26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.4901
EURO34.9541
ALTIN2435.9
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Hal ve gidiş!..

Her yeni bir günde, yine farklı olaylar yaşamaya başlar hale geldik.

Eskiden “yan bakma” tartışmalarının ardından yaşanan kavgalar ve işlenen cinayetleri duyardık.

Yıllar yılları geride bırakırken, satırlı kavgalar, motorlu testere ile kesilen insanların akla gelmeyecek olumsuz olaylarını duymaya başlar olduk.

Yeryüzündeki canlıların ‘en akıllısı’ insan olduğunu anımsadığımızda, yaşanan olumsuz olayların da yine insanlar tarafından gerçekleştirilmiş olması sizlerin kafalarında neler çağrıştırıyor!?

Son birkaç günlük olaylardan örnekler aktarmak istiyorum. Bursa’da Ahlak Polisi  fuhuş operasyonunda 27 kişiyi gözaltına alır. Ağaçlık alanda fuhuş pazarlığı yaparken yakalanan kadınlardan bazılarının; “Benim torunlarım var!” diyerek Polise yalvardıklarını öğreniyoruz. Gözaltına alınan kadınlardan 7’sinin hamile olduğu anlaşıldı.

Sivas’ın Diriliş mahallesinde yaşayan 39 yaşındaki Serkan Deveci, sosyal medya üzerindeki hesabından “Bütün canlılar bir gün ölümü  tadarmış. Allah affetsin!” paylaşımını yaptıktan sonra kendisini evinini tavanına asarak intihar etmiş.

Bu olayın ardından bir tarikat aranması, Müslüman kişinin intihar etmeyeceği olayı üzerinden hareket edilerek, bundan sonra bu tür olumsuzlukların oluşmasına neden olabilecek bir takım “inanç tüccarlarının iyi takip edilmesi” olayı ortaya çıkıyor. Tabii ki ‘oy gereği’ böyle bir gerçeğin üzerinde ne gibi yaptırımlar yapılır bunu bilemem! 

Size sormak isterim; bu kişinin bıraktığı not ile canına kıyması olayının Müslüman biri için doğru mu, yanlış mı buluyorsunuz!?

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde yangın ihbarı alan itfaiye ekibinin Çavuşu Uğur Özcan, olay yerine geldiğinde kendi evinin yandığını görünce şok  geçirdi. Ancak, eşi ve çocuklarının yangın sırasında evde olmadığını öğrenince üzüntüsü biraz azaldı!

Sağlıklı yaşam olamayınca, kim ne derse desin ailenin gözbebekleri bir anda elden uçup gidiveriyor! 

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesi Karacadağ mahallesinde hayvancılık yaparak yaşamını sürdüren Menek ailesinin  üç çocuğu vardı. Hacı Menek sabah saatlerinde hayvanları yemlemek için ahıra girdiğinde evinden dumanlar yükseldiğini fark etti.

Elbiselerini ıslatarak çocuklarını kurtarmak için alevlerin arasına daldı. Alevler arasından 6 aylık Ahmet, 2 yaşındaki Mustafa  ile 3 yaşındaki Bedriye’yi ölüm pahasına kucağına alarak çıkaran baba Hacı Menek, çocuklarının dumandan zehirlenerek yaşamını yitirdiklerini öğrendi.

Adana’ya gelelim mi? Habibe ile İbrahim  O. Çiftinin çocukları olmuyordu, tedavilerde sonuç vermeyince tüp bebek tedavisini denediler. 6 ay önce Muhammed Mahir adını verdikleri bir erkek bebekleri oldu. Bebek sabah saatlerinde ağlamaya başladı, annesi mama verip uyutmaya çalıştı ancak başaramadı. O andaki annenin öfkelenmesi neticesinde, bebeğinin ağzını ve burnunu 10 dakikaya yakın kapatması ile bebeğin hareketsiz kaldığını gördü. Bebek ölmüştü, anne evden kaçtı, ancak bir süre sonra yakalandı. Olay Adli makamlarda…

Yurt dışına çıkarak bir başka olayı paylaşalım mı?
 
Hindistan’ın Patiala kentinde 35 yaşındaki Meena Kashyap adlı kadın, gelin geldiği ilk günde gelinin ailesinin “Cehiz parasını” az buldukları için kızgınlık yaşıyorlardı. Ardından gelinin kız bebek doğurması üzerine, hastaneden eve gelen kadın; kocasının erkek kardeşleri tarafından; “niye erkek doğurmadın!”denilerek sopalarla dövüldü.

Anlayanlara, okuyanlara ve inananlara sözüm; “Ey Akıl! Gelmişsen haberim olsun!” Mutlu yaşam dileklerimle…
 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar