha göreve davet ediyoruz.


KARAOĞLANOĞLU KOŞUSU NE OLDU?
Osmaniye’de konuşlanan  50. P.A. Komutanı Kıbrıs çıkarmasına ilk giden birlik olmuştu. Bu birliğin başındaki Albay Halil İbrahim Karaoğlanoğlu ise şehit düşmüştü.
Şehit Albay Halil İbrahim Karaoğlanoğlu Zorkun yaylasını çok sevdiği için, şehit oluşunun ardından; Zorkun-Osmaniye arasında “Atletizm yarışması” düzenlenmeye başlandı.


Bu etkinlik yıllarca gerçekleşirken, gün oldu yöneticilerin aldıkları kararlar neticesinde kent merkezine alındı, ardından da iptal edildi.


Kıbrıs Barış Harekatının şehit Albayı Halil İbrahim Karaoğlanoğlu anısına düzenlenen Atletizm yarışması ile Zorkun Çocuk Şenlikleri’nin önder ismi olarak bildiğim Reşat Gürel öğretmen ile bu süreci paylaşmak istedim.


Osmaniye’nin bir değeri, Zorkun Yaylası Çocuk Şenliklerinin Mimarı olarak tanıdığım Reşat Gürel  bugün İstanbul’da yaşasa da yüreğinin Osmaniye için çarptığını biliyorum.


Nasıl mı diye soracak olursanız, yıllar öncesindeki Karaoğlanoğlu koşusunun görüntülerini ondan aldım ve siz değerli okurlarımla paylaşmak istiyorum.


İŞTE REŞAT GÜREL ANILARI
Eğitimci Reşat Gürel’in Zorkun yaylası Çocuk Şenliklerini başlatmasının yanında, Karaoğlanoğlu koşusu ile ilgili fotoğraflarını ve anılarını da okurlarımızla paylaşmak istiyorum.


“Kıbrıs Barış Harekâtı'mızın 39. Yıldönümündeyiz. Aziz şehidimiz Albay Halil İbrahim Karaoğlanoğlu anısına Zorkun- Osmaniye arasında yapılan Yarı Maraton'da en çok madalya kazanan atletlerimizden Adana Demirsporlu Celal Ballı, 1987 yılı 20 Temmuzunda Şehit Karaoğlanoğlu Parkı önünde ipi göğüslemek üzere. Gönül dostlarım, fırsat buldukça yapacağım paylaşımlarda kendinizi, tanıdığınızı görür ve işaret ederseniz, o an ve şimdiki duygularınızı yazabilirseniz minnettar kalacağım. Aziz şehitlerimiz, şefaatciniz olsun.


Şehit Karaoğlanoğlu Koşusu Zorkun Yaylası'nda çıkış. Gençlerimiz 26 kilometreyi büyük bir heyecanla koşacaklar. 20 Temmuz 1992. Katılanlar, görev alanlar, fotoğrafta kendini bulanlar, seyredenler; anılarınızı, duygularınızı lütfeder misiniz.


20 Temmüz 1984. Kıbrıs Barış Harekâtı'nın 10. Yılı Muhteşem Koşuya, Muhteşem Gece. O gece konuşmayan, hatırlatmak isteyen Gazilerimiz söz sizin.”
Bu tümceleri Osmaniye halkı ile paylaşan Reşat Gürel’e teşekkür ediyoruz. Ayrıca; bugün bu etkinliklerin neden yapılmadığını da yetkililere soruyoruz. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar