25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5507
EURO34.9033
ALTIN2423.9
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Hastane yolunda lağım suyu

Osmaniye Devlet Hastanesi’ne giriş yolundaki asfalta akan lağım suyundan  (kanazisyon atığı) sözetmek istiyorum sizlere.

Osmaniye Devlet Hastanesi’nin levhasının bulunduğu dış giriş kapısının Güney yönündeki duvarın içinden geçen bir borudan akan kanalizasyon suyunun asfalta akması sonucu ortalık dayanılamayacak derecede kokuyordu.

Devlet Hastanesi’ne gelmek isteyen araçlar kanalizasyon suyunun içinden geçerek giriş yapıyorlardı.

Fotoğrafları ile ayrıntılı olarak kaydettiğim bu olayla ilgili başta Valimiz olmak üzere, Sağlıkla ilgili tüm yetkililerin ne gibi yanıt vereceğini merak ediyorum.

Valimiz Kerem Al’ın halkın sorunlarına titiz davrandığını bildiğim için, ilgili kurumun yetkililerine gerektiği şekilde gereken sözleri söyleyeceğini ve sorunun en kısa sürede çözümlenmesi için talimatını vereceğine inanıyorum.

12 Eylül 2015 Cumartesi günü saatler 13.30’u gösteriyordu. Osmaniye Devlet Hastanesi’nden hasta ziyaretinden geliyoruz. Otomobili Elde Demokrasi gazetesi Yazı İşleri Müdürü Murat Boz kullanıyordu. Aynı araçta Elde Demokrasi Gazetesi sahibi Aynur Boz ile iki arkadaşımız daha bulunuyordu. Hastane çıkış kapısından ilerlerken asfaltta akan suyun kokusundan rahatsızlık duymaya başladık.

Sol şeritteki yoldan akan kanalizasyon suyu, belli noktadan sonra sağ şeride geçerek kente doğru ilerlerken viraja kadar gelmişti. Kokunun nereden geldiğini önce anlayamadık, ancak otomobilden inerek yoldan akan sudan kuşku duyup inceleme yaptım.

Gördüklerim karşısında şok geçiriyordum. Arkadaşlarımı araçtan indirip asfalttan akan suyu birlikte inceledik ki, kanalizasyon atığı hastane yolunda rahat şekilde akarak ilerliyordu.

Olayın çıkış noktası için geri döndük ve burada da araştırma yaptık. Hastane’nin arıtma tesislerinden taşan akıntı, yoğun şekilde araziye oradan da hastane giriş yoluna doğru akıyordu.

Arıtma tesislerinin yaklaşık 7 ay önce yapıldığını ve 2 milyon Tl (2 trilyon) ödendiğini öğrendik.

Hastanenin arıtma tesislerini yapan firma kendi reklamını da yapmayı unutmamıştı. Hastane yoluna lağım suyu akıtılması olayında yüklenici firmanın adının bulunduğu yerin hemen yanındaki depo kapağındaki taşkınlık görüntülerini de kaydettik.

Osmaniye Devlet Hastanesi’ndeki Arıtma tesislerinin yüklenici firması olarak iş yapan; “Bu tesis Entch arıtma  sistemleri makine  imalat ve inşaat sanayi tic. A.ş. tarafından yapılmıştır” yazısını okuyoruz.

Osmaniye Devlet Hastanesi’nin atıklarının arıtma tesisi yol üzerine değil de neden yol altına yapılmadı? Hizmeti sunan firma atık suların depolardan taşmak suretiyle yola akması olayı ile ilgili sorumluluğuna nasıl yanıt verecek?

Osmaniye Devlet Hastanesi girişindeki bu olayların bazı günlerde yaşandığını söyleyenleri de öğrendiğimizde, kanalizasyon atık sularından geçerek Hastaneye gelen insanların, araçların ne gibi hastalıklara kapılabileceklerini, aynı şekilde sağlıklı şekilde hastaneden çıkan insanların da lağım suyunun aktığı yoldan geçerken ne gibi hastalıklara kapılabileceklerini anımsatmak istiyorum.

Fotoğraf çekmek için ayağım lağım suyuna geldiği için, ayakkabımı bol su ile yıkamadan otomobile girmedim.

“Sağlıkta Çağ atladık” diyen zihniyet bu konuda beni değil, halkımızı aydınlasın!  Gerçek okurlarıma, saygı ile…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar