26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.4447
EURO34.7287
ALTIN2441.3
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Hafta sonu

Bugün hafta sonu, yaz mevsiminin bunaltıcı sıcaklarından bugün ve yarın yayla-denizlerde yoğun kalabalık yaşanacaktır.

Piknik alanları ile mesire yerlerinde ise yine piknik yapmayı kebap yapmak olarak gören anlayıştaki insanlar dumanların arasından birbirlerine gülümseyecekler.

Bugün ve yarın piknik yapmak isteyenlere her zaman olduğu gibi bir kez daha anımsatmak isterim ki; piknik ateşlerinizi geri dönüşlerinizde söndürmeyi asla unutmamalısınız.

Piknik yaptığınız yerlerin temiz kalabilmesi ve sizden sonra gelecek başka insanların da temiz bulabilmeleri için on dakikalık zamanınızı ayırarak temizlemeyi de asla ihmal etmemelisiniz.

Pazar gününün ardından yeni bir haftasın başı ile yeniden çalışanların mesaileri başlayacak. Bu arada Pazartesi günü de Hükümetin kurulma süreci sona erecek. Zaten şu anda da yeni Hükümetin kurulamayacağı ve erken seçim için düğmeye basıldığını görmekteyiz.

Pazartesi günü takvim yeniden seçim havası ile yapraklarını bitirmeye başlayacak.

Bu arada siyasi gözlemciler, anketler gündeme yerleşecek. Yönlendirmeli anketlerle siyasi partilerin erken seçimde alabilecekleri milletvekili sayılarının tahminleri basında yer alacak.

Erken seçim gündemi ile birlikte siyasi partilerin Milletvekili adaylarında isim değişikliği yapıp yapmayacakları veya aynı Milletvekillerini aday gösterip göstermeyecekleri tartışma oluşturacak.

Bir başka olay ise seçim Hükümetinin kurulması olarak gündemde tartışma konusu haline gelecek.

CHP ile MHP’nin seçim hükümeti için olayın dışında kalması nedeniyle Ak Parti ile HDP Milletvekilleri seçim hükümetinin içinde yer alacak.

Seçim hükümeti de olsa, HDP kısa süreli Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinin kabinesinde yer almış olacak.

Seçimler sonunda ortaya çıkan tabloya göre bir türlü anlaşamayan CHP ile MHP seçim hükümetinin dışında yer alırken, seçim hükümetine Muhalefet olarak seyirci kalacaklar.

AK Parti ile HDP’nin ortaklığındaki seçim hükümeti seçim çalışmalarını yaparken, CHP ile MHP’nin siyasileri muhalefetlik yaptıkları süreçte neler söyleyecekler, neler konuşacaklar, ne gibi eleştiriler yapacaklar bunu merak ediyorum?

Bu arada seçim tarihi ile birlikte terör olayları bitecek mi, devam mı edecek bunu da merak ediyorum.

En fazla merak ettiğim olay ise, Ak Parti ile HDP’nin “Barış süreci” sözlerinin seçim hükümetindeki ortaklıklarının bir işe yarayıp yaramayacağı şeklinde olacak.

Seçim süreci içerisinde “Barış süreci” başlarsa eğer, o zaman bunu CHP ile MHP nasıl halkla paylaşacak?

Bağırıp çağırmakla, ele bayrağı alarak sokaklara çıkmakla, ‘asarız-keseriz’ diyerek terör olaylarının sonunu getiremezsiniz. Akılcı ve sağduyulu hareketlerle, ülkeyi yönetenlerin ciddi adımlar atmasıyla huzursuzlukların önüne geçebilme yöntemleri daha sağlıklı olabilir. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar