19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.6006
EURO34.8371
ALTIN2495.4
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Hizmet; Ekip işi…

Kurum veya kuruluşlarda, siya parti ya da sivil toplum örgütlerinde hizmetin etkin ve sağlıklı yürütülebilmesi için ekip işinin önemi önem taşır.

Hasanbeyli Belediye Başkanı Alpaslan Koca, Almanpınarı yaylasında ağırladı medya mensuplarını. Yeni meslektaşlarımızın dışında bir çok meslektaşım Alpaslan Koca’yı Osmaniye’deki çalışmaları ile yakından tanırlar.

Başkan Koca, medya mensupları ile asırlık çınarın altında yaptığı kahvaltıda sohbet etti, ilçe için düşüncelerini dile getirdi.

Belediye Başkanı olarak geçmişten kaynaklanan bilgi birikimlerini de birleştirerek, halka hizmetin önemi gereği çalıştığını belirten Başkan Koca, hizmet verebilmenin en sağlıklı yolunun ve başarıya giden yolun ekip çalışmasından geçtiğini vurguladı.

Başkan Koca’nın “makamlar ve mevkiler gelip geçicidir. Ama kalıcı olan güzel dostluklar ve ahde vefayı bilmektir”sözlerini günümüzde kaç makam ve mevki sahibi böylesine güzel şekilde içtenlikle söylediğini anımsadım.

Kendisinin seçilmiş bir Başkan olarak, medya mensupları için önemli olduğunu da vurgulayan Başkan Koca, yine makam sahipleri ile seçilmişlere farklı bir vurgu yapıyordu.

“Yaptığımız işlerin doğru veya yanlış olduğunu analiz eden ve toplumu bilgilendirip bize doğru iş yapıyorsak güç verip, fazlasını yapmamızı sağlıyorsunuz. Yanlış yapıyorsak ta yanlışlardan dönmemizi sağlıyorsunuz” sözlerini medya mensupları için söylüyordu.

Bakıyoruz Başkan Koca gibi kaç makam sahibi medyayı böyle düşünebiliyor? Öyle makam sahipleri çıkıyor ki, yanında besledikleri bazı kalemşörlerle veya kabadayı geçinenlerle eksik veya aksaklıklarını anlatan meslektaşlarıma karşı farklı hareket içerisinde bulunmalarına izin verenler olabiliyor.

Bugün o makamlarda var olanlar, yarın aynı makamlarını kaybettiklerinde ise bir cadde veya sokaktan geçerken kimse kendisini çağırıp ta bir bardak çay bile ısmarlamayacağını düşünmeden bugünü yaşamaya çalışıyor.

Başkan Koca’yı dünlerde de biliyorum, bugünlerde de görüyorum. Değişmeyen insancıl yüreği, dostluk ve samimi ortam içerisindeki vatandaşa yaklaşımı sayesinde bugünlere geldi. Ne kaybetti, ne kazandı diye baktığımızda, maddi olarak bir şey kazanıp kazanmaması önemli değil, çevresindeki insanların, ilçesindeki halkın sevgi, saygı ve hoşgörüsünü yaşamak Alpaslan Koca’ya yetiyor. O zaten bundan başka bir şey istemiyor, beklemiyor ki!

Yüreğinde insan sevgisi ile yaşantılarını sürdüren yöneticiler, ister yerel yönetimlerde, ister siyasi partilerde, isterse sivil toplum örgütlerinde çalışsınlar, geldikleri gibi günün birinde geri döndüklerinde arkalarından yapılacak konuşmaları önceden hesap ederek görevlerinde dürüst, adaletli ve ilkeli olmaları önem taşımaktadır.

Osmaniye’de Belediye Başkanlığı görevlerinde bulunmuş, şu anda hayatta olan veya olmayan isimlerden sözedildiğinde neler konuşulduğunu bir anımsayın.

Makamlarından ayrıldıktan sonra ekonomik veya sosyal durumlarını izleyin, bir de halkın konuşmalarını dinleyin.

Doğru veya yanlış, iftira veya değil ama önemli olan olumsuz konuşmalar yerine olumlu konuşmaların halk arasında yapılmış olması bir yönetici için en büyük onur ve servet olarak bilinmelidir.

Başkan Koca işte bu güzellikleri ile yüreğinden geldiği gibi ilçe halkına hizmet vermenin uğraşını veriyor. Başarı dileklerimle, saygılar…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar