25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5712
EURO35.0091
ALTIN2422.6
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Kadın duyarlılığı

Osmaniye’de bir sorunu gündeme taşıyan basın organlarındaki habere kadınların erkeklere oranla daha çok duyarlı olduklarını görmekteyiz.


Kadın yöneticilerin duyarlı oldukları kadar erkek yöneticilerimizin aynı ölçüde duyarlı olmamaları da ister istemez üzüyor bizleri.


Kadınların erkeklere oranla daha titiz, daha özverili, daha temizliğe önem veren ve daha vicdanlı olduklarından olsa gerek diye düşünüyorum.


Biz erkekler biraz da vurdum duymaz olmayı seviyor gibiyiz.


Geçtiğimiz günlerde Osmaniye’nin Karaçay vadisindeki bir mesire alanı ile birlikte diğer mesire ve piknik alanlarındaki kirlilikten sözeden bir haber yayınlamıştım.


Osmaniye’zin mesire ve piknik alanlarına bu görüntülerin ve kirliliğin yakışmadığını dile getirmiştim.


Gazetenin sütunlarına yansıyan görüntü Karaçay vadisindeki Belediye mesire alanının üst tarafında, halk deyimi ile Çürüktaş yöresinde çekilmişti.


Gazetedeki haberin yayınlanmasının ardından Osmaniye Belediyesi Başkan yardımcılarından Sehavet Aslankurt beni arayarak, çevre ve temizlikten sorumlu Başkan yardımcısı olduğunu, Osmaniye adına böylesi görüntülerin hoş olmadığını belirterek olay yerine gidip gidemeyeceğimizi sordu.


Belediye Başkan yardımcısı Aslankurt’un öncelikle bu duyarlı hareketi nedeniyle kendisini kutladım. Bir ekipli birlikte Karaçay vadisindeki mesire alanındayız ve piknik yapılan yerdeki atıkları inceliyoruz.


Başkan yardımcısı ve beraberindekilerle birlikte görüntüler karşısında Osmaniye’miz adına üzüntü duyduk. Aslankurt buranın temiz olması gerektiğini anlatırken, söz konusu alanın DSİ’ye ait olduğunu dile getirdi.


Vatandaşların piknik yaptıkları sırada kirlettikleri ve temizlemeden bıraktıkları yerle ilgili Belediye Zabıtası olarak herhangi bir uyarı yapma yetkilerinin bulunmadığı, buranın temiz tutulabilmesi ve diğer konulardaki yetkinin DSİ yetkililerinde olduğunu öğrendim.


Bazı vatandaşlarımız burada çöp bidonlarının olmadığını dile getirmişlerdi. Öğrendim ki, belediye mücavir alanı dışında bulunan bir yere Belediye’nin çöp bidonu koyması da olamazdı.


Belediey Başkan yardımcısı Sehavet Aslankurt, burayı temizletebileceklerini, ancak sürekli böyle bir hizmeti sunabilmelerinin DSİ yetkisinde olması nedeniyle mümkün olamayacağını dile getirirken haklı bir olaya parmak basıyordu.

Madem ki DSİ sınırları içerisindeki böyle bir mesire ve piknik alanı kirli ve hoş görünmüyor, öyleyse yetkili ve kendi sorumluluk alanına giren bu yerlere de DSİ’nin çözümlemesi gerektiğini söylemek istiyoruz.


Belediye Başkan yardımcısı Aslankurt, Karaçay vadisinde birlikte kirli alanları gezerken telefonu susmuyordu. Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde tüm okulların çevresi, sokakların Belediye ekiplerince temizlenmesi çalışmaları yoğun şekilde sürüyordu. Okullarda seçimlerin yapılacak olması nedeniyle özellikle okul çevrelerinin temizliğine önem veriliyordu.


Belediye başkan yardımcısı Aslankurt’un Belediye mücavir alanında olmamasına rağmen duyarlılık gösterip olay yerine gelmesindeki samimiyet ve duyarlılık kadar, ilimizdeki diğer yöneticilerimizin de basında çıkan haberler karşısında aynı duyarlılığı göstermelerini bekliyoruz. Aslankurt’a da teşekkür ediyoruz. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar