26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.463
EURO34.7591
ALTIN2436.3
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

İkinci kez olabilir mi?

Osmaniye’nin siyasi tarihinde iki kez üst üste aynı partiden Belediye başkanı seçilen isme rastlanmadı.


2014 yerel seçimlerinde MHP’nin adayı Kadir Kara, koltuğunu koruyabilirse Osmaniye’nin 50 yıllık tarihinde şeytanın bacağını kıracak ve Belediye Başkanları arasında önemli bir isim olarak yine akıllarda kalacak.


30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde Belediye başkan adayını resmi olarak ilk açıklayan MHP oldu. Mevcut Başkan Kadir Kara ile yola devam kararı alan MHP’nin bundan sonraki çalışmaları seçimleri yeniden kazanabilmek ve Kara’nın koltuğunu korumasını sağlamak olarak görünüyor.


CHP cephesinde henüz resmi bir açıklama yapılmamasına rağmen, geçtiğimiz dönem Belediye başkan adayı olarak seçimlere giren Mimar Haydar Aktürk için parti örgütü tarafından çalışmalara devam kararı almıştı.


CHP’de Mimar Haydar Aktürk, 4,5 yıldır Osmaniye’de Belediye başkan adayı olarak parti örgütü tarafından tanıtılıyor ve çalışmalar da o yönde yapılıyor. Partilileri de Osmaniye’deki değişik görüşteki insanlar da Mimar Haydar Aktürk’ü CHP’nin adayı olarak benimsemiş durumda. Parti Genel Merkezi yönetimi tarafından da aynı görüşün benimsenmesine rağmen, Genel merkez tarafından resmi bir açıklama henüz yapılmadı.


AK Parti cephesinde aday adayları arasında yarış var. Bir önceki dönemin belediye Başkanı Davut Çuhadar, eski il başkanlarından Ömer Yağmur ve Ali Binboğa, eski Belediye Başkanlarından Avukat Mehmet Gürbüz, Osmaniye belediyesi Ar-Ge görevini yürüten Alim Koca, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Öğretim Görevlisi Harita Mühendisi Fazıl Nacar, işadamı Mustafa Dayangaç Belediye başkan Aday adayı olduklarını ziyaretleri ve basın yoluyla açıklayan isimler arasında yeralıyor.


Ak parti cephesindeki aday adayları arasında Parti genel merkezi tarafından üç ayrı kuruluş tarafından Osmaniye’de kamuoyu araştırılması yapıldı. Ak parti Genel merkezi değerlendirmeleri yaparken, siyasi gözlemcilerden edindiğimiz bilgilere göre; İl dışından bir isim Osmaniye Belediye başkanlığı için  getirilip aday gösterilmesinin de düşünüldüğünü öğreniyoruz. Osmaniye’deki aday adayları ise bu olaya sıcak bakmıyorlar.


Ak parti’nin adayının belirlenmesi siyasi mücadeleyi hareketlendirecek ve seçim tahminlerinde de farklılıklar yaşanacaktır.


Osmaniye’nin 50 yıllık Belediye hizmeti tarihinde aynı partiden ikinci kez Başkanlığa seçilen isme rastlamıyoruz. Her yeni belediye Başkanının ise bir önceki dönem Belediye başkanının borçlarını ödemekle uğraştığını ve “enkaz devraldık”sözlerine rastlıyoruz.


Bir dönem Belediye Başkanlığı yapan birinin, Osmaniye’yi 20 yıl geriye götürdüğünü, yaptığı hataların çözümlenebilmesi için yaşanan ve yaşanacak olan sıkıntıları anımsıyorum.


Osmaniye’de geçmiş dönemde Belediye Başkanlığı görevinde bulunanlar arasında hangi Başkan’ın bu kente ne kadar yıl gerilere götürdüğünü, bugün kendi düşüncesindeki insanlar bile konuşabiliyorsa, 2014 yerel seçimleri öncesi adayın iyi belirlenmesi gerektiğini anımsatmakta yarar görüyorum.


(Devamı yarın) Saygılarımla…


Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar