29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3602
EURO35.0199
ALTIN2325.6
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

İpin ucu

Direksiyonun başındaki sürücü, sadece önünde seyreden araçları olduğu kadar dikiz aynasından arkasından ve yan aynalardan da yolu kontrol ederek seyretmediği zaman kazalara davetiye çıkarmış olur.

Fırat’ın doğusuna askeri operasyon yapılması için günlerdir bir takım sözler ile birlikte atışmalara da tanık oluyoruz.

Türkiye’deki medya haberlerinde Fırat’ın doğusuna girilmesi olayı ile ilgili halkın milli duyguları sanki ölçülürcesine haberler yapılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan iki gündür Sırbistan’da görüşmeler yapıyor. ABD, 600 tır silah ve mühimmatı Suriye’deki terör örgütüne gönderiyor.

TRT radyosundan dinlediğim bir habere göre, ABD Başkanı Trump Türkiye’yi tehdit edercesine konuşurken, terör örgütlerine gönderdiği silahların Türk askerine karşı kullanılmak üzere gönderildiğini söyleyebiliyor. Bir yandan da Amerikan askerleri bu bölgeden geri çekiliyor. Bu nasıl lahana turşusu böyle diyesi geliyor insanın! Amerika askeri yerine paralı ve ABD destekli terör örgütü elemanları Mehmetçiklerimizle savaşacaklar anlamını taşıyor.

Sonrasında Trump, ekonomik anlamda Türkiye’ye ambargo uygulayacağı ve benzeri tehditler yaparak zırvalamasını sürdürüyor!

Peki bizimkiler ne yapıyor dersiniz!? Bizimkilerin kükremesini bir kenara bırakalım, ama ABD’nin Ortadoğu bataklığına Türkiye’yi sürükleme planlarını anlamakta gecikmemeliyiz.

ABD Başkanı’nın Türkiye’yi ekonomik olarak perişan edeceği tehditlerine hiç te gerek yok! Çünkü, ülkemizde yaşamakta olan halk, Fırat’ın doğusuna yapılacak operasyona kendilerini yönlendirmiş durumdayken, mevcut iktidar halkın sırtına zamları yağdırmaya başladı bile.

Köprü, Otoyol, Tren ve Posta’ya yüzde 20 oranında yapılan zamlar aynı anda açıklanırken, birkaç gün öncesinde de enflasyon oranının yüzde 9.26 olarak belirlendiği yönünde açıklamalar yapılmıştı.

Ekonomik anlamda mevcut siyasi iktidar, halkın sıkıntılarına çözüm bulamayacak kadar zorlanmaya başlar oldu.Siyasi olaylarla ve terör tehditlerini ileri sürerek halkın sokağa çıkmasına engel olmaya çalışıyor!

Manisa’nın Soma ilçesindeki maden işçileri 5 yıldır haklarını alamadıkları gerekçesi ile Ankara’ya yürümek üzere yollara düştüler. Yürüyüşleri Manisa Valiliği tarafından engellenen maden işçilerinin konuşmalarını tv kanallarından dinlemiş olmalısınız. Yeraltında metrelerce derinlikte ölümle burun buruna çalışan bu emekçilerin hak ettikleri paralarının ödenmemesi noktasında mevcut iktidarın devreye girip yardımcı olması gerekirken, Vali tarafından yürüyüşün engellenmesi, Jandarma tarafından izin verilmemesi olayı düşündürücü olsa gerek!

Yıllar öncesinde ABD yönetimin gazına gelerek, ülkedeki ajanları aracılığı ile eylemler başlatıp liderlerinin öldürülmesine neden olan Irak’ta bugünlere bakıyoruz. Irak’ta 1 Ekim günü başlayan “yolsuzluk, işsizlik ve kamu hizmetindeki yetersizlik” gerekçesi ile başlayan gösterilerde yaklaşık 100 kişi yaşamını yitirirken, yaklaşık 3 bin kişi de yaralandı.

Yaşanan olumsuz olayların ardından Başbakan Adil Abdulmehdi, uyguladığı sokağa çıkma yasağını kaldırıp, göstericilerin temsilcileriyle görüşme teklifini kabul ederek geri adım atmak zorunda kaldı.

Bizim ülkemizdeki olumsuz olayların arkasında, halkı yönetebilmek için projeleri tutmayan yöneticilerin, “muhalefet” partilerini suçlaması iddialarını yandaş medyadan duyurmaları ile karşılaşıyoruz.

Yapmayın, etmeyin Allah aşkına! Bizim başka vatanımız olmadığı gibi, siyasi partilerinize bakmadan; “Halkı ve vatanı seven” insanları iyi ayırt etmek zorunda olduğumuz süreçten geçmekteyiz. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar