20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

İnanabilmek…

Yaşanan olaylar karşısında duyduklarıma ve izlediklerime inanabileceğim konusunda aklımı zorluyorum.

Sizleri bilemem ama, şu İran ile ABD arasında geçen karşılıklı sürtüşmeler, füze atmalar, İranlı Komutanın öldürülmesi, İran’da oluşan uçak kazasında  176 yolcu ve mürettebatın yaşamını yitirmesi gibi gelişmelerin, Türkiye’nin Libya’ya asker göndermesi tartışmaları günlerine gelmesi tesadüf olabilir mi!?

İranlı Komutan’ın cenaze töreninde yaşanan izdiham sırasında  50 kişinin ölmesi ve çok sayıda yaralanma olayının yaşanması bu güne kadar dünyanın hangi ülkesinde yaşanmış cenaze törenidir!?

ABD, yıllardır Ortadoğu’da bir takım farklı girişimlerde bulunacağı zaman İran ile tartışma oluşturmuştur.  İran’ın Nükleer silahlarını gündeme taşıyıp, dünya gündemini oluştururken, diğer yandan da Ortadoğu’da bazı ülkelerde iç karışıklıklar yaşanmaya başlamıştır.

ABD’nin öldürdüğü İranlı komutan neden Irak’ta bulunuyordu? İran, füze saldırısını neden Irak’taki ABD askeri üssüne yaptı? 80 dolayında kayıp olduğunu söylenen İran yetkililerinin açıklamaları karşısında, Amerika olayı neden soğukkanlı karşıladı ve  Başkan Trump; “Misilleme yapmayacağız, koşulsuz görüşmeye hazırız” şeklinde konuştu. 

Ardından can kayıplarının da olmadığını vurgulayan Trump ile İran arasında gizli şekilde olayların planlanması konusunda görüşmelerin yapılıp yapılmadığı akla geliyor!

Bazı eylemlerin yapılmasında “Danışıklı dövüş” olaylarının gerçekleştiğini iyi okumak zorundayız. Ortadoğu ülkelerinde yaşananları uzun yıllardır tarihsel gelişmelere bakarak incelediğimizde, değişik yorumlar yaparsınız.

Bir anda inanan ve anlık görüş değiştiren bir toplumun yaşadığı yönünde Ortadoğu halkı üzerinde araştırma ve incelemeler yapılmış olmalı.

ABD senatosunda alınan son karar önem taşıyor.  Bu karar doğrultusunda Başkan Trump’un, öyle istediği gibi bir başka ülkeye asker gönderme veya farklı saldırı yapması kısıtlanıyor!  ABD Senatosunda böyle bir kararın çıkmasının altında İsrail’in planlarının ve onlardan yana çalışan üyelerin ağırlıklı olduğunu araştırmak gerek!

İran ile ABD arasında yaşanan olumsuz olaylar karşısında; Fransa, İngiltere, Çin, Rusya ve diğer ülkelerden neden bir yorum getirilmedi!?

Ortadoğu ülkeleri arasında halk ile Hükümet arasında sorun yaşanmayan veya iç karışıklık olmayanların sayılarına bakmalısınız!

Petrol savaşlarının ardından Su savaşlarının gelecek için yapılması  projeleri konusunda,  hazırlandığı emperyalist güçlerin planlarına çok dikkat etmek zorundayız!

İnsanın sözüne değil, Öz’üne bakmak gerek. Söyledikleri ve savunduğu düşünce gibi yaşamayan kişi, “yalan söylüyor ve insanları kandırmaya çalışıyor” olarak tanımlanır.

Bana ayrılan sütun bitmek üzere, aslında yazmak istediğim çok olaylar  var ama; ama sı nı anlamayan, bilmeyen o kadar kişi ile karşılaşıyorum ki, bunlardan bir çoklarının” isteyerek veya bilmeden İsrail’in BOP’ne hizmet ettiklerini” tahmin ediyor, üzülüyorum!..

Sözlerimi; Basının özgürce yazabildiği görüşlerin, ülkeyi yönetenler tarafından ciddiye alınması ve düşünülmesi neticesinde önemli kararlar alınması ile sağlıklı toplum oluşabileceğine inandığımı belirterek tamamlamak istiyorum. Esen kalın…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar