24 Nisan, 2024, Çarşamba
DOLAR32.5725
EURO34.8689
ALTIN2434.5
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

İptallenen etkinlikler

Osmaniye’de kentin tanıtımı için artması gereken etkinlikler yerine, mevcut etkinliklerin de iptal edildiği günler yaşıyoruz.


Kıbrıs Barış Harekatı’nın anısına yıllarca düzenlenen Halil İbrahim Karaoğlanoğlu atletizm yarışması iptal edildi.


Zorkun ile Osmaniye arasında gerçekleşen atletizm yarışması önce çevre yolu ile kent merkezi arasına alındı, ardında iptal edildi, şu anda yıllardır böyle bir etkinlik yapılmıyor.


Zorkun yaylası Çocuk şenlikleri geçtiğimiz yıl Belediye Meclis üyesinin ölümü nedeniyle iptal edildi.


Bu yıl ise Gazze’de çocukların öldürülmesi gerekçesi ile Zorkun yaylası çocuk şenlikleri iptal edildi.


Osmaniye yerfıstığı festivali yine iki yıldır yapılmıyor. Osmaniye’deki etkinliklerin artması gerekirken, azalması veya iptal edilmesinde kim veya kimlerin etkili veya etkisiz olduğu çeşitli yorumlara neden olmaya başladı.


Osmaniye fıstık festivali yapılmazken, bu kentteki Ziraat Odası, Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası ve yerfıstığı tüccarları ile Belediye’miz neden duyarsızlık gösteriyorlar, anlamakta zorlanıyoruz?


Fıstık festivalini yapmak bu kadar zor bir olay mı? İlk festivali Osmaniye Gazeteciler cemiyeti olarak gerçekleştirdiğimiz günleri anımsıyorum. Osmaniye’den 22 kişilik bir heyetle Ankara’ya gitmiş, burada Milletvekili ve bazı Bakanlarla görüşmüştük.


İlk festival coşkusu ile Osmaniye tanışırken, ardından Ziraat Odası, Ticaret ve Sanayi Odası,Ticaret Borsası ve Belediye olayı üstlenmişti. Aradan geçen süreç içerisinde Oda ile Borsa ve Belediye arasında bir takım anlaşmazlıklar ortaya çıkması ile birlikte etkinlikler festival olmaktan çıkmaya başladı.


Vali Celalettin Cerrah fıstık festivalini tarlada hasat mevsimine getirerek traktörün üzerine binerek gerçekleştirmeye çalıştı.


Gün geçtikçe daracık alana sığdırılan Osmaniye yerfıstığı festivali son yıllarda tamamen ortadan kalktı.


Türkiye’nin yerfıstığı ticaretinin yüzde 80’ini karşıladığı söyleyen yerfıstığının kenti Osmaniye ili, bir fıstık festivalini bile kaldıramıyor ve yapamıyorsa ne diyelim.


Osmaniye’de kentin adının tanıtılması adına hangi etkinliklerimiz kaldı ki! Osmaniye’de yıllardır düzenlenen Zorkun yaylası Çocuk şenlikleri ile Yerfıstığı festivalini’ni unutturmak, yapmamak yerel yönetimlerin yöneticileri ile bu kentteki sivil toplum kuruluşları, odalar ve Borsa adına üzüntü verici bir olumsuzluk olarak değerlendirilir.


Osmaniye’de Ramazan ayı etkinlikleri için Belediye’nin harcadığı masrafın üçte birinin bile harcanmadan gerçekleştirilebilecek Fıstık festivali’nin bu yılda yapılmaması bu kent adına önemli bir eksiklik olduğu gibi, etkinliklere duyarsız kalmak olarak değerlendirilebilir.


Kentin yerel yöneticileri seyirci kalırken, yerfıstığı ile uğraşarak bu işten ekonomik gelir elde edenler, Ticaret Borsası yöneticileri nerelerdesiniz? Osmaniye’de fıstıktan para kazananların tanıtımını yapmak biz gazetecilere kaldığına göre, bu kentin tanıtımında kağnı hızı ile gelişme yaşanmasının da kaçınılmaz olduğunu söyleyebilirim. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar