25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5159
EURO34.9689
ALTIN2434.4
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

İnadına GÜZELlik

Ülkemizin değişik bölgelerinde yaşanan olumsuz olaylar karşısında, içimiz yanıyor, yüreğimiz burkuluyor ama birilerinin sadece “olayları seyrine bırakmak gerekir!”dercesine sözlerinde de değişimler görülmüyor.

Yaşanan olayları; olumlu veya olumsuzluklarını gündeme taşımak, kamuoyu ile paylaşmak bizim görevimiz olduğu bilinciyle hareket etmekteyiz.

Yaşanan olayları bizler gazetelerimizin sütunlarına aktarırken, okuyucularımızın da sütunlara yansıyan haberlerdeki olayların oluş ve bitiş biçimini akıl süzgecinden geçirerek kendine göre yorumlaması önem taşımaktadır.

Okuyucumuzun olumsuz gördüğü bir olayı, başta kendisi ve çevresinde yaşanmaması uğraşını vermesi ile sağlıklı toplum kitlesinin genişlemesine katkısı olacağını bilmesi gerekir.

Yazdıklarıma, “bu memlekette hiç mi güzellikler yok!”diyenler için bugünkü köşeme güzellikleri taşımak istedim. Araştırma yaptım, inceledim, okudum ve okuduklarım güzel olayları da sütunlarıma taşırken böylesi güzelliklerin sürmesi dileklerimi de içinden geçirdim.

İşte size güzel bir haber: İzmir’de  devlet memuru 4 çocuk babası Muhsin Altan, 16 yıl önce yüksek tansiyon nedeniyle hastanelik oldu.  Böbrekleri zarar gören Altan yıllarca  ilaç tedavisi ile yaşama tutunmaya başladı. Doktorlar Böbrek nakli gerektiğini söylediklerinde, 21 yaşındaki kızı Hümeyra gönüllü oldu. Baba-kız  ameliyat masasına yattı ve başarılı bir operasyonla kızının böbreği babasına nakledildi.

Baba Altan; “Bana değeri ölçülemeyecek bir hediye verdin kızım!”diye konuştu.

Bir güzel haber de Çanakkale’den. Doğuştan engelli 31 yaşındaki Çağlar Anılır’a 3 yıl önce böbrek yetmezliği teşhisi konuldu. Nakil için arayışlar sürerken uygun böbrek babası 55 yaşındaki Nuri Anılır’dan geldi.

Babadan oğla böbrek nakli yapılırken, baba Nuri Anılır, Oğlunun Eyyül ayında nişanlanacağını belirterek, “Oğluma Nişan hediyem”diye konuştu.

Türk doktorlarının önemini dünyaya tanıtmak amacı ile Mustafa Kemal Atatürk; “Ben Türk hekimlerine emanet ediniz!”sözlerini anımsayın.

Atatürk’ün yıllar öncesinde söylediği bu sözlerin bir kanıtı ile ilgili haberi paylaşmak istiyorum. “Kendisini Barbie bebeğe benzetmek için çok sayıda operasyon geçirenİsveçli Pixee Fox, 18. operasyonu için Türkiye’ye geldi. Fox, Türkiye’de örümcek ağı tedavisi olacak.”

Malum, her koşulda dinin koşullarına sarılarak siyaset yapanların ülkesi haline geldiğimiz süreç içerisinde, insanların ekonomik ve sosyal yaşamlarının bir de Diyanet İşleri Bakanlığı’nca değerlendirmesine bakalım.

Türkiye’de Diyanet’in bu yıl ki fitre miktarı günlük 15 Tl olarak açıklanması dikkat çekti. Diyanet’in bir kişinin açlıktan ölmemesi için gerekli olan günlük asgari ihtiyacını baz alarak fitre miktarını açıkladığı belirtiliyor. 4 kişilik bir ailenin açlıktan ölmemesi için günlük 60 Tl, aylık ise 1800 Tl’ye ihtiyacı olduğu hesabı ortaya çıkıyor.

Türkiye’de asgari ücretin 1.300 Tl., emekli maaşlarının da 1000 Tl olduğunu gördüğümüzde, Diyanet’in kişi başı fitre miktarının günlük 15. Tl olarak açıklaması ile Ramazan ayında Fitre verilmesi konusunda onbinlerce insana FİTRE düşmediği ortaya çıkıyor.

Diyanet’in bu açıklamasındaki yaşamın gerçeği bir kez daha “Siyasetin- Din’e karıştırılmaması gerektiğini” yani LAİKLİK olayını gündeme getiriyor.

Sormak gerek; madem ki iktidarsın! Dinayet’in bu açıklamasında net olarak görülen insanların yaşamlarındaki ekonomik düzensizliğin çözümünü bulmak benim görevim mi!? Okumayan kişileri sevmiyorum! Esen kalın!...

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar