25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5259
EURO34.9911
ALTIN2424.6
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Hizmetler ‘sos’ veriyor!

Osmaniye’de halka hizmet noktasında ağır ve aksaklıkların her geçen gün artış göstermesine tanık oluyoruz.


Osmaniye merkez Yeşilyurt TOKİ konutlarının tamamlanmasına rağmen, hak sahiplerine verilmemiş olması tepkileri yoğunlaştırıyor.


30 mart yerel seçimleri öncesinde daire sahipleri mağdur olduklarını belirterek TOKİ konutları önünde basın açıklaması yapmışlardı. Konutlarına giremedikleri gibi aylık olarak ödentilerini gerçekleştiren hak sahipleri, kirada kaldıkları aylık giderlerinin kendilerini zor durumda bıraktığını dile getirmişlerdi.


Gazetelerde haberin yayınlanması üzerine Ak Parti İl Başkanı Emir Hasan Arslantaş TOKİ Başkanlığı ile görüşerek hak sahiplerinin mağduriyetinin giderilmesi için uğraşmıştı. Yapılan görüşmelerin ardından basın açıklaması yapan Arslantaş, hak sahiplerine dairelerinin Nisan veya Mayıs ayında verileceğini bildirmişti.


Ancak aradan geçen süre içerisinde hak sahipleri yine dairelerine kavuşamadı. Haziran ayının son haftasına girdiğimiz bu günlerde verilen söz yine yerine gelemedi.


Bu kez Arslantaş patladı ve hak sahiplerinden özür dileyip, helallik istedi. Daha da ileri giden Ak Parti İl Başkanı Arslantaş  TOKİ Başkanlığının önünde tek başına  eylem yapacağını söyledi. Bu olayın kendileri için onur mücadelesi olduğunu söyleyen il başkanı Arslantaş’ın cesaretli çıkışları halk gözünde puan kazanırken, partisince nasıl karşılanır onu merak ediyoruz.


TOKİ konutlarının inşaatı, badana, boyası, elektrik ve su tesisatlarının da tamamlanmasına rağmen teslim edilmemesinin altında  nelerin yattığı kamuoyu ile paylaşılmıyor.


Sanırız Müteahhit ile aralarında bir sorun var diye düşünüyoruz, ama zor durumda kalan aylık ödentilerini gerçekleştiren hak sahipleri oluyor.


TOKİ konutlarının ardından, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin açılmaması çeşitli yorumlara neden olmaya başladı. SGK hizmet binası inşaatı tamamlandı ve hizmete girdi. Aynı binanın yanındaki Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi inşaatı da tamamlandı ama henüz hizmete giremedi.


Binanın çürümekte olduğu, tavandan su sızıntılarının olduğu söyleniyor. Osmaniye Milletvekilleri Önal ile Kastal Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile övündüler, bölgesel hastane gibi hizmet vereceğini halka anlattılar. 30 mart yerel seçimleri öncesinde Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın Osmaniye mitingi öncesi, Ak Parti yöneticileri Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin açılacağını ve buraya çok sayıda personel alınacağını söyleyerek mitingin kalabalık olmasına katkıda bulundular.


Osmaniye’de insanlar Başbakan’ın Ağız ve diş Sağlığı Merkezi’nin açılışını yapacağını konuşurken, henüz hizmete girebilecek konumda olmadığını söylediğimde, bana tepki gösterenler şimdi  bana hak veriyordur sanırım.


Başbakan geldi, mitinge katılıp gitti, açılmadı. Ardından 30 mart yerel seçimleri bitti, yine açılmadı. Nisan ayında dediler, Mayıs geldi, Haziran ayının son haftasına gelindi hala bir gelişme göremiyoruz.


İktidar partisi yöneticilerinden açılışın gecikmesi ile ilgili bir açıklama da olmuyor. İl  Başkanı Arslantaş için TOKİ’den sonra Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin açılmaması da onur mücadelesi olarak yorumlanacak mı?


Buradaki sorunda mı yoksa Müteahhitle ilgili? Sorun varsa, çıkış noktasından hareketle çözümlenmelidir. Hani Milletvekillerimiz, bu iki sorunla ilgili görüş ve düşünceleri nedir? Bilsek te halkla paylaşsak!.. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar