20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

İyi ki varsınız!..

Politika ile ilgilenen, yani politika yapan bazı kişilerin konuşmaları da olmasa, aklımı hiç yormadan, düz mantık yaşayacağım!

Strese girmeyim, tansiyonum dengesiz olmasın diyorum ama, bir de bakıyorum ki politikacılardan birinin konuştukları karşısında; hem gülüyor, hem de böyle bir konuşmayı yaparken düşünüp düşünmediklerini sorgulamaya başlıyorum.

İyi ki politikacılar arasında insanları güldüren, düşündüren konuşmalar yapan kişiler var! İyi ki varsınız diyorum onlara, çünkü aklımı hareketlendiren, beynimi düşündüren ve yüreğimi hoplatan sözleri duyuyorum. Bilmiyorum sizlerde de öyle oluyor mu!? 

Gazetenin birinin başlık üstündeki spot: “ Emeklinin 1000 liralık  bayram ikramiyesine zam var mı?” şeklindeydi.  İktidarın Ramazan ve Kurban bayramı öncesi ikramiyesinden sözettiği belliydi. Bu sözleri okuyunca aklıma bir halk deyimi geldi. Kadın eşine; “Azrail oğlan dağıtıyor herif!”demiş. Evin erkeği eşinin sözünü yanıtlarken; “İstemem hanım, elimizdekini almasın da!”demiş.

İstanbul Büyükçekmece Belediye Başkan adayı AKP’li Mevlüt Uysal’nın seçimlerle ilgili sözlerini TV ekranlarından duymuş veya gazetelerden okumuş olmalısınız.

İstanbul’daki usülsüz seçmen iddiaları ile ilgili; “Soyadından Ak Parti’ye oy verdiği tespit edilen 3 bin 92 kişinin kaydı silinmiş” sözleri sosyal medyayı bile salladı.

Bu ve benzeri sözleri kullanan bir kişi  biraz düşünüp te “gaf” yapıp yapmadığını düşünmeden mi konuştuğunu bilemiyorum!

Ne demek soyadlarına göre siyasi partisinin belli olabilme olasılığı!? Böylesine bir tahmin yürütmek ve soyadlarına göre parti tercihlerinin oy hesaplarını yapmak gibi düşünceyi taşıyanların bırakın Belediye Başkanı olmaları, Muhtar Azası bile olması benim aklımı karıştırır!

Sözlere bakın ve inceleyin! “Ak Partiye oy vereceklerin soyadlarına bakılarak” seçmen listelerinden silinmesi olayında, “bu partinin İlçe ve İl Yöneticileri neredeydi!?” sormak gerek.

Bu tür sözleri hangi siyasi partili yetkili söylerse söylesin fark etmez, ama mantıklı konuşmayanlar doğal olarak tepki alabileceklerini de önceden tahmin etmeleri önem taşır.

Kendimden örnek vereyim dostlar! Mesleğimi yaparken her zaman ezilen halkımızdan yana, yöneticilere karşı, yönetilenlerden yana kalemimi kullanmışımdır.

Benim adımın geçtiği her ortamda siyasi görüşümle birlikte bir de parti adı söylenir. Ancak, parti noktasında bu kişiler yanılırsa da dinleyenler inanırlar! Partisiz bir gazeteci olarak, seçimlerde tarafsızca ancak; halktan yana tavır alarak yazan bir gazeteciyim diye muhalefet partisini savunduğum anlamına gelmez!

Diyelim ki öyledir, bu kentte benim soyadımı taşıyan kardeşlerim, amca çocukları ve de aynı soyadı taşıdığımız halde akraba bile olmayan insanlar yaşıyor. Benim soyadıma göre aynı soyadı taşıyan kişilerin benim gibi düşündüğünü tahmin etmek, mantığıma gelmiyor!

Benim soyadımı taşıyan akrabalarımın yüzde 99’unun siyasi parti olarak görüşleri….P’li, ancak bunların çoğunluğunun benim soyadıma göre değerlendirilmesi olayını yanlış buluyorum.

Kardeşlerin bile farklı görüşleri taşıdığı bir ortamda, soyadlara göre siyasi görüş tercihi yapılması olayına gülerken, tansiyon derecelerimi de normale getirmiş oldum! Teşekkürler; iyi ki varsınız politikacılar!... Saygılarımla..
 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar