25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5259
EURO34.9911
ALTIN2424.6
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Havalar Isınıyor

Kış mevsiminin yağışlı ve soğuk günleri gerilerde kalır gibi güneşli ve açık havalar yaşıyoruz.

Birkaç gündür açık ve güneşli hava ile birlikte bu yıl yapılacak olan Milletvekilliği seçimleri için siyasilerin de ısınmaya başladığına tanık olmaktayız.

Siyasi partiler önce ilçe genel kurullarını tamamladılar. İl genel kurullarını tamamlamak üzere çalışmalar yapılıyor. 2015 Haziran alında yapılacak olan Milletvekilliği seçimlerinde Osmaniye’de CHP dışındaki partiler genel kurullarını bir çoğu tamamlarken, bu Pazar günü de MHP il genel kurulunu tamamlayacak.

CHP ilçe ve İl genel kurulunu yapmayacakmış, bu yönetimle Haziran ayında yapılacak olan milletvekilliği seçimlerine katılacakmış.

Ak Parti Merkez ilçe ile İl yönetim kurulunda değişiklik yaşandı. MHP merkez ilçe yönetiminde değişiklik olurken, İl yönetimi Pazar günü belli olacak.

Siyasiler iktidara gelebilmek için önce halkla ilişkilerini sağlam ve sağlıklı yürütmek zorundalar. Halka ulaşabilmenin yolu ise kamuoyunun sesi  olan basından geçtiğine göre, ilimizdeki siyasi partilerin yöneticileri basın ile ilişkilerinin nasıl olduğunu düşünmeleri gerekiyor.

Bir bayan meslektaşım gazetesinin siyasi partilere karşı tavır aldığını yazmış. Haftalık olarak gazetesini çıkardığını belirten meslektaşımız, gazetesinin siyasi partiler tarafından ‘yok sayılırcasına’ davranışlarından sözetmiş.

Ben de haftalık bir gazete çıkarıyorum, hem de 1988 yılından bu yana her hafta okur karşısına çıkan gazetemin o meslektaşımın dediği gibi siyasi partilerce ‘yok sayıldığı’ sözlerine katılıyorum.

Bu nedenle benimde onlara karşı tavırlarım olmaya başladı. Siyasilerin haberlerine yer vermek yerine farklı haberleri sütunlarıma taşıyorum. İktidar olabilme adına mücadele veriyorlarsa, iktidarın herhangi bir yerine geldiklerinde de halka tepeden bakarcasına büyüklük taslıyorlarsa, ben de şimdiden onları tanımamakta tavırlı olabilmem doğal sayılmalıdır.

Bazı siyasi parti yöneticileri kendilerine yandaş seçtikleri ile işbirliği içerisinde bulunuyorlar. Buna sözümüz yok. Ancak haber yapılması gerektiği noktada bizi aramamalılar, bize haber metni ve fotoğraf göndermemeliler o zaman.

Bayramlarda ve özel günlerde yerel basının bir kısmını tanıyanlar, yaşayabilmeleri için abone olmayanlar gerek duyduklarında basın toplantısı yaptıklarında da bizleri değil, o yandaş basın mensuplarını davet etmeliler.

Yerel basının yaşaması için parmaklarını oynatmayanlar, yerel basında haberlerinin çıkmasını isteme hakkına da sahip olamazlar.

Bir gazeteciye yapılacak en büyük hakaret; “sizin habere ihtiyacınız yok mu, gelin toplantımızı haber yapın!”denilmesidir.

Böyle konuşanlara benim de bir çift sözüm var; Benim habere ihtiyacım yok beyler. Ben haber aramak istersem eğer; bir köşe başında durur, 10 dakika içerisinde bir kaldırımdan kaç kişinin geçtiğini, bunların kaçının çocuk, kaçının bayan, kaçının erkek olduğunu sayarım. Bir fotoğrafla da haberini yaparım.

Gazetecinin habere ihtiyacı yoktur, isterse istediği yerde bulur. Ancak siyasilerin kendilerini tanıtmak için gazeteciye ihtiyacı vardır. Bunu bilemeyenler bu kentte siyaset yaptıkları zaman sandıktan çıkacak sonuçlara da katlanmaları gerekir. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar