29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3744
EURO35.0772
ALTIN2325.3
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Kalite ve hizmet

Dünkü köşe yaşımda değişimin en güzel göstergesinin hizmette kaliteye önem vermek olduğunu vurgulamıştım.

Bugün müşterilere verilen hizmetlerle ilgili konuları gündeme yeniden getirirken, kentteki gelişme ve kalkınmanın, ekonomik açıdan canlı paranın dönüşümünün sağlanmasının da yine vatandaşa kaliteli hizmet vermekten geçeceğinin bir kez daha altını çizmek istedim.

Dün Osmaniye’mizde yeni bir Nakliyat ambarı hizmete girmesi nedeniyle işletmeci firma yetkilileri basın mensupları ile tanıştı.

Adnan Menderes Mahallesi’ndeki Muhtarlık binası arkasında hizmet verecek olan Öz Yıldırım Nakliyat ambarının işletmecisi Mehmet Basri Turhan ile nakliye ve kargo hizmetleri konusunda sohbet ediyoruz.

Geçtiğimiz günlerde Ekmek ödüllü 19. Şiir yarışmasına gönderilen şiir zarfını getiren özel bir kargo firmasının elemanı, kapının kapalı olduğunu görünce, dernek binamızın dışındaki başka bir işyerinin kapısına not bırakarak zarfı geri götürmüş. İki gün sonrasında not kağıdı elimize geçtiğinde adı yazılı olan kargo firmasına uğrayıp gelen zarfı istediğimizde geri gönderdiklerini söylediler.

Gönderim ücreti peşin ödendiği halde, üzerinde bizim telefon numaramız da yazılı olduğu halde, üstelik dernek binamıza değil de bir başka işyerinin kapısına bırakılan not kağıdının üzerinden iki gün geçtiği halde gönderimizin geri gönderilmesi olayı ile ilgili kargo görevlilerine hizmetlerindeki eksikliklerimizi bildirdim.

Bu olayı Öz Yıldırım Nakliyat ambarının işletmecisi ile konuştuğumda, böylesi olayların hizmet açısından yakışık almadığını anlatıyordu. Kargo ve nakliyat hizmetlerinin vatandaşa en kaliteli ve sağlıklı sunulması olayından sözeden firma işletmecisi Turhan’ın hizmet kalitesi konusundaki anlattıklarının gerçeklerde kalmasını ümit ediyoruz.

Hizmet ve kalite demiştim. Yıllardır paramızın kentimizdeki esnafta kalması için bu sütunlarda yazdım. Ancak öylesine olumsuzluklar, hizmette aksamalar yaşadım ve yaşayan arkadaşlarım oldu ki, artık bu kentte hizmet alınması veya paranın bu kentteki esnafta kalması yönünde yazmak istemiyorum.

Kaliteli hizmeti nereden alıyorsanız oraya gitmelisiniz. Hak etmiyorlarsa, hak etmeyenlerden hizmet beklemeyiniz, çünkü perişan duruma düşersiniz diyorum.

Tüm esnafın hizmetlerinde eksik veya aksaklıkları olduğunu söylemiyorum, ama öylesine esnafla karşılaşıyoruz ki, müşteriye hizmet vermediği halde parasını alıp kasasına koyup yüzü bile kızarmayacak kişiler tanıyorum.

Arızalanan bir cihazınızı götürüyorsunuz, tamir edilecek, sorununu anlatıyorsunuz. Aradan bir-iki gün geçiyor tamirinin bittiğini söylenerek cihazınızı alıyor işyerinize veya evinize getiriyorsunuz.

Açmak istiyorsunuz ama, o da ne? Cihazınızın bir yerini tamir ederken, bir başka yerinin arıza verdiği olayla karşılaşıyorsunuz. Çalışan yerinin çalışmadığını görünce yeniden esnafa gidiyorsunuz.

Tamirci bir de sizi suçlu çıkarmaya kalkmaz mı? kendisindeyken çalıştığını, yeni arızanın cihaz sahibi tarafından yeni olmuş olabileceğini anlatmaya çalışıyor. Bu arada tartışma başlıyor, yeni ücret istiyor, onu da veriyorsunuz. Yapıldığını öğrendiğinizde yeniden işyerinize getiriyorsunuz, hayda!.. Bu kez de bir başka yerinde arıza fark ediyorsunuz.

Bu olayların özellikle bilgisayar tamircilerinde yaşandığını anımsatmak isterim, bir de otomobil tamircilerinde yaşanan olaylar olduğunu söylediğimizde dikkat ediniz!.. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar