26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5688
EURO34.952
ALTIN2443.5
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

İptal edilen grip (!) tatili…

Osmaniye’de  geçtiğimiz Pazar günü akşam saatlerinde, anlaşılması zor bir (grip tatili) ile birlikte ‘iptal’ olayları yaşanmıştı.

Olayın cep telefonlarına, sosyal paylaşım sitelerine ve insanların birbirleri ile paylaşım saatleri 19.30’ları gösterirken başlamıştı.

Ajanslar haberleri merkezlerine geçmiş, “Grip salgını dolayısı ile tüm okullar 11 Ocak 2016 Pazartesi günü Osmaniye Valiliği tarafından tatil edilmiştir” mesajı paylaşılmaya başlanılmıştı.

Olayın duyulduğu saatlerde Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde basından görevli arkadaşla birlikteydik. Yaşanan bu gelişmeden iki arkadaşın da haberleri yoktu. Onlar da en az bizler kadar merak içerisindeydiler.

En önemli kaynaklara görevli bu iki arkadaşımızın da haberi olmadığı halde böylesi bir mesaj kim veya kimler tarafından nasıl kamuoyu ve öğrenci velileri ile paylaşılabiliyordu?

Okulların ‘tatil’ olayı ile ilgili aradan 2 saat geçmesinin ardından, yeni mesajlarla ‘tatil olmadığı’ yönünde bilgilendirme yapılmaya başlandı.

Sosyal paylaşım sitelerinde farklı yorumlar bu arada dikkat çekmeye başlamıştı.

Başbakanlığa bağlı olarak çalışan Anadolu Ajansı bile haberinde ‘Vali’nin kararı’ gibi göstererek haberi servis yapmıştı. Oysa, gerçekten Vali Kerem Al’ın böyle bir yazılı kararı ortada yoktu.

“Grip Salgını” nedeni ile İl Sağlık Müdürlüğü veya bu konuda karar verebilecek bir heyetin bile böyle bir kararı olduğunu göremiyoruz.

Osmaniye’de özel okullar, ilkokul, Ortaokul ve Liselerin bile tatil edildiğini belirten bir haberin bir anda duyurulması olayı’nda Valilik tarafından alınmış bir kararmış gibi gösterilerek basına yansıtılması veya sosyal paylaşım sitelerinde duyurulması olayının ciddiyeti ne kadar dı?

Bu sütunlarda olayında ardından yazdığım köşemde; “Birileri sorumlu ve suçlu mu gösterilmek isteniyor veya farklı yöntemlerle Osmaniye’de gündem mi değiştirilmek isteniyordu?” tümcesini kullanmıştım.

Yaşanan olayla ilgili sağlıklı bir açıklama yapılması yönünde halkın meraklarını da dile getirmiştim.

Aradan geçen süreç içerisinde yaşanan gelişmelerdeki olayları  incelediğimde, “Kişilerin kendilerine verilen görevleri, akıl süzgecinden geçirmeden ve o anlık anladıkları gibi hayata geçirmelerinden” kaynaklandığı düşüncesi bende hakim oldu.

Valimiz Kerem Al’ın ‘kesin teşhis olmadan’ böyle bir karar vereceğini düşünmüyorum. Olayla ilgili yapmış olduğum incelemelerin neticesine baktığımda; Valimiz Kerem Al, Devlet Hastanesi’nde bulunduğu sırada koridorlarda bekleyen hasta sayıları ve özellikle de çocukların bulunması nedeni ile ‘grip salgını’ kuşkusunu duymuş olmalı. Hastane koridorlarındaki bu kalabalık karşında İl’in Valisi olarak yanındakilere; “Osmaniye’de Grip salgını bu kadar yaygın mı acaba? Okullarımızda da böyle ise bir araştırma yapılmasını ve bana son durumun bildirilmesini bekliyorum” diye sözlü bir konuşma yapmıştır.

Vali’nin bu sözlerini yanlış anlayanlar ise; kendilerince bir ‘karar’ alarak okulların ‘tatil’ edilmesi yönünde bir uygulama olması yönünde olayı velilerle paylaştıkların yönünde bir kanıya vardığımı belirtmek istiyorum.

Osmaniye Valisi Kerem Al’ın ‘okulların tatil edilmesi’ ile ilgili imzalı bir kararı olmadığına göre, sözlü olarak ‘inceleme ve araştırılması’ istenen olayın ‘karar’ gibi algılanarak uygulamaya geçilmesi olayında ‘kamu görevinde ciddiyetsizlik’ sezinliyorum. Lütfen beyler! Nelerin peşindesiniz!? Yaşıyorsanız, yaşadıklarınızı da görenlerin olduğunu bilemeyecek kadar ‘Kör’olmayınız! Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar