08 Mayıs, 2024, Çarşamba
DOLAR32.2651
EURO34.7124
ALTIN2401.9
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

İnançlı insanlar yetiştiriyoruz!

Başbakanımız mitinglerdeki konuşmalarında inançlı ve Müslüman görüşlü gençler yetiştirmek için uğraş verdiklerini söylüyor, katılıyoruz ve eğer böyle bir gençlik yetiştirebilirse yanında olduğumu da belirtmek istiyorum.


Zorkun yaylasında kış aylarında yoğun kar ve yağmur nedeniyle evlerin çatıları çöker. Eşyalar ortalığa dağıldığında hırsızlık olayları da ortaya çıkar. Evlerdeki eşyalar çalınır.


Kapı, pencere, divan, koltuk ve benzeri eşyaları çalan insanların hangi din veya inanca sahip olduklarını öğrenmek istiyorum.


Başbakanımız, inançlı gençler yetiştirmek istediğini vurguluyor, katılıyorum ve destekliyorum.


Osmaniye’mizin Zorkun yaylasında yıllardır insanlar yaz mevsiminde serinlemek için iki veya üç aylığına barakalarda yaşamak üzere göç ederler. Orman işletme müdürlüğü elemanları istedikleri insanlara göz yumar, istemedikleri insanlara da ormanları işgal ediyor diye ceza keserler.


Geçtiğimiz günderde bir meslektaşıma kesilen 12 bin liralık, 300 günlük hapis cezasına  kararına güldüm.


Güldüm diyorum, çünkü “adalet” adalet gibi işlemeyen bir konuma gelmişiz.


Zorkun yaylasından geliyoruz, otomobili süren ile ben. Bizden önceki otomobilleri durduran görevli polisler araçların modellerine göre geçiş üstünlüğü verircesine kol hareketi yapıyor. Bu olay, Karacalar köprüsü girişinde yaşanıyor.


Saat: 11.43 sıralarındaydı, bizim önümüzde giden bir otomobil durdurulmazken; (34 pkalıydı) ardından bizi durduran görevli polisler ruhsat ve ehliyet istedi. Bu bir doğal görev anlayışıydı. Ancak; bizim nereden geldiğimizi, Zorkun yaylasında soğuk havanın olup olmadığını, akrep ve yılanların bulunup bulunmadığını, Dörtyol ilçesindeki ‘Yılancı Hacı’ya gidip gitmediğimi sorgulayan bir polis memurunun ne gibi görev yaptığını merak ediyorum.


Bizden önce 4 otomobile yapılmayan sorgulama bizim otomobile yapılırken, telsiz anonsundaki yanıt; “Otomobil temiz!” sözleri o görevli polisleri düşündürmeleri gerektirmez miydi?


Bizim otomuz  1994 modeldi, bizden öncekiler ki ise daha yeniydi. Allah aşkına Osmaniye İl Emniyet Müdürlüğü görevli polisleri; ‘kafanıza göre takılın mı diyor?”


Bizim otomobilin temiz olduğunu öğrenen polisler ellerindeki ceza makbuzuna bir şeyler yazamadıkları için  öfkelenme krizine girdiler. Ben  ne yaptım biliyor musunuz değerli okurlar?


Polise hata yapacak işlerimiz olmaz, bizi değil bizden önce geçen araçlara daha önem vermenizi beklerdim diyerek görevli polislere mesaj vermeye çalıştım sanırım ne demek istediğimi anladılar.


Osmaniye Merkez Karaçay dere yatağa yanındaki Karacalar köprüsü yakınında polis memurlarının yaptıkları denetimlerin, görevli polis memurlarının kendi zihniyetine göre değil de, görev bilinci ile ve hakkaniyetle yapılmasını Osmaniye İl Emniyet Müdürlüğünün bilgisine sunmak istiyorum.


Onların da birer insan olduğunu düşündüğümüzde, kanunları uygulamak kişilerin kendi düşüncelerine ve görüşlerine değil de, yasanın gerektirdiği kurallara göre uygulanırsa daha sağlıklı bir toplumsal yaşam olacağına inanıyorum.

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar