26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.4828
EURO34.8339
ALTIN2442.3
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

İstenirse yapılıyormuş!..

Zorkun yaylası Çocuk Şenliklerinin önümüzdeki günlerde 24.’ncüsü gerçekleşecek.


Türkiye’de çocuklar için düzenlenen yerel anlamdaki tek şenlik olarak gündeme yerleşmiş durumda.


Geçtiğimiz yıllarda bir takım kaygılar ve çekincelerle Zorkun yaylası Çocuk Şenlikleri yapılmadığını anımsıyorum. “Korkunun ecele faydası yoktur” sözünden yola çıkarak, son yıllarda yeniden gerçekleşen şenliklerin güzelliklerini görmek ve değerini de bilmek gerekiyor.


Osmaniye’nin tanıtımı için etkinlikleri ertelemek veya yapmamanın ne anlama geldiğini kafanızda bir yorumlayın ve düşünün.


Osmaniye İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün tanıtım kitapçığını inceliyorum. Osmaniye’deki ‘yerel etkinlikler’ bölümüne baktığımda; Osmaniye, Kadirli, Toprakkale ve  Düziçi ilçelerinin Kurtuluş günleri, Kadirli turp festivali, Aşık Feymani Şenlikleri, Zorkun Yaylası Çocuk Şenlikleri ve Hasanbeyli Kiraz festivali’nden sözediliyor.


Hasanbeyli Kiraz festivali son üç yıldır yapılmadığı halde bu etkinlikten sözetmek, yapılmayanı yapılıyor gibi göstermek bence yanlış bilgilendirmedir.


Kurtuluş günleri ise her il veya ilçede yaşanan ve yıllardır gerçekleşen etkinlikler olarak tanımlanır ve bilinir. Önemli olan kentin tanıtımı amacı ile gerçekleşen farklı etkinliklerden sözetmektir. Burada geriye kalan, Zorkun Çocuk Şenlikleri, kadirli Turp festivali ve Aşık Feymani şenlikleri kalıyor. Özcesi, Osmaniye’de bir yıl içinde üç değişik etkinlik yaşanıyor.


Bu arada 15 yıldır aralıksız olarak düzenlenen ve Kültür ve Turizm bakanlığının da son üç yıldır desteklediği, yerel etkinlikler kitabında yer verdiği “Ekmek ödüllü şiir yarışması”ndan Osmaniye İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün kitapçığında yer almaması ayrıca düşündürücü bir durum olsa gerek.


Zorkun- Osmaniye arasındaki  “Karaoğlanoğlu atletizm yarışması” önce Çevre yolu, sonra, Karacalar ile Karaoğlanoğlu parkı güzergahına alındı, sonrasında ise yapılmaz oldu.


Etkinliklerimizin çoğalması gerekirken kısırlaştırılması ve kaldırılmasına bir anlam veremiyorum. Örneğin Hasanbeyli Kiraz festivali, ekonomik nedenlerle yapılmıyorsa, elbet bunun bir çıkar yolu bulunabilir. Tanınmış sanatçılar getirilmez de, yerel sanatçılarla etkinlik yapılabilir. Önemli olan halkı buluşturmak, kaynaştırmak ve şehrin tanıtımı için etkinlik yapmaktır.


Zorkun Yaylası Çocuk şenlikleri son üç yıldır yeniden yapılırken, Belediyenin kararlı davranışları ile gerçekleştiğini unutmamak gerekiyor.


Terör olayları çekincelerine rağmen dik durmak önemli. Amanosların doruğunda çocuklara şenlik havası yaşatabilmek için  çekinmek, yılmak ve farklı korkuları düşünmekle değil, yüreklerdeki korkuları yenmek en doğru davranış olsa gerek.


Pazar günü Çocuk Şenliklerinin finali gerçekleşecek, çocuklar kadar aileleri de bu şenliğin neşesini birlikte yaşayacaklar. İstenirse oluyormuş diyor, etkinliklerimize emeği geçenleri kutluyorum. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar