29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3643
EURO34.9818
ALTIN2324.9
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Hafta öncesinde…

Engelliler Haftası’nda yapılacak etkinlikler ve programlar ile ilgili çalışmalar yapılıyor.

Osmaniye Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nce Özden kardeşler Huzurevi’nde düzenlenen toplantıda, kentteki vatandaşlara yapılan hizmetler ve çalışmalarla ilgili bilgilendirme yapıldı.

İl Müdürü Hamut Coşkun toplantıda yaptığı açıklamada, geçtiğimiz yıl içerisinde verilen hizmetleri rakamsal olarak anlatırken, engellilerle ilgili verilen hizmetleri de anlattı.

Önümüzdeki günlerde Engelliler Haftası nedeniyle çeşitli etkinlikler yapılacak. Mayıs ayı içerisinde etkinliklerin oldukça yoğun olduğunu görmekteyiz. Mayıs’ın ilk günü “Emek ve Dayanışma Günü” olarak kutlanırken, ardından 3 Mayıs, 6 Mayıs, 10-16 Mayıs, 19 Mayıs günlerinde de çeşitli etkinlikler gerçekleştirilir.

Yeniden engelliler haftasına dönmem gerekirse; kentimizdeki engellilerle ne derece ilgilenip, sorunlarına çözüm bulabildiğimizi sorgulamamız gerekiyor. Sokakta dilenen engellilerle yetkililerimizin ilgi veya destekleri nasıl?

Kaldırımlarımız engellilere engel olamayacak şekilde düzenlenmiş mi? Bazı toplantı salonlarında engellilerin rahatça girebileceği yerler yapılmış mı?

Kaldırımlarımızdaki elektrik trafolarının yenilenmesi sırasında bazı yerlerde işyerinin duvarı yanına yerleştirilirken, çarşı içerisindeki bir çok yerde trafolar hala kaldırımın ortasında bulunuyor. Hatta elektrik direkleri bile kaldırımın ortasında bulunurken, bırakın engellileri engelsiz insanlar bile sağlıklı yürüyemiyor.

Yıllardır dile getirdik, kaldırımlardaki elektrik trafoları yeraltına alınsın, kaldırımlardaki elektrik direkleri yayaları engellemesin!

Özelleşmenin ardından Toroslar Elektrik A.Ş.’nin yenileme, bakım ve onarım çalışmalarını gazetelere gönderilen açıklamalarda okuyor olmalısınız. Osmaniye iline bu güne kadar ne gibi çalışmalar yapıldığı ve ne kadar masraf edildiği yönündeki açıklamaları yayınlıyoruz. Bu arada elektrik kesintileri, “bakım onarım” adı ile devam ediyor.

Kentte değişik isimlerle engelli dernekleri çalışmalarını sürdürüyor. Bu derneklerimiz kendi yağı ile mi kavruluyor, yoksa gerekli destek ve yardımları alabiliyorlar mı?

Bir örnek vermek istiyorum. Osmaniye 7 Ocak engelliler kulübüne bazı günlerde ziyaretlerde bulunuyorum. Sohbet ediyoruz, tekerlekli sandalye takımı il dışına gideceği zamanlarda sıkıntılar yaşıyorlar.

Osmaniye’de o kadar varlıklı işadamı varken, bu engelli takımımızın sıkıntılar yaşaması, her defasında Belediye’nin kapısını çalması yerine gereken ilgi ve desteğin görülmesi noktasında bu kentten para kazananlar olayların neresindeler?

Engelliler Haftası nedeniyle yapılacak etkinliklere katılanlar, ellerine mikrofonu aldıklarında; “Sorunlarını biliyoruz, çözüm yolları arıyoruz!”demekle sorunlar çözümlenmiyor.

Kentteki tüm kaldırımlar incelenmeli ve engelli yerleri bulunmayan yerlerdeki bu sorun öncelikli olarak çözümlenmelidir. Kaldırımlardaki elektrik trafosu ve direkler kaldırılmalı engellilere engel olan ne varsa çözümlenmelidir. Engelsiz bir kentte yaşayabilme umudu ile, saygılar…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar