16 Nisan, 2024, Salı
DOLAR32.4393
EURO34.4467
ALTIN2488.3
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Hırçın değil, sakin olun!..

Bu ayın son gününde seçmen vatandaşlarımız sandığa gidecek ve adaylar üzerinde tercihlerini yapacaklar.

“Her yiğidin gönlünde bir aslan yatar!” denilir ya, her seçmenin de içinden geçen bir aday için tercih yapmak üzere sandığa gideceği bir gerçektir.

Bu seçimler yerel yönetimleri belirleyecek ama siyasilerin konuşmalarına baktığımızda “Genel seçim” havası estiriliyor. Mahalle veya Köylerde Muhtarlık seçimleri sonunda kazanan aday, seçildiği bölgeye hizmet etmek üzere görevi devralacaktır. Belediyelerde de aynı şekilde Başkanlar seçilecektir.

Seçim çalışmaları yapılırken, araçlarına fotoğraf giydiren siyasi parti adaylarını izliyorum. 

Yerelde Belediye Başkanı veya İl Genel Başkanlığına aday olan kişilerin kendilerini vatandaşa tanıtabilmek için siyasi partilerinin Genel Başkanının fotoğrafını da ayrıca araç üzerine yerleştirmesini doğru bulmuyorum.

Seçilmek isteyen kişi bulunduğu kenttin Belediye Başkanı veya İl Genel Meclis adayı olduğuna göre, kendisini partisinin Genel Başkanının yanında göstermek suretiyle oy almak istiyorsa, kendisinde bir eksiklik, tanınmama gibi eleştiri yapılabileceğini düşünmesi gerekir. 

Kişi kendisi olmalı ve cesaretini ortaya koyarak aday olarak seçimlere girmelidir. Seçim çalışmalarında da hırçınlık yerine sakin ve sevecen olunması adaylar için en sağlıklı davranış olarak değerlendirilir.

Dünya edebiyatında önemli ismi olan Osmaniyeli Yaşar Kemal’in ölümünün 4. yıldönümünde doğduğu Hemite Köyünde anma etkinliği düzenledik. Bir aydır yerel gazete ve sosyal paylaşım sitelerinde anma programı ile ilgili haber ile duyurular yaptık. Osmaniye’mizin adını dünyaya duyuran hemşehrimizin ölüm yıldönümünde anma etkinliğine davet ettik. 

Bir kentin tanınması için kültür ve sanatsal etkinliklerin önemli olduğunu kimse inkar edemez! Bu etkinliğimize beklediğimizin üzerinde gençlik ve halkın katılımı oldu.

Siyasi anlamda baktığımızda ise CHP Osmaniye İl Başkan yardımcısı Tarzan Korkmaz ve parti yöneticileri,  İl Genel Meclisi Adayı Nedim Ünlü,  Saadet Partisi Belediye Başkanı Adayı Ömer Yağmur ve arkadaşları, Yaşar Kemal’in Hemite Köyündeki “Kültürevi” binasının projesinin mimarı Mimar Haydar Aktürk ile Sivil toplum kuruluşları temsilcileri katılım gösterdi.

Böylesi bir buluşmanın güzelliği ile Yaşar Kemal’i andık.

Bazı kişilerin etkinlik sonundaki sosyal paylaşım sitelerinde; “Bizim de haberimiz olsaydı gelirdik, haberimiz olmadı!” gibi tepkilerini okudum ve güldüm! Çünkü, bu kişilerin kentte çıkan yerel gazeteleri okumadıklarını anlamıştım!

Ayrıca Atatürk’ün kurmuş olduğu ve bir söra benimde görev yaptığım Anadolu Ajansı’nın Muhabirinin de etkinliğimizi izlemesine rağmen, haberinde yer vermemesi olayı beni düşündürürken,sizler için nasıl yorumlandığını merak ediyorum!?

Bu etkinliğini sadece DHA Osmaniye İl temsilcisi meslektaşım İbrahim Emül ,Gündeme taşımasından dolayı da ayrıca teşekkür ediyorum.

Bu haberi ayrıca OŞYAD olarak gazetelere servis yaptık, ancak gelip görmedikleri halde haberlerde isimlerini kullanan meslektaşlarımızın doğru davranış olmadığını da belirtmek isteriz.

Bursa ilinin AKP’li Büyükşehir Belediye Başkanı ve yeniden aday gösterilen Alinur Aktaş’ın, İnegöl ilçesinde talihsiz bir konuşma yapmasına üzüldüm.

Bir Belediye Başkanı ve yeniden Aday olan kişi seçim çalışmaları sırasındaki konuşmasında; “Türkan Saylan, Nazım Hikmet, Uğur Mumcu, Bahriye Üçok” isimlerinin caddelere verilmesinden rahatsızlığını belirterek, bu isimleri “Devlet düşmanı” olarak ilan edebilecek sözler kullanabiliyor.
 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar