25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5671
EURO34.9595
ALTIN2425.9
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

İktidar(sız)lık dönemi!..

Halkımız arasında yaşanan olayları izlerken ve gazetemde haber yaparken bazı anlarda kafamın içerisindeki kılcal damarlarım bile birbirine karışıyor!

Allah’ım, ne oluyoruz, nereye doğru gidiyoruz, nedir yaşanan bu tatsız olaylar, insanlar çıldırdı mı!? Diye aklımı yoklamaya çalışıyorum.

Yazılarımı okumak zorunda değilsiniz, ama okuduklarınızı göz kapaklarınızla değil, Allah’ın size vermiş olduğu akıl ve beyin süzgecini de çalıştırdıktan sonra bana tepkinizi her türlü gösterebilirsiniz.

Birileri öyle veya böyle dediği için değil, sizin kendi akıl sözgecinizden geçirmeden bana yapacağınız tepki sonunda özür dilemek zorunda kalmamanız için anımsatma yapıyorum.

Yerel yönetimlerde veya ülke yönetimindeki Hükümetlerin iktidarlarında farklı olaylar yaşanabilir! Her iki yönetimde de halkın yaşam tarzı ile iktidarların yönetim biçimleri ilişkilidir.

Çünkü, iktidarlar halkın ekonomik, sosyal, kültürel, sanatsal, çevresel, kısacası yaşamsal anlamda mutlu yaşaması için iktidara gelmeye söz verip yetkiyi almış bulunmaktadır.

Bir Mahalle Muhtar düşünelim, sorumlu olduğu Mahallesindeki yoksul, ihtiyaç sahibi, yaşlı ve buna benzer insanlarla ilgilenmek, devletin ilgili kurumları ile görüşerek sorunlarına çözüm bulmak görevleri arasında bulunmaktadır.

Belediye Başkanlarının görevi biraz daha genişler. Kentteki kültür, sanat, sosyal, ekonomik ve benzeri sorunlarını izlemek, araştırmak, sorunlara çözüm yolları aramak görevindedir.

Ülke yönetimine gelinde iktidarlar veya Hükümetlerin de daha geniş kapsamlı görev sorumlulukları bulunmaktadır. Öncelikli olarak sosyal yaşamın huzurlu ve mutlu olabilmesi için ekonomideki dalgalanmayı önlemek, işsizlik sorununa çözüm bulmak, Asayiş ve güveni sağlamak, terör olaylarının oluşmaması için gereken önlemleri almak gibi uygulamalar önem taşımaktadır.

Şimdi sizlerle günlük gazetenin  bir günkü haberlerinden özetleri paylaşmak istiyorum: “Adana’da  saat: 09.00 sıralarında sulama kanalına düşerek yaşamını yitiren 15 yaşlarındaki genç kızın üzerinden kimlik çıkmadı!”

“Adana’da arkadaşı D.A.’ya  5 bin lira borç veren 34 yaşındaki M.E.G., ödeme günü geldiğinde borcunu ödemeyen ve süre isteyen arkadaşına; “Ya paranı ödersin, ya da karın benim olur!”diye konuşunca, olanlar oldu ve D.A. arkadaşını bıçakladı, M.E.G. hastaneye kaldırılırken, D.A. Polis tarafından gözaltına alındı.

İzmir’de kimliği belirlenemeyen bir kadın, oturduğu apartmanın 5.’nci katındaki balkona çıkarak intihar girişiminde bulundu. Olay yerine; polis, itfaiye ve saglık ekipleri geldi. Polisin çalışmaları neticesinde genç kadın intihar etmekten kurtarıldı.

Siyaset penceresine geçelim mi, ne dersiniz? Ak Parti 21 Nisan günü  genel kurul toplantısı yapacak. Memlekete, milletimize hayırlı ve uğurlu olsun diyelim!

Ancakları da var bunların! Cumhurbaşkanı Erdoğan  2 Mayıs günü Ak Parti üyeliğini yeniledi. Yani şu anda Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ak Parti üyesi konumunda bulunuyor.

Olabilir, siyasi görüşüdür diyelim veya öyle karşılayalım!. 21 Mayıs günü de Ak Parti genel kurulunda Erdoğan Ak Parti Genel Başkanlığa seçilirse, ki gelişmeler onu gösteriyor, T.C.’deki Cumhurbaşkanlığı’nın tarafsızlık ilkesi ile ilgili tartışmaların arkasını kimler kesebilecek?

Aklınızı bugün kullanmayıp, birilerinin emrine verirseniz, yarın çok geç olabilir! Okumayan insanları muhatap almıyorum. Saygı ile…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar