25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.496
EURO34.9443
ALTIN2429.3
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Hayatın çilesiyle büyüyen “Şair”

Her insanın  dünyaya geldiği andan başlamak üzere, değişik olayların içerisinde yaşama mücadelesi vardır.

Hiçbir insan dünyaya gelirken acılar içerisinde yaşayacağını bilemediği gibi, kimse de acılı bir hayat sürmeyi istemez.

Hayatın tozlu, dikenli ve taşlı yollarında yürürken bazı insanlar kalemi  ile duygularını şiire döker, kimileri de bağlamasının tellerinde ezgileriyle konuşturur.

Hayatın okulu; yaşadıklarını iyi gözlemleyebilmek ve yaşarken duygularını anlatarak ortaya çıkardığı eserin, “diploma” olduğunu bilmektir.

Bu sütunlarda, herhangi bir okuldan alamadığı diplomasını, hayatın gerçeklerini dile getirerek eserleştirdiği “Kitap” denilen diploması ile ismini yaşatacak olan Şair Ömer Kıvrak’tan sözetmek istiyorum.

Gülen yüzünde, bir Anadolu delikanlılığı ile sevgi ve inanç dolu yüreğinde hayatın tüm zor koşullarına rağmen yaşamayı seven bir kalem olarak tanıdım Ömer Kıvrak kardeşimi.

DÜNYAYA GELİŞİ

Ömer Kıvrak, 1  Nisan 1981 günü Osmaniye’nin Düziçi ilçesi, Ellek kasabasının Aydınlar Mahallesinde 8 erkek, 5 kız kardeşin 3. Erkek evladı olarak yaşamaktadır.

Ömer Kıvrak, henüz 1,5 yaşında iken yıldırım çarpması sonucu annesini kaybederek öksüz kaldı.  

Babasının ikinci evliliği yapması üzerine Ömer’i  üvey annesi  büyütüp yetiştirdi.

Ömer Kıvrak okul çağına geldiğinde Aydınlar Mahallesi’ndeki İlkokula kayıt yaptırarak eğitim-öğretimini tamamladı.

Mehmet Akif Ersoy Ortaokuluna kaydını yaptırıp okumaya başladığı sırada, kendince değişik nedenlerle birinci sınıftan ayrılarak eğitim-öğretim hayatına son verdi.

Esnaflık yapmaya başladı ise de bir türlü işinde yeterli performansı alamadığı gibi  ekonomik yönden “iflas” ederek yeni iş yolları aramaya başladı.

Yaşamakta olduğu Mahallede küçükbaş hayvan yetiştirmeye karar vererek, kırsal alanda “hayvancılıkla” ekonomik yaşantısını sürdürmeye çalıştı.

Hayatın süren olayları içerisinde evlenen Ömer Kıvrak’ın evlilik yaşantısının sonunda 2 Kız, 2 Erkek olmak üzere 4 çocuk babası oldu.

Çocukluk yıllarından bu yana yazdığı şiirlerini, biriktirip bir defterinde topladı.

Osmaniye Ozanlar, Şairler  ve Yazarlar Derneği (OŞYAD) üyesi de olan Ömer Kıvrak, yazmış olduğu şiirlerini kitaplaştırmaya karar vererek, eserini “Hayata Dair Aforizmalar” ismi ile okurları ile buluşturdu.

Genç şairlerimizden Ömer Kıvrak’ın 80 sayfalık kitabının sayfalarında 70 ayrı şiir bulunuyor.

Yazdığı şiirlerin sadece 70’ini bir kitapta buluşturarak 4 evladı başta olmak üzere tüm edebiyat severlere bir eser bırakan Ömer Kıvrak’ı kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar