28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3193
EURO35.1154
ALTIN2295.2
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

İnandırıcı olabilmek!..

Bir halk deyimi vardır ya; Dilin kemiği yok!”diye. Doğrudur, dilin kemiği yok diye de o kadar kıvırarak konuşmak, sözcükleri ezmek, harflerin berini kırarak konuşmanın da bir anlamı yok!

Gerçek tektir, ama bunu sulandırıp gerçekleri saptırabilenler de yok değil! Olayın gerçeklik boyutunu değil, yaşanan ve dışarıya yansıyan bölümlerinden yaşananları burada sizlerle  paylaşmaya çalışıyorum.

Geçtiğimiz Cuma gecesi piyasa fiyatının altında Halkbank’tan 1763 müşteriye 4.6 milyon dolar  ve Euro satılması olayı gündem oluşturdu. Olaydan sonra Halkbank Genel Müdürü Osman Aslan olayı inkar etmedi, ama olayın ardından 30 dakika içerisinde müşterilerin hesaplarının bloke edildiğini söylüyor.

Olay saat:22.01’de başlıyor ve yaklaşık yarım saat sürdüğünü belirten Halkbank Genel Müdürü Aslan, düşük kurun veri sağlayıcı şirketten kaynaklandığını belirtiyor.

Olayın yaşandığı banka ismi ve piyasa fiyatının yarısına gerçekleşin Dolar  satışı olayı bilmem sizlerin kafalarında soru işaretleri bırakabilir mi?

İlkokullarda  sabahları dersliklere girilmeden önce “Andımız” okunurdu. AK Parti iktidarı döneminde ‘Andımız’ kitaplardan kaldırılmadı ama, okullarda sabahları  okutulmaz oldu.

Yeni eğitim ve öğretim yılı ile birlikte İlkokullarda ‘Andımız’ yeniden okutulmaya başlanması kararı alındı. İktidardaki siyasi parti aynı olduğuna göre, aynı siyasi anlayışın eski Cumhurbaşkanlarından Süleyman Demirel gibi; “Dün dündür, bugün de bugün!” dediği gibi oldu.

Milli Eğitim ile ilgili bilgileri paylaşırken, Milli Bayramlar ve okullardaki kutlanmasını da paylaşmadan geçmek istemiyorum.

Milli Eğitim Bakanlığının yayınladığı bir genelge ile bundan böyle; 29 Ekim, 23 Nisan ve 19 Mayıs bayramları okullarda kutlanacağını belirtiyor.

Oysa Ak Parti iktidarı bu bayramların okullarda kutlanması konusunda ‘yasak’  getirme uygulamalarını hayata geçirmişti.

Şimdi de Üniversite’ye yerleştirilme olayına bakalım. İmam Hatip okulları için büyük yatırımlar yapıldı, bu okulların sayıları artırıldı, tercihlerde yönlendirmeler yapılarak İmam Hatip okulları’nın ön plana çıkarılması konusunda, ülkeyi yönetenler bile; “İmanlı-inançlı gençler yetiştirmek zorundayız”diyerek halkımızın çocuklarını bu okullara yönlendirmeye çalıştı.

Üniversite sonuçları açıklandı, bu günlerde gençlerimiz okul kayıtlarını yaptırmaya başladı. Bu yıl 234 bin İmam Hatip mezunundan sadece 37 bin, yani yüzde 15.8’i  lisans bölümlerini kazanabildi. 21 bir İmam Hatipli ise ancak  Açık Öğretim programlarına girebildi.

Bir başka olayı paylaşmak istiyorum. Pazar günü saat, 13.30’ları gösterirken “a haber” diye bir tv kanalına takıldım.  Program sunucusunun analizleri ve yorumları  dikkatimi çekti. (Ekranda adı yazılı olmadığı için bir türlü o sunucunun adını öğrenemedim)

Görüntüleri ile hazırlanmış ve yıllara göre anıları anlatan bir programdı. Ancak program tamamen ‘yanlı ve iktidar yanlısı’ olarak izleyenlerin dikkatini çekebilecek kadar açıktı.

Bu programda izlediklerimi anlatabilmek için sütunum bitmek üzere, isterseniz bu izlediğim programla ilgili ayrıntılarını önümüzdeki günlerde sizlerle paylaşalım.

Programda söylenilen bir sözü, merak ederseniz paylaşayım; “Sadece Necmettin Erbakan ile Recep Tayyip Erdoğan Fettullah Gülen’e siyasette işbirliğine girmemiştir(!) Bu sözler kanal a haber program sunucusuna aittir. Esen kalın…
 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar