29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.489
EURO35.1409
ALTIN2325.9
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Kadın eli…

Osmaniye Merkezde Kadınların yönetimlerde söz sahibi olabilmeleri için yaptıkları çalışmaları başarı olarak görüyorum.


Geçtiğimiz dönemde Osmaniye merkezde iki Mahallemizde Muhtarlık görevini bayanlar yürütmüştü. Aynı Muhtarlarımız yeniden aday olarak halkın arasında yetkilerinin devamını istiyorlar.


Önümüzdeki yerel seçimlerde bu sayı da artış görmekteyiz. Şu anda bana ulaşan bilgilere göre Osmaniye merkezdeki 35 mahalle arasında 8 mahallede bayan Muhtar adayının olduğunu öğrendim.


Bayanların sadece muhtarlık görevlerini istemeleri dışında Belediye Meclis üyelikleri içinde aday adayı olduklarını biliyoruz.

 
Belediye başkanı adaylarını açıklayan siyasi partiler İl Genel ve Belediye Meclis üyelerinin isimlerini henüz açıklamadılar. Ak Parti’nin ilçe Belediye başkan adaylarını da açıklamasının ardından Meclis üyelerinin isimlerinin netleşeceğini düşünüyoruz.


30 Mart yerel seçimlerinde Osmaniye’de bir ilçemizin Belediye Başkan adayının bayan olduğunu görüyoruz. Bahçe ilçesinde CHP bayan aday gösterirken, diğer partilerin Meclis üyelikleri konusunda bayan sayılarını açıklandığında göreceğiz.

Mahallelerimizde bayan muhtar adaylarımız çalışmalarını sürdürürken, seçimler sonunda kaç bayan adayımızın bu görevi göğüsleyeceğini göreceğiz.


Yaşamın ortaklığında bayanlarla birlikte yaşadığımızı düşündüğümüzde, yönetimlerin ve hizmetlerin yapılmasında da bayanların varlıklarını unutmamak ve onlara da görevler vermemizin gerektiğine inanıyorum. Belediye meclislerinde ve İl Genel Meclis üyeliklerinde bayanlar da yerelmalı derken, her partiden birden fazla aday göstermesinin hizmetlerin yapılması açısından güzel olacağına inanıyoruz.


Meclis üyeliklerinden söz ederken, geçmiş yazılarımda gündeme getirdiğim gibi, bir kez daha Meclis  üyelerinin bilgi birikimli, iş yapabilen ve oturumlar sonunda haklarında eleştiri yapılmayan isimlerden seçilmesinin önemini anımsatmakta yarar görüyorum.


Gelişmekte olan, özellikle de teknik ve imar konularında önemli sorunları aşması gereken Osmaniye’mizde Belediye meclis toplantılarında kararlar alınırken, teknik bilgilere sahip üyelerin bulunması, ‘parmakçı’ üyeler olmamalarını istiyoruz.


Belediye Meclis üyeleri Başkanı çalıştıran, yönlendiren ve kentin geleceği için önemli kararların altına imzalar atan insanlar olarak bilinirler. Belediye meclis üyeleri duygusal davranmamalı, kendi çıkarları yerine kentin çıkarlarını ön planda tutmalıdır. Halk, Meclis üyelerinin böyle olmasını bekler ve ister.


Kent nüfusunun yarısının bayan olduğunu düşündüğümüzde, Belediye meclis üyelerinin sayılarında da bayanların yeterli sayıda olması önemlidir. Özellikle çevre ve temizlik konusunda, imar konusunda bayanlar biz erkeklere göre daha duyarlı hareket ediyorlar.  Bu nedenle Meclis üyeleri belirlenmesi noktasında siyasi partilerimizin bayan adaylara gereken önemi vermeli, mutlaka her partiden Meclis üyelerinin seçilmesi sağlanmalıdır. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar