19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5881
EURO34.8294
ALTIN2501.4
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Hükümeti kurun artık!

Siyasi partilerin yeni Hükümet oluşumu için bir türlü anlaşmaya varamamış olmasının acılarını halkımız, asker ve polislerimiz yaşamaya başladı.

Mevcut Hükümet işbaşında doğrudur, bazı kararlar alıyor ama, 7 Haziran sonunda halkın oyları ile Meclis’e taşıdığı Milletvekilleri ile Siyasi partilerin yeni Hükümeti kuramamış olmasında ‘bir boşluk’ düşünülerek aniden tırmanan terör olaylarını önemsemek zorundayız.

Seçimlerin sonuçlanmasının haftasına kadar memlekette gözle görülebilen terör olayları yaşanmıyordu. Şehit cenazeleri gelmiyordu. Ne oldu da ilk on günlük görüşmelerin ardından sonuç çıkmayacağının anlaşılması veya  sezinlenmesi üzerine değişik illerimizden şehit cenazeleri gelmeye başlandı. Karakollara saldırı, canlı bombaların eylemlerini ve olayların gelişini iyi okumak gerekiyor.

Bir türlü anlaşmaya varılamıyor, siyasi partiler kendi aralarında çizgilerinden ödün vermiyor ama memleketin dört bir yanında şehit cenazeleri, sokaktaki vatandaşların bile yaralandığı üzücü olaylar dinmek bilmiyor.

Olaylardan sadece asker veya polis değil, halkımız daha çok rahatsız. Bu memleketi yönetsinler dile Meclis’e gönderdiğimiz Milletvekilleri ise cenaze törenlerine gelerek başsağlığı ve üzüntülerini bildirip yeniden Ankara’ya gidiyorlar.

Bu böyle devam etmemeli, halkın sabrını taşırmamak gerekiyor. Hükümetin bir an önce kurulması çok önem taşıyor.

Erken seçim isteyen siyasilere seslenmek istiyorum; ne değişecek, farklı bir sonuç mu çıkacak sandıktan sanıyorsunuz?

Seçimlerin güvenliğini sağlayabilecek misiniz? Bir de bunu düşünmek gerekiyor. Zıtlaşarak, anlaşmazlıklara sürüp giden tartışma oluşturacak sözlerle bu ülkede her an yeni şehitleri halkımız görmek istemiyor.

Bir takım planlar oynanıyor ülkemizin üzerinde. ABD’den farklı, Fransa’dan farklı bir başka ülkeden farklı öneriler veya teröre karşı destek sözlerinin gerçekten doğruluğuna inanıyor musunuz?

Bugünkü duruma göre erken seçim kararı alınacağa benziyor. Erken seçim tarihine kadar seçim çalışmalarının sağlıklı yapılabileceğine inanıyor musunuz? Ya da adayların ve Liderlerin seçim bölgelerine rahat gidip gidemeyeceğini de iyi okumak gerekiyor.

Şu anda özellikle güney doğu ve doğu illerimizdeki asayiş ve güvenlik kuşkular oluştururken, İstanbul ilinde bile sağlıklı asayiş düşündürür hale gelmiş durumda.

Erken seçim çalışmaları yapılırken, bu terör olaylarının da devam etmesi halinde seçmenin sandıkta ne gibi bir sonuç çıkarabileceğini de iyi tahmin etmek gerekiyor.

Diyelim ki HDP’yi bir şekilde seçimlere girdirmez hale getirdiniz. Erkek seçimlere HDP katılamaz kararlar alındığında geriye kalan siyasi partilerle seçimlere girildi.

HDP’nin oylarının nereye gideceği hesap ediliyor? Çoğunluğunun AK Parti’ye gideceği hesapları yapılırken, bir kısmının da CHP’ye gideceği hesapları yapılıyor. Diyelim düşündükleri gibi oldu, bu iki parti HDP’den aldıkları 15-20 arasındaki milletvekili, birde diğer partilere HDP’liler oy verdiğinde netice de yine tek başına iktidar çıkmadığında, erken seçim sonrasında Koalisyon için aynı anlaşmazlıklar yaşanırsa bu vatan için acı olur beyler, acı… Saygılarımla…


Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar