24 Nisan, 2024, Çarşamba
DOLAR32.531
EURO34.9387
ALTIN2434.0
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Hükümette yaşananlar

Yaklaşık bir aydır bazı gazetelerin köşe yazılarında Cumhurbaşkanı ile Başbakan arasında yaşandığı belirtilen soğuk rüzgarların estiği yönünde yazılar yeralmaya başlamıştı.

Saraya yakın bazı köşe yazarlarının yazılarından farklı anlamlar çıkarılması ile Başbakan Ahmet Davutoğlu uli Cumhurbaşkanı arasında ayrılıklar olduğu yönündeki öngörüler bazı köşe yazarları arasında farklı değerlendirmelerini de beraberinde getirir olmuştu.

Süreç içerisinde iddia edilen olayların yaşanması ile birlikte birkaç gün öncesinde bir de gördük ki Ak Parti’de genel kurul kararı ile birlikte Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yerine yeni Başbakan arayışlarının isimleri konuşulmaya başlandı.

Yaşananlara bakıyoruz, Hükümet elinden geldiğince bu kabinesi ile bir şeyler yapabilmenin uğraşı içerisinde bulunurken, bir anda Başbakan Davutoğlu’nun “gözden çıkarılması” olayını anlamaya çalışıyoruz.

Ak parti de normal genel kurul toplantısının günü gelmiş miydi? Ya da Başbakan önemli bir hata mı yapmıştı da değişiklik yapılması tartışmaları bir anda gündeme geliyordu? Ankara ve diğer önemli bazı illerimizde yaşanan canlı bombaların aldıkları canlar ve yaşanan olaylar karşısında Başbakan’ın görevi bırakması tartışmaları oluşmazken, bugünlerde gündeme gelmesinin altında neler yatıyordu?

MHP içerisindeki muhaliflerin genel kurul istemelerinin hızlandığı bir süreçte, Ak Parti de genel kurul kararı alınması ve yeni Başbakan arayışı yeni bir gündem oluşması olarak değerlendirilebilir miydi?
Başbakan Davutoğlu genel kurulda yeniden aday olmayacağını ve Cumhurbaşkanı ile arasında bir soğukluğun bulunmadığını söylerken bile gözlerinin içi ile dillerinin arasında bir burukluk sezinler gibi izliyorum yaşananları.

Davutoğlu’nun Başbakanlığı görevini bırakmasının ardından yeni seçilecek olan Genel başkanın Başbakan olarak atanması gününü düşünüyorum. Yeni Başbakan olacak kişinin görevi devralması ile birlikte kabinede de değişiklikler yapılması olası olacaktır. Bu kez Bakanlar arasında bir takım gelişmeler yaşacağını düşündüğümüzde birkaç yeni Başbakan ve değiştirilecek olan kabine üyeleri ile ülke gündemindeki olaylar tartışılacak.

Bu arada ülkemizdeki terör olayları en aza indirilebilecek mi? Yani Davutoğlu’nun Başbakanlığı bırakması ve yeni Başbakan’ın göreve başlaması ile terör olayları en aza inebilecekse buna sözümüz yok. Ayrıca parti içerisinde ikilikler oluşabileceğini de gözardı etmemek gerekiyor.

Ülkemizdeki son siyasi gelişmelere baktığımızda, MHP’de ve Ak parti de önemli hareketli günler yaşanıyor. Bu süreç içerisinde CHP içerisinde de önümüzdeki günlerde bazı gelişmeler yaşanabilirse şaşırmamak gerekiyor.

Terör olaylarına baktığımızda ise, son günlerde İŞİD’in özellikle Kilis ilimizdeki olayları ile gündemde yaşananlar bu örgüt üzerine çevrilmiş durumda.

Hükümetin başındaki liderin değiştirilmek istenmesi ve MHP liderinin de değiştirilmek istenmesi konusunda yaşananlara baktığımızda böylesi siyasi olayların yaşandığı bir süreçte, sanırım iki siyasi partideki karışıklıklar duruluncaya kadar terör olaylarında da bir süre ara verilmiş gibi gelişmeleri izleyebilirsek burada iyi düşünmek zorundayız.

Yani, terör olaylarında kendiliğinden bir azalma yaşanabilir diye tahminler yürütüyorum. Sağlıklı günler dileklerimle, saygılar…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar