20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Hangi İnancı yaşıyoruz!?

Ne demek şimdi bu diyebilirsiniz!? Nerede veya hangi ülkede yaşanılan inanç veya dinden sözettiğimi sormak isteyenlerin tepkilerini sezinliyorum!

Tabiî ki ülkemizden ve Türkiye’de yaşamakta olan insanların dini inançlarından sözediyor ve yaşanan bu kadar olumsuzlukların hangi inançla örtüştüğünü merak ediyorum!?

Dış dünyaya bakarsanız, Türkiye’de yaşayanların yüzde 99’u Müslüman olarak açıklanır. Diyelim ki öyleyiz ama İslamiyeti yaşayanlarda günlük çok sayıda olumsuz ve inancımıza uygun olmayan olaylar yaşanmasına ne demeli!?

Salı günü “Dünya çocuk hakları günü”ydü. Etkinliklerle kutlandı ama, o etkinlikleri düzenleyenler sokaklarda ayakkabı boyayan, simit satan veya aile sorunları nedeniyle okuluna gidemeyen çocuklar akıllara geldi mi?

Gelin istatistiklere göre konuşalım. Son 7 yılda 340 çocuk çalışırken yaşamını yitirdi. Çalışan çocukların yüzde 49.8’i aynı zamanda okula da gidiyor.

Gelelim çocuk istismarlarına!.. Türkiye, çocuklara karşı cinsel istismar, taciz ve tecavüz olaylarında dünya ülkeleri arasındaki sıralamada 3. sırada yeraldığını öğrendiğimde tüylerim diken diken oldu! Son on yılda çocuk istismarındaki davaların artışı oranının   rakamlara yansımasının yüzde 700 olduğunu öğrendiğimizde, ülkedeki inançlar üzerinden bir takım konuşmalar yapanların  dürüstlüklerinin tartışılır hale gelmekte geciktiğini anlayabiliriz.

 Ülkemizde  son 10 yılda 482 bin908 kız çocuğu devlet izni ile evlendirildi! Son 6 yılda 142 bin 298 “çocuk anne” doğum yaptı!.. Bu çocukların çoğunun ise dini nikahla  evlilik yapanlardan oluştuğu anlaşıldı. 
Dünkü gazeteleri okuyorum, bir kadın kocasını, bir erkek te karısını öldürmüş. Olayın biri Çanakkale, diğeri ise Tekirdağ ilimizde yaşanıyor.

Kadına sevgi ve saygı, kadının İslamiyet’e göre kutsallığı “Cennet anaların ayakları altında” sözü ile birlikte kadının eşine karşı saygısı olayını İslam dininin kitabı Kur’an-ı kerim’den açık olarak öğreniyoruz. 
Birileri çok okuyup Üniversitelere Dekan olabiliyor ama, konuşmaları ile bazı anlarda kırıp dökmesindekilerle de gündeme yerleşmesini beceriyor. 

Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı, Prof. Dr. Mehmet Karalı, sosyal paylaşım sitesi hesabından yaptığı paylaşımında, kadınların evlerinde oturması gerektiği, çocuklara bakması gerektiğini vurgularken, seçimlerde kadın adaylara oy vermeyeceğini yazıyor!..

Bu kişi bir Üniversite’de Dekan, aynı zamanda Prof.Dr. olarak gençleri geleceğe hazırlamaya çalışan bir eğitim uzmanı…

Müslüman kişinin ‘korkak’ olmasını kabul etmiyorum! İnancı uğruna ölümüne ama haklı, ama doğru, ama gerçeklerin yolunda giden insanın gerçek inancına inanırım!..

Çocuklarımızı tarikatların eline bırakan, çocuk istismarları karşısında yapılan açıklamalara dikkat edilmeyen, bir tarikatı yok etmek isterken, yenilerinin oluşmasını sağlamaya ‘göz yumma’ olayları benim kafamı karıştırır!

2002 yılında İmam Hatip Lisesi sayısı 450 iken, 2017 yılında 1408’e çıkmış bulunuyor. Yüzdelik orandaki artışın kaç olduğunu da siz hesap ediniz!..

Ülkemizde İmam Hatip Okulları bu kadar çoğalırken ve mevcut iktidarın “İnançlı gençler yetiştireceğiz!” sözlerine rağmen, Çocuklara yapılan istismar olayında dünyada 3.’cü olarak bilinmemizi siz nasıl yorumlarsınız bilemiyorum! Sevgi ile kalınız!...
 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar