29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3762
EURO35.0141
ALTIN2325.4
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Kalbimin üşüdüğü yerdeyim

   Dünyanın herhangi bir ülkesindeki kentte veya Türkiye’nin herhangi bir yerleşim biriminde hastalığına çare arayan insanların ekonomik nedenlerle yaşama uğraşı vermesi olaylarına çözüm olma adına uğraş veriyorsanız, işte o zaman sizin İNSANca duygularınızdan dolayı yüreğimin en derininden sevgi ile saygılarımı sunarım.

Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde yaşayan Beyazdurna ailesinin 7 aylık kızları Amine Sultan’ın, doğumundan 3 ay sonra SMA hastası teşhisi tanısı konması ile ilgili haberleri öğrenmiş olmalısınız.

Üç çocuğu bulunan Elif ile İdris Beyazdurna, yaşamak yerine kızlarının hastalığına çare bulmakla uğraşıyor. Anne ev kadını, İdris ise inşaat işçisi olarak çalışıp evinin ekmeğini kazanmaya çalışıyor.

Minik yavrunun yaşayabilmesi için gerekli olan ilaç ise Amerika’da yapıldığı belirtiliyor. Yaklaşık 20 milyon lira ve tek dozluk gen terapisi uygulanması adına, aile “Amine Sultan’a Umut Ol” isimli kampanya başlattı.

Gazeteler yazdı bu haberi, komşular ve ilçe halkı da bilgi sahibi…

Bu ülkede, “Aile de en az Üç çocuk isteyenler” bu ailenin yaşadıkları acıyı görmeli! Osmaniye’nin biri, mevcut iktidar’ı destekçisi olan Siyasi Partinin Genel Başkanı olmak üzere, Üç Milletvekilimiz bulunmaktadır.

Osmaniye Milletvekilleri TBMM’de, önce kendi maaşlarından olmak üzere, diğer Milletvekilleri arasında bağış kampanyası yapabilmeleri olası olamaz mı!?

Kendim, Gazetecilikten emekli ve ayda Bin 700 Lira maaş alan biri olarak, maaşımdan 100 Tl destek çıkabilirim. Osmaniye Milletvekillerimiz, aldıkları maaşlarından (22. Bin 200 Tl sanırım), Bu rakamın 2 bin Lirasını bu çocuğumuza katkı versinler,20 bin liraları kendilerinin olsun! ..

Her ailede en az 3 çocuk isteyenlerin bu haberden haberlerinin olup olmadığını merak ediyorum!?

Aylık olarak garanti verilen yollar, köprüler ve hastanelerdeki eksiklikler için verilen rakamların üzerinin tamamlanması için ödenen paralar yerine, bu çocuklarımız neden akıllara gelmediği konusu benim aklımı donduruyor!.

Kalbim üşüyor Anne! Kalbim teklemeye başladığı halde, bindiğim araç hala ağır aksak yolunda devam ediyor.

Dün bir arkadaşım, aniden rahatsızlandı. En yakın özel bir hastanenin Acil girişinden kayıt yaptırabilmek için 18 dakika bekledik. Aslında Acil’de yoğunluk yoktu ama, oradaki görevlinin sakin davranışları bu kadar sürede kayıt yaptırılmasına neden oldu.

Acil girişi sonrasında, görevli Hekim hastayı bir yerlere yönlendirdi. Hasta yönlendirilenleri yerine getirmek ve sağlığına kavuşmak istiyordu.

Filmler ve tahliller istendi. Bunun için Vezneye yönlendirildi ve 204 Tl (İki Yüz Dört Lira) para istendi. Acil girişli olduğu anımsatıldı, ancak; “Tahlillerin Acil giriş kapsamına girmediği” belirtildi.

Hasta da 50 Tl var, Veznedeki görevli tahlil yapılabilmesi için para bekliyor. Tahlillerden vaz geçilecek ve eve dönülecek.
Bu arada kalbimin üşüdüğü yerde, kendimi sorgulamaya başladım. Lütfen sizlerde kendinizi bazı anlarda sorgular mısınız!...

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar