28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3375
EURO35.1039
ALTIN2309.0
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Güzel her zaman aynıdır!..

Kentimizdeki sorunları gündeme taşıdığımızda her ne kadar yetkili ve etkili olanlar bizlere kırılsa da biz yine onlara eksik ve aksaklıklarımızı anımsatmayı sürdüreceğiz.

Geçtiğimiz günlerde Yediocak mahallesi Dr. Mahmut Kobaner sokak üzerindeki Akşemsettin camii önündeki yolun sağanak yağışlar nedeniyle geçilmez halde su birikintisi oluşmasını gündeme getirmiştik.

Bu sokakta aynı zamanda yol kazıma çalışması yapılması nedeniyle yağmurlu havada yollar çamur olmuştu. Yolun çamur olması değildi bizim anlatmaya çalıştığımız, Cami önündeki yarım metreye yakın yükselen su birikintisinin araçlara ve yayalara zor anlar yaşatmasıydı.

30 Aralık 2016 Cuma günü oluşan bu sorunla ilgili yetkililer bir şey yapmadı mı veya yaptılar da sonuç mu alamadılar diye düşünebilirsiniz.

İtfaiye ekibinin buraya geldiğini, ancak telefon ve telsiz konuşmaları yapıp, hatta fotoğraflarını da çektikten sonra olay yerinden uzaklaştıklarını öğrendik.

Yağmur suyunun tahliye bölümündeki tıkanıklığın açılması gerekiyordu, nihayet 3 Ocak 2017 Salı günü sorun yetkililer tarafından çözümlenebildi. Birikinti su tahliye edildi ve yolun durumu eskisi gibi sağlıklı şekilde hizmet vermeye başladı.

İlk günlerdeki görüntülerin vatandaşı rahatsız etmesi ile ilgili haberimizi tepki verenler olmuştur. Çünkü bu kentte yetkililerin görevlerini anımsatmak veya eksiklerini söylemek birileri tarafından farklı anlaşılıyor. Oysa görevlilere görevlerini anımsatmak onları küçük düşürmek değil, onların hizmetlerine yardımcı olmak olarak değerlendirilmelidir.

Sözü ile özü bir olanlardan bu ülkeye zarar gelmez, sinsi ve yalakalıkla çevrenizde duranların asıl önemli tehlikeler oluşturabileceklerini düşünerek yaşamalısınız!

Bu kentin dört bir yanında huzurlu, güvenli ve sağlıklı yaşayan insanları gördüğümüzde ve gördüğünüzde mutlu olmaz mısınız? Sokakta insanlar birbirlerine selam vererek yürümeleri mi, yoksa adım başına kavga eden insanları mı görmek istersiniz?

Elbette, barış içerisinde yaşayan mutlu insanlar bu kentin yaşamını olumlu yönde etkiler. İşte o zaman “Mutlu şehir” diyebiliriz!

Kirlilik ve çirkinlikleri oluşturan insanlar, ne kadar temizlik ve güzellikten yana uğraş verirse o kent o kadar yaşanabilir yerleşim yeri olacaktır.

Çirkinlikleri güzelliğe dönüştürmek, kirletmemek ve ötelememekle olur. Güzellikleri yaşamak için mücadele verenler, o kentin kötülüğüne değil iyiliği için çalışanlar anlamına gelmelidir.

Bugün sözlerimizden alınan yöneticiler, yarın o makamlarından indiklerinde vatandaşların arasında dolaşırken aynı olumsuzluklar karşısında bugünkü gibi mi yoksa farklı mı düşüneceklerdir?

Elbette farklı düşüneceklerdir. Çünkü koltuklarından inip halkın arasında yaşadıkları için olaylara tek gözle değil, iki gözleri ile de bakmaya başlayacaklardır.

Kişiler gözlerinin birini kapatıp, diğeri ile olaylara baktığında farklı şekilde düşünceleri aklından geçirir ve uygulamaya başlar.

Oysa iki gözünüzü de açık bırakıp, olaylara tek yönlü bakmadığınız zaman göreceksiniz ki, bu toplumda sadece siz yaşamıyorsunuz, çevrenizde binlerce insan daha yaşıyor. Onların da hizmetlere ihtiyaçlarının olduğunu akıldan çıkarmamak gerekiyor. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar