19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5841
EURO34.7839
ALTIN2487.2
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Havalar ısınırken

Mart ayının ikinci haftasına girerken, havalarında yavaş yavaş ılımaya başladığını görmekteyiz.

Kahramanmaraş merkezli iki ayrı yıkıcı depremin ardından bir ayı geride bıraktık. Artçı depremler  devam ederken, geçtiğimiz günlerde İskenderun’da deniz suyu yine sahile vurdu.

Hatay ve Kahramanmaraş illerinde enkaz kaldırma çalışmaları devam ederken, bu kentlerimizde insanların yaşadıkları sıkıntılarla birlikte salgın hastalıklardan sözediliyor.

Özellikle çadır ve su sıkıntısı dile getirilirken, önümüzdeki günlerde sıcakların artması ile birlikte susuzluk, hijyen ve salgın hastalıkların artış göstermesinden endişeler dile getiriliyor.

Depremin yaralarının sarılması, AFAD ve Kızılay üzerinden başlayan tartışmalar sürerken, “Millet ittifakı” Cumhurbaşkanı Adayının kim olacağı yönündeki meraklı bekleyiş sırasında depremle ilgili gündem birkaç gün aralandı gibi oldu.

Medya ve siyasilerin 3-4 günlük sürede gündemi 6’lı masanın Cumhurbaşkanı üzerine yoğunlaştırması, depremzedeler tarafından üzüntü ile karşılandı.

Nihayet 6’lı masa adayını açıkladı, ancak bazı medya kendilerince adayın açıklanması sırasında masadan kalkan Akşener’i gündeme taşımaya başladı.

Şimdi gündemde İyi Parti Genel Başkanı Akşener var. Farklı düşünce ve görüşteki köşe yazarları, şu veya bu niyetle Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve Adayları üzerine yorumlar getiriyor. Getirmeleri de doğal görülmelidir.

Bu arada mevcut iktidardan yana kalem oynatan yazarlar ile ekranlarda yorum yapanların HDP üzerindeki görüşlerini de birlikte izliyoruz.

HDP’nin 6’lı masadan yana tavır alacağı yönünde konuşanlar, Cumhur ittifakından yana tavır alması halinde de aynı tepkiyi gösterip göstermeyeceklerini sormak gerek.

Siyasi partilerin Genel Merkez veya Yönetimleri belli bir noktaya kadar seçmenini tutabilir. Yaşanan gerçekleri gören vatandaşlar sandığa geldiklerinde hür iradeleri ile tercihlerini yaparlar.

Kişileri siyasi parti üyelikleri veya taraftarlıkları ile değerlendirirken, sandıkta oy pusulası ile baş başa kaldıklarındaki tercihlerinin de değişebileceğini akıldan çıkarmamak gerek.

Önümüzdeki seçimlerde HDP kilit isim olarak gündeme geliyor. “Cumhur ittifakı”, HDP’yı dışlarcasına sözler kullanırken, “Millet ittifakı”nı destekleyeceklerini vatandaşa farklı yorumlarla anlatmaya çalışıyor.

İlk tur seçimlerinde sonuç alınamaz ise ikinci tur için “Cumhur ittifakı” HDP’nin kapısını çalar ise, o zaman bugünkü sözlerini kendilerine anımsatanlar olacaktır.

Bu nedenle, özellikle siyasilerin kullandıkları dil, seçtikleri sözcüklerin gelecekte nereye varabileceğini düşünerek konuşmalarından yanayım.

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar