19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5586
EURO34.7219
ALTIN2486.9
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

İnandığınız Aşk adına…

Bir halk deyimi vardır; “Allah aşkına yapmayın!”diye söylenir. Ben, inandığınız hangi aşk varsa, lütfen olayları saptırmadan hareketlerimize özen gösterelim!

İnsanların kafalarını karıştırmak amacı ile, fikir ve inançlar arasında ayrım yapmak; Yöneticilerin uygulama anlayışına sığmaz! Taraf olmak, bir yanı kayırıp diğer yanı dışlamak yönetenlerin günün birinde başına çözümü zor çoraplar örebileceği düşünülmelidir!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından Rehber öğretmenlere dağıtıldığı haber konusu olan kitaptaki resimler tartışma oluşturdu.

Bakanlık tarafından bastırılıp, öğretmenlere dağıtılan böylesi bir kitapta nasıl hataya düşülebileceğini sorgulamak gerekiyor.

Seçilen resimlerde insan ilişkilerinde, özellikle de çocuklara kadınların yaklaşımlarında “ayrımcılık” yapılması olayı akla geliyor!

Buradaki görüntüler incelendiğinde; başı açık kadının çocuğa şiddet uyguladığı, başı kapalı kadının ise çocuğa şefkat gösterdiği anlatılmaya çalışılıyor!

Böylesi bir düşüncenin öngörüsü, algı oluşturmak ancak “cemaatçi zihniyetin aklından geçer”diyorum.

MEB’in böylesi bir hataya düşmesi kabul edilemez! İnsanların inançları üzerinden siyaset yapmaya çalışılıyorsa o ayrı, ancak “İnsanları; başı açık-kapalı, sakallı-takkeli, sakalsız-bıyıklı-bıyıksız…”diye öngörüleri aklınızdan geçirerek değerlendiremezsiniz!

Bir halk deyimini daha paylaşayım; “Din ile paranın kimde olduğunu bilemezsiniz!”

Öğretmenler için böylesi bir kitap bastırılmış ve dağıtılmışsa, devletin kasasından ödenen para “devleti zarar uğratma” olarak yorumlanabilir! Çünkü yanlış bir yöntem olduğu kadar, halk arasında ayrımcılık yapma anlamı taşımaktadır.

Son günlerde Diyanet tarafından; “Faiz” konusunda, ayrım yapılarak “Devlet bankalarından alınan kredi ile konut sahibi olunmasındaki faizin” haram olmadığı yönündeki sözler tartışma konusu haline geldi.

Böyle giderse, iktidarın alkol ürünlerine yaptığı zamlar nedeniyle satışta düşüş yaşanması halinde, Diyanet işleri’nden bir değerlendirme yapılarak; “Bir bardaktan fazla olmamak ve sağlık için içilmesi halinde Rakı haram olmaz!” açıklaması yapılırsa şaşırmayın!

Yapmayın, etmeyin sevdiğiniz değerleriniz Aşkına!...Türbanlı kadının çocuklara şefkatli, başı açık kadının şiddet uygulaması gibi bir ayrımcı resimler, eğer haberde yayınlandığı gibi kitapta yayınlanıp öğretmenlere dağıtılmışsa, Türkiye’de Milli Eğitim Bakanlığı, tepeden tırnağa kendisini sorgulaması gerekir!

MEB’nın vermek istediği mesaj doğrultusunda; “Türbanlı kadınlar eşlerini aldatmaz, fuhuş yapmaz, eşlerini uyurken öldürmez!...” gibi yorumlar ortaya çıkar.

Yaşanan olaylarda, türbanlısı da türbansızı da, sakallısı da, sakalsızı da olumsuz yaşantılar içerisinde olabilirler. Ülkeyi yönetenler, ekonomik alanda ipin ucunu kaçırmışlar, halkı nasıl “zabdedebiliriz!”telaşı içerisinde olduklarını haltan gizleyebilmek için bu tür olaylarla oyalamaya çalışmasınlar!

Vatandaşın yaşam koşullarını ağırlaştıracaksın, yaşayamaz hale getireceksin, ardından da; “insanları susturabilmek için inançları üzerinden” frenleme olaylarına gireceksin!

Bizim Damat ta sakallı ama, söyledikleri yalanları halkımız yutmuyor!... Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar