23 Nisan, 2024, Salı
DOLAR32.6042
EURO34.7821
ALTIN2413.3
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

İşbaşına…

Seçimler bitti, Ak Parti tek başına Hükümeti kurma yönünde Meclis çoğunluğunu da elde etti.

Bundan sonrasını düşünmek gerekirse, liderler birbirleriyle sürtüşmek yerine, herkesin işbaşına gelmesi gerek.

Hükümeti Ak Parti’nin kuracağı görünen gerçek, Başbakan Ahmet Davuoğlu ile yola devam kararı alınmış halde iken, işbaşındaki Davutoğlu bundan sonra halka verdiği hizmetler noktasındaki sözlerini uygulama yöntemlerine başlamalıdır.

Başbakan Davutoğlu bundan sonra hizmetler noktasında işbaşı yapmalıdır ve yapacaktır zaten.

Muhalefet partilerin liderlerinin de işbaşına gelmeleri önem taşıyor. Ana muhalefetinden diğer iki muhalefet partileri liderlerine kadar, kurulacak olan hükümetin çalışmalarını takip etmeleri ve seçim öncesindeki sözlerini yerine getirip getirmediklerini adım adım izlemeleri önem taşımaktadır.

Bir ülkede uyarıcı, yönlendirici, önerici ve dik durucu bir muhalefet olmadığı zaman iktidar hizmet verirken eksik, aksak ya da hataları yapabilir.

Bu yoldan hareketle muhalefetin de takipleri, önerileri ve uyarıları sayesinde halkın daha sağlıklı yaşayabilmeleri sağlanır.

Ak parti seçim öncesinde bazı sözler vermişti halkımıza. Bunların önemli noktalarına baktığımızda seçimlerden başarı ile çıkması ile beklentiler de başladı.

Başbakan Davutoğlu sözlerini yerine getirebilmek için 100 süre istiyor. Doğrudur, Hükümet kabinesinin oluşması, bakanların koltuklarına ve görevlerine ısınabilmeleri süreci doğal olarak 100 günlük bir zamanı gerektirebilir.

Yani yeni yıl ile birlikte, emekliler, asgari ücretliler, işsizler, çiftçiler, engelliler, kadınlar ve evsizler için yeni hükümet kabinesinde bir takım uygulamalar hayata geçirilmeye çalışılacağı bekleniyor.

Kaynağın nereden bulunacağı konuşulabilir, tartışılabilir. İktidardaki bir siyasi parti seçim vaatleri arasında bazı ekonomik sözler vermişse, bunun da kaynağını hazırlamış veya bulacak anlamına gelir.

Hükümet bu kaynakları kullanırken, yani bazı ücretlerde artışlar yaparken, halkın alım gücünü azaltıcı yönde ekonomik sıkıntılar oluşturacak şekilde bazı ürünlere zam yapmak suretiyle kaynak artırımı yaparsa yine bir şeye yaramaz.

Yapılan zamlar, verilen ek ücretleri eritip gideceğini düşündüğümüzde, farklı kaynakları bulunması önem taşımaktadır.

Bugün insanlarımızın bir çoğu bankalara kredi kartı borçları, bankaların aldığı hesap işletim ücreti, kart ücretlerinden dert yanmaktalar. Yeni Hükümetin bu konuda bankalara karşı ne gibi bir uygulama getirebileceği halkımızın beklentileri arasında yeralıyor.

Kredi alan vatandaşın iki aylık ödeme yapmaması halinde gönderilen uyarı mektubu veya icra olayları vatandaşı daha da sıkıntıya sürüklemekte, bu konuda intihar olayları ve ailelerin dağılma olayları yaşanmaktadır.

Halkın mutlu yaşayabilmesi adına bankaların bu uygulamalarına yeni bir yöntem bulunması halinde ekonomik sıkıntıdan cinnet getiren insanların sayılarında azalma yaşanacaktır. Bu sadece örneklerden birisi olarak düşünülmelidir. Haydi işbaşına, saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar