20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Haberci olmak

Halkımız bizlerden haberler bekliyor. Gündem ise değişik illerimizde oluşan terör olaylarına tepki yürüyüşleri, gelen şehit tabutları, ağlayan bebeler, eşler, anne-baba ve kardeşler.

Bir de 1 kasım’da yapılacak olan erken seçimler. Ülke gündemi her geçen dakika değişiyor. Basın ise üç ayrı gruba ayrılmış durumda. Mevcut yönetimden yana olanlar, mevcut yönetime karşı olanlar ve ortada kalıp haberleri tarafsız olarak vermeye çalışanlar.

Ortada kalıp, haberleri tarafsız vermek isteyen basın ise her iki taraf tarafından hedef tahtası seçilircesine eleştiri alıyor.

Mevcut yönetimin yaptıklarını eleştiriyorsunuz, tepki alıyorsunuz, tarafsız basından yana olunması için önerilerde bulunuyorsunuz, taraflı basın tarafından hedef tahtası haline geliyorsunuz.

Hiçbir dönemde basın bu kadar olayları saptıran haberler yayınladığını anımsamıyorum.

12 Eylül darbesinde bile basının susturulup, kontrollü olarak yayınlanmasına rağmen bu kadar yanlı haberlere rastlayamazsınız.

Bazı televizyon kanallarının haberini izlediğimizde el insaf demeden geçemiyorum.

Öylesine yayınlar yapılıyor ki, bazı medya grupları hedef gösteriliyor, suçlanıyor, hatta terör olaylarının içindeki kişileri desteklediği bile söylenebiliyor.

Böylesine taraflı bir yayın ülkemiz geleceği açısından doğru olmasa gerek. Ülkedeki karmaşanın sona ermesi, bölücülük oluşturulmaması, insanların birbirlerine karşı fikirlerine saygılı olmalarını isteyip beklerken, hala bazı televizyon kanallarındaki yayınların bölücülüklerine aklım almıyor.

Bu günler de geçecektir, gün gelecek bugün açık olarak taraflı yayın yapan televizyon kanalları zamanı geldiğinde nasıl bir dönüş yaparak bu günlerini halkımıza unutturmaya çalışacaklarını da merak ediyorum.

Ülkemizin birlik ve beraberliği, bölünmez bütünlüğü için yayın yapması gereken basın ve yayın organlarında bazı kişilerin yayınlarını doğru bulmuyorum.

Eleştirilerin de bir dozu olmalı, tepkilerin de bir gerekçesi olmalı. Halkı kin ve öfkeye salacak şekilde yayınlar yapmak, yayınların ardından da bazı basın kuruluşlarına baskınlar düzenlenmesi olaylarının oluşması üzücü gerçekler olsa gerek.

Bugün her zamankinden daha çok birlik ve beraberliğe gereksinim duyduğumuz bir süreçten geçmekteyiz. Özellikle de iktidardan yana yayın yaptıklarını sanan bazı televizyon kanalları da, düne kadar dizdize oturup ortak akıllarla bu ülkenin çeşitli kademelerinde söz sahibi olmak isteyen, ancak bugün her ne hikmetse iktidara karşı olduklarını göstermek adına yorumlu haberler yapan televizyon kanallarının da sağduyulu hareket etmelerini bekliyoruz.

Halkımız, izledikleri ekranlardaki görüntüler ve konuşulanlara bakıyor. Bazı insanlarımız var ki, tek taraflı televizyon kanalı izlediği için olayların tehlikesi burada başlıyor.

Bu nedenle birden fazla ve değişik televizyon kanallarının izlenmesini, haberlerin yorumlarını yapanların da sözlerine halkımızın dikkat ederek kendi yorumlarını da ayrıca düşünmelerini bekliyoruz. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar