29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3746
EURO34.9687
ALTIN2325.5
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Kadınlar ve çocuklar…

Kadın cinayetleri, kadına yapılan darp ve çocuk kayıpları haber bültenlerinde eskilerden daha çok izlenmeye ve okunmaya başlandı.

Neler oluyor, neler yaşıyoruz, birileri farklı şekilde sosyal ve toplumsal yaşamımıza etki etmeye mi başladı.

Ağrı’daki minik Leyla’nın dere kenarında cesedinin bulunması ile ilgili haberlere üzülüyoruz. Katil veya katillere lanet yağdırıyoruz. Sadece  4 yaşındaki Leyla değil, son bir ay içerisinde kaybolan ve ölü bulunan çocuklarımızın haberleri yüreklerimizi burkuyor.

Tokat’ın Yenisu köyü yaylasındaki çadırdan kaybolan 3 yaşındaki Evrim Ateş, aranıyor. Bursa’da iş aramak için evden  ayrılan Uludağ Üniversitesi mezunu  21 yaşındaki  Elif Özdemirkan, ailesi tarafından aranıyor.

Bursa’da 2 çocuk annesi H.Ö. adlı kadın evdeki işleri yetiştiremediği gerekçesi ile iki çocuğunun gözü önünde kocası tarafından  levye ile dövüldü.

İstanbul, Esenyurt’ta ise  2 çocuk annesi N.Ö. , eski eşi S.G. tarafından evine gizlice girerek 13  yerinden bıçakladı.

Şimdi de bir Mahkeme kararı haberini sizlerle paylaşmak istiyorum. “İstanbul Gaziosmanpaşa’da  geçen yıl biri 9. diğeri 11 yaşındaki iki kızına cinsel istimrarda bulunduğu iddia edilen 37 yaşındaki E.S.’nin davası karara bağlandı.

Sanığa 18 yıl 9 ay hapis cezası verildi. Mahkeme heyeti; sanığın duruşmadaki tutum ve davranışlarını dikkate alarak ‘iyi hal indirimi’ uyguladı. Mahkeme 15 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasını hükmetti.”

Bu haber de Bursa İnegöl’den.  Zihinsel engelli 22 yaşındaki G.U. 4 Temmuz günü ortadan kayboldu. Engelli genç kızın bir barakaya kapatıldığı ve 9 kişinin tecavüze uğradığı anlaşıldı, zanlılar gözaltına alındı. 

Özetle bazı haberleri de paylaşmak istiyorum; “Karısını 5 kez bıçaklayıp öldüren Özgür O. Niyetinin öldürmek olmadığını söyleyince, Savcı zanlıya sorar; ‘Niyetin öldürmek değilse neden ikinciyi. Üçüncüyü, dördüncüyü, beşinciyi vurdun?’dedi.”

Mersin’de Cezaevinden izinli çıkan 34 yaşındaki Onur C. Eşi 27 yaşındaki i çocuk annesi Süreyya C. İle bilinmeyen bir nedenle tartışırlar. Süreyya  4. kattaki balkondan kendini atarak yaşamını yitirir. Gözaltına alınan Onur’un karısını balkondan attığı iddia ediliyor.

Bursa’da fabrikada işçi olarak çalışan 35 yaşındaki Berk D. Baldızı 16 yaşındaki B.E.’ye cinsel istismarda bulunduğu iddiası ile tutuklanarak cezaevine konuldu. Mahkemeye delil olarak, ‘gizli kamera görüntüleri’ sunuldu.

Burdur’da  16 yaşındaki Lise öğrencisi  Samet U. 2 yıl önce  dayısı tarafından öldürülen  annesine; “Seni özledim anne. Seni o kadar özledim ki asla unutamadım, canım annem!”yazılı not bırakarak intihar etti.

Bana ayrılan sütunun sonuna gelirken kendi kentimize dönelim isterseniz. Bu olay da Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde oluştu, ve medya da gündeme yerleşen haberler arasında yeraldı.

Kadirli ilçesinde 34 yaşındaki Alper Ç., 2014 yılında  eşi Arzu A.’dan boşandı. İddiaya göre; Ayrı evlerde yaşamaya başladıkları sırada 14 yaşındaki çocuklarının geleceği için yeniden bir araya gelerek resmi nikah yaptırmadan yaşamaya başladılar.

Çiftler arasında yine anlaşmazlık çıktı, Alper Ç. Eşi tarafından evden kovuldu. Parkta sadece üzerinde kilotu ile polis tarafından bulunan Alper C. Karakola götürüldü, ifadesi alındı. 

Daha mutlu, huzurlu, barış içerisinde yaşayabileceğimiz günlerin uğraşını birlikte yapalım, güzelliği birlikte yakalamak umudu ile, saygılar…
 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar